به گزارش خبرنگار بسیج، حمیدآقابیکی مدیر جهادکشاورزی شهرستان شاهرود در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در این شهرستان ۵۹ هکتار است که ۵۰ هکتار آن بارور میباشد.
وی افزود: عملکرد این محصول ۲.۵ تن در هکتار بوده و برآورد میشود در سال جاری ۱۲۲ تن گل محمدیتر از سطح مزارع شهرستان برداشت شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شاهرود اظهار کرد: برداشت گل محمدی از اوایل اردیبهشت شروع و تا تیر ماه ادامه دارد، محصول تولیدی در بازار این استان و استانهای همجوار نظیر گلستان، اصفهان و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
آقابیکی افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر و کاهش میزان بارندگی ها، تعدیل پروانههای بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی کشت و توسعه گیاهان دارویی کم آب بر از جمله گل محمدی با توجه به سازگاری در برابر شرایط نامساعد محیطی و مقاومت به خشکی، امکان فرآوری به عنوان یک محصول اقتصادی افزایش داشته است.
وی افزود:محصول تولیدی به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک و گلاب گیری استفاده میگردد. با توجه به افزایش سطح زیر کشت، تعدادی کارگاه گلاب گیری صنعتی و خانگی نیز در این شهرستان فعال شدهاند.
آقابیکی افزود:خواص درمانی گل محمدی شامل تقویت کننده قلب، ضد افسردگی، کاهنده التهاب، تا حدودی مسکن درد و دارای خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدان و ضد ویروس میباشد.
به گزارش بسیج، از هر ۷ کیلوگرم گلتر یک کیلوگرم گل خشک تولید میشود.
موارد استفاده گل محمدی در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی و غذایی میباشد.