به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، بیست و پنجم فروردین ماه، سالروز اجرای عملیات وعده صادق ۱ از سوی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم غاصب صهیونیستی است. این عملیات در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، که منجر به شهادت سرداران شهید محمدرضا زاهدی و محمدهادی حاجی رحیمی و تعدادی از همراهان آنان شد، صورت گرفت و پیامی از قدرت، اراده قوی و توانمندی دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران به دشمنان منتقل کرد.
در این عملیات، اهداف مشخصی در سرزمینهای اشغالی با استفاده از پهپادهای انتحاری و موشکهای بالستیک و کروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد هدف قرار گرفت.
اما اجرای این عملیات پیامهایی برای دشمنان جمهوری اسلامی داشت که در این راستا، کارشناس مسائل بینالملل حسین آجرلو به خبرنگار فارس گفت: در آن زمان، دشمنان ایران باور داشتند که جمهوری اسلامی از طریق متحدین و گروههای همسو اقدام خواهد کرد و هرگز به صورت مستقیم وارد تقابل با رژیم صهیونیستی نخواهد شد لذا اجرای عملیات وعده صادق ۱ به نوعی خنثیکننده این ابهامات بود و ثابت کرد که ایران از توانایی مقابله با تهدیدات خارجی برخوردار است.
آجرلو تأکید کرد: دشمنان جمهوری اسلامی به خوبی درک کردند که اگر ایران با تهدید جدی روبرو شود، از واکنش دقیق و بهموقع تردیدی نخواهد داشت. این نشانگر قدرت اراده و توان نظامی جمهوری اسلامی است.
در ادامه این این گزارش قصد داریم به بررسی تسلیحات مورد استفاده در این عملیات بپردازیم که موجب ضربه سنگین به ساختار و ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شد.
*موشک خیبرشکن
«خیبرشکن» از موشکهای بالستیک با ۱۴۵۰ کیلومتر برد است. این موشک طول ۱۰.۵ متری، قطر ۸۰۰ میلیمتری و وزن ۴۵۰۰ کیلوگرمی دارا است، همچنین وزن سرجنگی این موشک ۵۰۰ کیلوگرم و سرعت آن بیش از ۵ هزار کیلومتر در ساعت است.کلاهک و سرجنگی موشک خیبرشکن از نوع جداشونده است که تا لحظه اصابت به هدف قابلیت هدایت را دارد و همچنین میتواند با اجرای مانور سامانههای پدافندی و ضد موشکی دشمن را فریب دهد.در جریان بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه در آبانماه سال گذشته، نمونه دیگری از موشک خیبرشکن به نمایش گذاشته شد که سرجنگی آن متفاوت از نسخه اولیه بود و برد آن نیز به ۱۸۰۰ کیلومتر افزایشیافته است.
*موشک عماد
موشک عماد، نخستین موشک بالستیک سوخت مایع و دوربرد ایران است که به سرجنگی با سیستم هدایتپذیر مجهز شده است. این ویژگی از طریق نصب بالکها روی سرجنگی موشک عماد محقق شده است. بالکها بر روی سرجنگی به موشک امکان هدایت و کنترل دقیق تا لحظه برخورد را میدهند.عماد یکی از موشکهای دوربرد جمهوری اسلامی ایران است که بردی معادل ۱۷۰۰ کیلومتر دارد و قادر به حمل سرجنگی با وزن ۷۵۰ کیلوگرم میباشد. طول این موشک ۱۵.۵ متر است و وزن آن بیش از ۱۷ تن میباشد.این موشک همچنین میتواند روی سیستم پرتاب خشابی موشکها نصب شود و از شهرهای موشکی زیرزمینی به پرتاب در میآید.
*موشک کروز «پاوه»
پاوه یکی از آخرین دستاوردهای موشکی کشورمان در حوزه کروز است که سال گذشته در خلال یک برنامه تلویزیونی تصاویر آن برای نخستینبار پخش شد و کمی بعد نیز در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه با حضور رهبر معظم انقلاب به طور رسمی از آن رونمایی شد.این موشک برد ۱۶۵۰ کیلومتری دارد و به دلیل قابلیت تعریف نقطهراه برای آن میتواند از سمتهای مختلف به هدف خود حمله کند.برخورداری از این قابلیت باعث میشود تا این موشک از سمتی غیر از آن سمتی که دشمن انتظار حمله را دارد به هدف خود نزدیک شود و به این ترتیب باعث فریب و سردرگمی پدافند هوایی دشمن شود.سرعت این موشک به دلیل برخورداری از موتورهای توربوجت و یا توربوفن بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت و ارتفاع پروازی کمتر از ۵۰ متر است.از ویژگیهای موشک کروز پاوه میتوان به اصابت به اهداف از مسیرهای پیچیدهتر، اندازه کوچک پرتابگر، تحرک بالا و سهولت در آمادهسازی و شلیک اشاره کرد.
*شاهد ۱۳۶نخستین بار در رزمایش پیامبر اعظم ۱۵ نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تصاویری از انهدام اهداف مختلف توسط پهپادهای «شاهد ۱۳۶» به نمایش در آمد.شاهد ۱۳۶ پهپادی انتحاری با بدنه دلتا (مثلثیشکل) هستند و از موتورهای پیستونی بهعنوان پیشران بهره میبرند.عرض بدنه شاهد ۱۳۶، ۲ و نیم متر و نیز طول بدنه ۳.۵ متر است، همچنین این پهپاد دارای سرجنگی به وزن ۵۰ کیلوگرم است.شاهد ۱۳۶ دارای قابلیت کنترل رادیویی و ماهوارهای بوده بهگونهای که هدایت و کنترل آنها به طور خودکار صورت میگیرد.
شاهد ۱۳۶ دارای بیشینه سرعت کروز ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت، وزن برخاست ۲۶۰ کیلوگرم، ارتفاع پروازی ۱۵۰۰ پا، بیشینه برد ۲۵۰۰ کیلومتر و مداومت پروازی ۱۵ ساعته را دارا است و همچنین این پرنده دارای قابلیت رهاسازی بمب است.یکی از ماموریتهای پهپادهای انتحاری شاهد انهدام و یا اشباع سایتهای پدافندی دشمن است تا موشکهای بالستیک و سایر پهپادها بتوانند با گذر از سد سامانههای پدافند هوایی و دفاع موشکی اهداف مد نظر خود را منهدم کنند.