قزوین_ به گزارش بسیج، ارتش مقتدر قبل و بعد از انقلاب همواره در کنار مردم و رهبری بوده و با اطاعت از فرامین امامین انقلاب در تمام سختی ها پناهگاه امن مردم است. ارتش و بلند قامتان را در عملیات نصر، فتح المبین، شکست حصر آبادان، بیت المقدس، می شناسند با صیاد علی شیرازی. صیاد جبهههای ایران، عباس بابایی عقاب تیزپرواز ایران، آبشناسان را همه مردم به یاد دارند، شکارچی جبهه های جنوب، سرهنگ کهتری نام آوران آسمان دیار استقامت.
خبرگزاری بسیج گزارشی را با سرهنگ توپخانه، عباس علیجانی که نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس و جنگ کلاسیک نیز می باشد، انجام داده که از نظر مخاطبین می گذرد.
ده سال در میدان رزم بودم
بنده سرهنگ بازنشسته عباس علیجانی، مدت سی و یک سال در ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کردم و مدت صد و هشت ماه در جبهههای دفاع مقدس و مناطق عملیاتی حضور داشتم و نهایتا در سال ۱۳۹۴ بازنشسته شدم.
برادری را با سپاه مقتدر تجربه کردم
بعد از بازنشستگی بعنوان استاد در دانشگاه تدریس می کنم. جهت کار فرهنگی به مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مراجعه کردم و با توجه به کتاب و مقاله و تحقیق چاپ شده است که دارم با این مرکز شروع به همکاری کردم! از همان سال تا امروز من در کنار برادران ارتشی در حال فعالیت فرهنگی و تدریس در دانشگاه هستم.
ارتش، امین امام خمینی(ره) و پناه مردم
آقای علیجانی با اشاره به علت نامگذاری روز ۲۹ فروردین به نام روز ارتش به فرمان حضرت امام خمینی(ره) می گوید؛ اگر به گذشته برگردیم حضرت امام، استراتژی خوبی را در مورد ارتش داشت مثلا در قضیه کاپیتولاسیون حضرت امام فرمودند؛ که اهانت به ارتش و صاحب منصبان است، مورد دوم بعد از تبعید امام که ارتباطش به اصطلاح داخل ایران به نوعی محدود شده بود، حالا نوارهای صوت ایشان می آمد اما محدود شده بود، وقتی حاج مصطفی خمینی فرزند گرامی امام راحل در سال ۵۶ به شهادت رسید، نه تنها به ارتش اهانت نکرد بلکه بیان کرد که ارتش باید بیدار شود و کشور را از هلاکت و سقوط نجات دهد چرا که ارتش را منجی کشور می دانست.
در دوران پهلوی، بدنه ارتش با ولایت فقیه بود اما سران وابسته بودند
سومین موردی که حضرت امام مطرح کرد در شهریور خونین ۵۷، نه تنها ارتش را زیر سوال نبرد بلکه فرمود؛ من از ارتش محترم ایران سپاسگزارم که در راهپیمایی عظیم تهران و سایر شهرستان ها به روی مردم وطن خواه خویش که از ستمکاری پنجاه ساله دودمان پهلوی به جان آمده اند آتش نگشودند.
در اوایل انقلاب برخی از تندروها و احزاب گروههای سیاسی خدمت حضرت امام می رسند و میگویند ارتش را منحل کنید اما امام راحل این موضوع را نمی پذیرند و با قانون نظام اجباری مخالفت می کنند. وقتی در سال ۱۳۴۲ روحانیت، جهت خدمت اجباری تحت تعقیب عوامل رژیم شاه قرار می گیرند، حضرت امام(ره) مخالفت نکرد و فرمودند؛ روحانیها بروند در ارتش زبان و مبلغ اسلام باشند.
نگاه امام(ره) استراتژی بلند مدت برای ارتش مستقل بود
بحث گلباران نیروهای ارتشی در سال ۱۳۵۷ را امام امت سفارش کرد. به خاطر اعتمادی که حضرت امام به ارتش داشت وقتی به ایران تشریف آوردند سوار ماشین و هلی کوپتر ارتش شدند که خلبانش ارتشی بود. این اعتماد امام(ره) نشان از یک استراتژی بلندمدت نسبت به ارتش داشت.
ارتش به جای گلوله گل به مردم داد و در پیروزی انقلاب نقش آفرین بود
یک روز قبل از پیروزی امت بر حکومت پهلوی در همین لشگر۱۶ تیپ دو زنجان، یگانی را برای مقابله با مردم در قم اعزام میکنند، برای اینکه مردم را آرام کند اما در مقابل حضرت امام رژه می روند، اسلحه ها را تحویل می دهند بعد هم بررسی می کنند در مدتی که در قم بودند یک گلوله به طرف مردم شلیک نمی شود.
این پیشکسوت ارتش و دوران جنگ در ادامه می گوید: وقتی عملیات تنگه چزابه پیش می آید، سرهنگ شهید مخبری خطاب به حضرت امام اطمینان می دهد؛ «ای حضرت امام تا خون در رگ من و جوان های ایران هست ما به شما قول می دهیم که هیچ هراسی به دل مردم راه نیابد». حضرت امام می دانست ارتش متعهد به ملت است.
ارتش با ۱۲۰۰ تخصص لبه علم و تکنولوژی است
علیجانی در ادامه با اشاره به اینکه قبل از انقلاب، پهلوی دوم برای تجهیز ارتش هزینه های زیادی کرد می گوید: آمریکاییها امید داشتند اگر مستشارانشان ایران را ترک کنند ارتش زمینگیر خواهد شد.
در ارتش بیش از ۱۲۰۰ تخصص وجود دارد پس ارتش یک جامعه تخصص محور بود و تمام این حوزهها تحت تسلط آمریکاییها بود.
محاسبه آمریکا برای فروپاشی ارتش غلط بود
آمریکا با اطلاعات کامل محاسبه کرده بود اگر ۵۰ هزار مستشار که در وزارت نفت و سایر حوزههای امنیتی، سیاسی، اقتصادی و نظامی بودند خروج آنها ایران را از رده عملیاتی و دفاع خارج می کرد. برای خلبانی و سایر تخصصها در عرصه نظامی حداقل شش سال زمان نیاز دارد تا اینکه تسلط به عملیاتی کردن داشته باشد و نمیتوان یک لیسانسه را بدون آموزش برای خلبانی و زرهی، دریایی به کار گرفت.
نقص در سلاحهای دریافتی از آمریکا معمول بود
وی ادامه می دهد: آمریکاییها انتظار داشتند ارتش بدون متخصص دچار فروپاشی شود. خطای پهلوی دوم در دهه پنجاه این بود که خودش را ژاندارم منطقه می دانست و با سلاح هایی که خرید نبض کار در دست آمریکایی ها بود. من فرمانده توپ ۱۵۵ بودم. آمریکاییها از ما پول و نفت گرفته بودند اما لیزر نشانهگیری که سلاح را کارآمدتر میکند به ما نداده بودند.
ادامه دارد...
انتهای پیام/۱۰۱۰