به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان، صبح امروز نشست تخصصی روز ملی جمعیت با حضور محمد قاسمی مدیر کل ثبت احوال کرمان و ندا نظامی مدیر کل امور بانوان استانداری استان و جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.
محمد قاسمی مدیر کل ثبت احوال کرمان ضمن گرامی داشت روز ملی جمعیت گفت:روز ملی جمعیت یک رویداد سالانه است که هر سال در ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود. که به پیشنهاد سازمان ثبت احوال ایران و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، و مصادف با روز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر به عنوان روز ملی جمعیت در تقویم رسمی ایران به ثبت رسید.
وی گفت: کاهش جمعیت بهتدریج منجر به مشکلات زیادی در سیستمهای رفاهی، اقتصادی و اجتماعی خواهد شد، یکی از مهمترین پیامدهای این روند نزولی، کاهش تعداد نیروی کار و کارآفرینان است، این امر باعث میشود توان اقتصادی کشور تحت تأثیر قرار گیرد و رشد اقتصادی کند شود، علاوه بر این، با افزایش نسبت سالمندان به کل جمعیت، نیاز به مراقبتهای ویژه از این قشر افزایش خواهد یافت که خود چالشهای جدیدی برای سیستمهای رفاهی به وجود میآورد.
قاسمی با ابراز نگرانی گفت: بحران جمعیت جز بحرانهایی است که نیاز فوری به رسیدگی دارد .
وی افزود: تمام آحاد کشور وظیفه دارند در خصوص رشد جمعیت تلاش کنند و در بحث ناترازی جمعیت سه امر شخص، خانواده و کشور حائز اهمیت زیادی است
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ جمعیت استان کرمان ۳ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۸۳۳ نفر بوده که ۵۱ درصد مردان و ۴۹ درصد زنان را شامل می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: شهرستان کرمان، بیشترین و کوهبنان کمترین جمعیت را به خود اختصاص داده است.
قاسمی افزود: شهرستان رودبار جنوب بیشترین نرخ رشد جمعیت و شهرستان بافت دارای کمترین نرخ جمعیتی در میان شهرستانهای استان کرمان را دارند
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان ادامه داد: نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۰۳ چیزی حدود ۰/۸ درصد است که نشان از آماری نگران کننده است.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان گفت: با توجه به جمعیت شهرستانها کرمان دارای بیشترین ولادت و گلباف دارای کمترین میزان ولادت در سال گذشته بوده است.
ندا نظامی مسئول امور بانوان استانداری کرمان در ادامه افزود: سنتی وجود دارد اما طبق آمار مدت زمان زندگی مشترکشان کم است و این امر باید مورد بررسی قرار گیرد.
نظامی گفت: بانوان محور اصلی خانواده و نقش کلیدی و مهمی در شکلگیری و پایداری جمعیت دارند ما باید موانع پیشروی زنان را بشناسیم و بستر مناسب برای فرزندآوری را برای مادران فراهم کنیم.
مسئول سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه ثارالله نیز در ادامه افزود:طرحهای تشویقی فرزندآوری برای تحقق افزایش جمعیت باید به درستی اجرا شود.
عسکرپور ادامه داد: باید طرح های تشویقی دیگری در راستای برپایی ازدواج گذاشته شود تا به ازدواج جوانان کمک شود و اماکنی برای ازدواج آسان در نظر گرفته شود تا جوانان مشکل هزینه مراسمات را نداشته باشند.
وی خاطر نشلن کرد:خوشبختانه اکنون بسیج جامع زنان مکانی جهت مراسم ازدواج جوانان در نظر گرفته است و خدمات این مراسمات را با کمتر از یک میلیون برگزار می کند و این می تواند الگوی خوبی برای سایرین باشد.