به گزارش خبرگزاری بسیج اردبیل، حجتالاسلام هادی صادقی عصر امروز در همایش داوری حرفهای استان اردبیل اظهار داشت: معلم و قاضی در این دنیا بهخاطر تربیت نفوس و برای اصلاح امور بین جامعه دارای جایگاه ارزشمند هستند.
وی افزود: اگر داور قدر خود را نداند و به قانون مسلط نباشد در جامعه اختلاف پدید میآید؛ گرایشها و طبع گاه تمایل به کسی پیدا میکند و نباید این امیال در داوری رسوخ کند.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: قضات دادگاههای صلح داوری نکنند؛ بلکه آشتی بدهند که صلح و سازش برکات ویژهای در حفظ بیتالمال و حقوق طرفین دارد؛ زیرا از هزینههای زیادی جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: نرمش و مهربانی داور و قاضی در ایجاد صلح و سازش کمک بسزایی میکند و لازمه این اتفاق نداشتن شتاب در صدور رأی است.
صادقی با بیان اینکه مدیریت تن صدا فنون خاصی دارد گفت: رفتار انعکاسی و واکنشی با مراجعهکننده غلط است؛ بلکه باید با رفتارهای مهار شده با طرفین برخورد کنیم؛ خدا یاور قضات خانواده باشد چرا که دائماً در فضای پرخاشگری هستند که برای کنترل نظم دادگاه باید صدا خود را بلند کنند و این فضای ایجاد شده باید توسط قاضی در کمال آرامش مدیریت شود.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: باید داوران مسلط به نکات روانشناسی شوند تا پروندهها ختم به سازش و مصالحه شود.
وی با اشاره به خصوصیات وکیل خوب افزود: وکیل مصلح دُر گرانبهایی است که کمپیدا میشود؛ چون اسم اصلاح از بین وکلا رخت بربسته که خلاف مروت و امور خوب است.
کاهش ۴۰ درصدی جمعیت کیفری استان اردبیل
صادقی با اشاره به اینکه قوانین متعددی وجود دارد که وکلا باید در ایجاد صلح و سازش تلاش کنند گفت: کانون وکلا باید در امر ایجاد صلح و سازش و ارزیابی رسیدن به صلح در دادگاههای صلح برنامهریزی کنند.
وی افزود: تکلیف قانونی وکیل این است بهرغم عدم رضایت موکل تلاش برای سازش کنند امیدواریم تعداد وکلا سازشگر بهقدری افزایش یابد که همایشی صرفاً برای این منظور تربیت داده شود.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: مردم اگر خواص داوری را یعنی همان انتخاب قاضی است بدانند حتماً به داوری مراجعه میکنند.
وی ادامه داد: برخی از عزیزان گفتند که ابطال ۲۰ درصد رأی داوران قابلقبول است؛ اما بنده عرض میکنم نباید هیچ رایی ختم به ابطال شود و درصد مورد قبول حداکثر ۸ تا ۱۰ درصد است و شاخص مقبولیت همان صفر درصد است.
وی افزود: کاهش ۴۰ درصدی جمعیت کیفری استان اردبیل به همت تلاشگران صلح رئیس دادگستری و داستان اردبیل کار ارزندهای است.