به گزارش خبرگزاری بسیج، طاهره عاشوریان مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان، طی یادداشتی ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی سازی خرمشهر، نوشت؛ سوم خرداد، یادآور شجاعت و از خودگذشتگی شهیدان، استقامت و پایداری ملت ایران، ایثار و شهامت رزمندگان و اوج خدا ترسی و اخلاص امام شهیدان، خمینی کبیر (ره) است که فرمود: “خرمشهر را خدا آزاد کرد” که این فرموده امام خمینی (ره) همیشه در تاریخ انقلاب جاری می باشد.
سوم خرداد، روز آزادسازی خرمشهر، روایتی از ایستادگی و فداکاری است که در آن بانوان نیز نقش مهمی داشتند. از پرستاران میدان نبرد تا مادرانی که با عشق و امید، جوانان را به سوی جنگ فرستادند.
در تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی نقش برجسته و غیرقابل انکار بانوان در مقاومت و بعدا در آزادسازی خرمشهر یک قلهی مرتفع و سرافراز در حوزهی ارزشهای زنان در دفاع مقدس است، نقش زن در آزادسازی خرمشهر منحصر به حضور در تدارکات امدادرسانی آذوقه رسانی و حتی بعضا درگیری مستقیم نبوده است، قلمهای استوار و پیجویی باید پیگیر حماسه هایی باشد که توسط زنان این مرز و بوم به تصویر کشیده شده است؛ جهاد به معنی جنگ رودررو در مبانی اسلام عموما امری مردانه است اما تقریظ رهبری عزیزمان بر کتاب «فرنگیس» سنگ نشانهای از به رسمیت شناختن مقاومت شجاعانه زنان این مرز و بوم در برابر حملات متجاوزان است
حضور زنان در خرمشهر معادله صدام را بر هم زد و نشان داد که وقتی زنان در صحنه باشند در کنار رزمندگان هم قوت قلبی برای رزمندگان هستند و هم کمکهای بسیار موثری در پیشگیری از ورود دشمن اعم از سلاح دست گرفتن، نگهبانی دادن در مراکز مختلف و همینطور مداوای مجروحین تهیه غذا برای رزمندگان، کمک در حمل و نقل داشتند.
نقش موثر زنان در خرمشهر بحث حضورشان بود که باعث شد شهر سقوط نکند و به مدت ۳۳ روز این مقاومت ادامه داشت و محاسبات دشمن را به شدت به هم ریخت، لذا یک شکست سنگین اطلاعاتی امنیتی برای رژیم سرتاپا مسلح صدام بود.
فراتر از مرزهای سنتی جنگ فقط تفنگ نیست؛ جنگ، صبوری مادران است که لباسهای خونین فرزندانشان را در آغوش میکشند. آنها قهرمانهایی بودند که هیچ مدال افتخاری دریافت نکردند. در کوچههای خرمشهر، دختران نوجوان، پرستارانی شدند که زخمهای عمیقتر از آنچه تصور میشد را درمان کردند. زنانی که با دستانشان خانهها را ویرانشده دیدند، اما با ایمانشان شهر را دوباره ساختند.
زنان به خوبی دریافته بودند که دشمن در صدد است از ضعف و شکایت آنها در شهادت عزیزانشان ، علیه نظام اسلامی و تضعیف وحدت و روحیة جمعی سوء استفاده کند و در بوقهای تبلیغاتی خود بدمد که زنان از جنگ خسته شده و از اعزام فرزندان و همسر خویش به سوی جبهه ها پشیمان اند به همین جهت زنان با دشمن شناسی عمیق و ادراک جنگ روانی دشمن و افشای ترفندها و تبلیغات مسموم آنها ، بر ارزشهای دینی و انقلابی خود پافشاری کرده ، توطئه آنان را نقش برآب نمودند. آنها به خوبی واقف بودند که دشمن قصد دارد با دستکاری احساسات آنها و ایجاد تردید در باورهای دینی و شکاف در صفوف ملت و رعب و وحشت و یأس و ناامیدی و شایعه پراکنی و تشویش اذهان عمومی ، مقاومت زنان و مردان را تضعیف کند ؛ بنابراین ، هشیارانه چنین نقشه های شومی را خنثی می کردند. چنین بانوانی ، افتخارات میهن اسلامیمان هستند ، تجلیل از آنها تجلیل از باورها و نگرشهای اصیل دینی و اسلامی است.
سوم خرداد فقط یک روز تاریخی نیست؛ روایتی است از ایستادگی زنانی که در میان ویرانی جنگ، امید را زنده نگه داشتند. از پرستاران میدان نبرد تا مادرانی که درد را به مقاومت تبدیل کردند، نقش زنان در آزادسازی خرمشهر فراتر از آنچه در صفحات تاریخ آمده است، می باشد.