۱۱ / خرداد / ۱۴۰۴ - 01 June 2025
00:13
کد خبر : 9691407
۱۶:۱۷

۱۴۰۴/۰۳/۰۹

هشدار جدی درباره تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو؛ افزایش خطر همزمان با عید قربان و فصل گرما

مسئولان بهداشتی نسبت به افزایش خطر ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو (CCHF) هشدار داده و خواستار رعایت دقیق نکات بهداشتی در زمان ذبح دام شدند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان، خداداد شیخ‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ضمن هشدار نسبت به گسترش بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو، گفت: این بیماری یک تب حاد ویروسی است که می‌تواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام یا افراد آلوده به انسان منتقل شود و با توجه به شروع فصل گرما و نزدیک شدن به عید قربان، خطر انتقال این بیماری به شدت افزایش می‌یابد.


وی افزود: کنه‌ها مخزن اصلی این بیماری هستند و فعالیت آنها در فصول گرم سال بیشتر می‌شود و دام‌های آلوده هیچ علائم مشخصی از بیماری ندارند اما ویروس عامل بیماری تا یک هفته در بدن دام باقی می‌ماند و به همین دلیل خطر انتقال به انسان هنگام ذبح و تماس با گوشت تازه وجود دارد.

به گفته‌ی شیخ‌زاده، گروه‌هایی نظیر قصابان، کارکنان کشتارگاه‌ها، دامپزشکان، کشاورزان و حتی زنان خانه‌داری که با گوشت تازه سروکار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه اظهار داشت: در دو دهه اخیر، صدها مورد ابتلا به این بیماری در کشور ثبت شده که متاسفانه بسیاری از آنها منجر به مرگ شده‌اند و استان‌هایی چون سیستان‌وبلوچستان، خوزستان، بوشهر، کرمان و تهران بیشترین آمار ابتلا را داشته‌اند.

شیخ‌زاده با اشاره به ورود دام‌های زنده از کشورهای افغانستان و پاکستان که دارای شیوع بالای بیماری هستند، از مردم خواست از خرید دام از منابع غیرمجاز، به‌ویژه در معابر شهری، خودداری کرده و گوشت مورد نیاز خود را فقط از مراکز دارای مجوز دامپزشکی تهیه کنند.


این مسئول همچنین توصیه کرد: گوشت تازه دام ذبح‌شده باید حداقل ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند جگر، دل و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال (دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شود و به هیچ‌وجه به صورت خام یا نیم‌پز مصرف نشود.

شیخ زاده همچنین با تاکید بر ضرورت مراقبت و شناسایی سریع موارد مشکوک گفت: علائم بیماری شامل تب ناگهانی، سردرد شدید، درد عضلانی، تهوع، اسهال و در مراحل پیشرفته، خونریزی زیرپوستی یا داخلی است. در صورت مشاهده این علائم، به‌ویژه در افرادی که با دام و گوشت تازه در تماس بوده‌اند، مراجعه فوری به بیمارستان بوعلی زاهدان یا نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت ضروری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در  پایان خاطرنشان کرد: با آموزش عمومی، رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از کشتارهای غیرمجاز می‌توان به‌طور قابل توجهی از شیوع این بیماری خطرناک جلوگیری کرد.
 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید