به گزارش خبرنگار بسیج، حمید ظهرابی، معاون رئیس سازمان محیطزیست در کارگاه «معیشتهای جایگزین پایدار در ذخیرهگاههای زیستکره ایران» در سالن جلسات پارمیدای شاهرود با اشاره به اینکه دنیا به موضوعات تنوع زیستی توجه دارد، افزود: شاهرود نمونهای از حفظ تنوع زیستی است که «قاره کوچک» نام گرفته و از بیابان تا جنگلهای هیرکانی، کوه، دشت و تنوع فرهنگی غنی و عظیمی دارد که ظرفیت بزرگ تنوع زیستی و فرهنگی در کشور و جهان است.
وی با گرامیداشت روز «تنوع زیستی» و شعار این روز، «همسویی با طبیعت و توسعه زیستی» گفت: مدیریت ذخیرهگاههای زیستکره دارای اهمیت است؛ چراکه توسعه پایدار با مشارکت مردم انجام میشود و مدل ذخیرهگاههای زیستکره تحولآفرین است؛ بهشرط آنکه درست اجرا شود.
معاون رئیس سازمان محیطزیست با تأکید بر اینکه ایران پیشرو در تعیین ذخیرهگاه زیستکره است، تصریح کرد: دهه ۵۰ شمسی، ۹ ذخیرهگاه زیستکره در کشور شناسایی و ثبت شد.
ظهرابی با بیان اینکه ذخیرهگاههای زیستکره هنوز قوانین خاص خود را ندارد که ایراد بزرگی است، افزود: باید این ایرادات رفع شود، هر چند در دنیا هم این شرایط وجود دارد؛ اما در کشور ما بهخاطر ساختارهای خاص مدیریتی و بخشینگری حتماً نیاز به قانون و مقررات داریم و این مهم را دانشگاهیان و در ستاد محیطزیست و در دفتر زیستگاهها در حال پیگیری هستند.
وی بر تدوین آییننامه توسط کمیته ملی برای مدیریت ذخیرهگاههای زیستکره تأکید و گفت: بعد از تدوین آییننامه، قوانین و مقررات در قالب لایحه پیگیری خواهد شد.
معاون رئیس سازمان محیطزیست با اشاره به پروژه حفظ «میشمرغ» اظهار کرد: برنامه عمل حفاظت و احیای «میشمرغ» که اکنون به کمتر از ۲۰ قطعه رسیده است، با همکاری دانشگاه شهید بهشتی اجرایی و اقدامات مؤثری در زیستگاه این گونه در سال جاری انجام شد.
وی ادامه داد: موضوع حفاظت خارج از زیستگاه نیز کلید خورده و در مرکز پرورش و اصلاح، سه قطعه جوجه «میشمرغ» داریم و در زمینه تشکیل جمعیت پشتیبان و دانش بومی اتفاقات خوبی در حال انجام است.