خبرهای داغ:
زاکانی در مراسم "لوزان بدون روتوش":

ایران چارچوب مذاکرات را تعیین کرد و طرف‌های مقابل مجبور به پذیرش آن شدند

کد خبر: ۸۵۰۹۳۱۱
|
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۸
به گزارش خبرگزاری بسیج، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در برنامه نقد تفاهم‌نامه لوزان با عنوان "لوزان بدون روتوش" با بیان اینکه باید فراتر از نقد توافقنامه موضع را معلوم کرد، گفت: اگر بی‌توجهی کنیم و فرض کنیم که تنها یک جبهه علیه انقلاب در سراسر جهان است، ممکن است نتوانیم تحلیل واحدی از شرایط ارائه دهیم.

وی افزود: موضوع هسته‌ای بسیار مهم و حیاتی و یک موضوع ملی است که نقش نظام اسلامی و تأثیرات رهبری انقلاب و هدایت‌های ایشان و نقش بی‌بدیل دانشمندان هسته‌ای در آن نمایان است.

نماینده مردم تهران در مجلس با ابراز این مطلب که در بحث هسته‌ای خطوطی بود که عبور از آن خط قرمز محسوب می‌شود و باید به‌عنوان یک امر بدیهی به آن توجه شود، اظهار داشت: باید در نقد این تفاهم گفت که بخش‌هایی در آن مورد دقت قرار گرفته اما بخش‌هایی از این خطوط رعایت نشده و بی‌دقتی صورت گرفته است.

زاکانی با اعلام اینکه انقلاب اسلامی امروز در بهترین شرایط خود قرار دارد و دشمنان انقلاب نسبت به هر مقطعی امروز در مسیر اضمحلال قرار دارند، به نکات مثبت تفاهم لوزان اشاره کرد و گفت: خود بیانیه لوزان دستاورد نیست بلکه سیر این مسیر یعنی از همان آغاز روند مذاکرات تا به امروز یک دستاورد است که در آن نقش بی‌بدیل و هوشمندی رهبر انقلاب مشخص است.

وی با بیان اینکه نقش دیپلماسی ایران اسلامی نقشی فراتر از گروه‌های مذاکره کننده است، اظهار داشت: این نقش شرایطی را فراهم کرده که ما چارچوب مذاکرات را تعیین می‌کنیم چه در زمان آقای جلیلی و چه الآن این ما بودیم که چارچوب مذاکرات را تعیین کردیم و طرف‌های‌مان مجبور به پذیرش آن شده‌اند، البته در بند دوم توافق ژنو یک بحث گام درازمدت مطرح شده بود که خطرناک هم بود که ما همان موقع تذکر دادیم و نکاتی را ذکر کردیم.

نماینده تهران در مجلس تأکید کرد: باید از میدان‌داری و حواشی توافق بهترین فرصت را برای دست بالا در مذاکرات به کار ببندیم و برای انقلاب امکان خوبی را فراهم کنیم تا حداکثر منافع برای ملت رقم زده شود.

زاکانی کاهش ایران‌هراسی، باز شدن دست و حیله دشمنان، معلوم شدن صداقت ایران و شکست اجماع بین‌المللی را از دستاوردهای مذاکرات چند سال هسته‌ای عنوان کرد و گفت: باید با بصیرت‌افزایی و افزایش دقت مراقب باشیم که دستاوردهای کسب شده زیر سؤال نروند و منافع ملت حفظ شوند.

زاکانی در خصوص نقش مجلس شورای اسلامی در پذیرفتن معاهده‌ها و پروتکل الحاقی نیز گفت: قطعاً مجلس نسبت به این موضوع ورود می‌کند، مگر آنکه مصوبه شورای عالی امنیت ملی که در آن نظر رهبر انقلاب لحاظ شده باشد، مطرح شود و الّا طبق اصل 177 و 125 مجلس با حساسیت نسبت به این مسائل ورود می‌کند و باید هم ورود جدی کند و ابعاد موضوع را قبل از توافق نهایی با کمک عناصر حقوقدان دنبال خواهد کرد تا ان‌شاءالله حق بالای ملت ایران را در توافق نهایی استیفا کنیم.

وی ادامه داد: شاید تیم مذاکره کننده ما به‌صراحت نقطه نظرات خود را پیرامون توافق و بایدها و نبایدهای صورت گرفته ذکر کنند. چرا باید آمریکایی‌ها نظرات خود را در قالب تفسیری بیان کنند اما دولت‌مردان ما نه تنها نظری نمی‌دهند بلکه ادعای آمریکایی‌ها را نیز تکذیب نمی‌کنند.

زاکانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب "نباید بخش خالی لیوان را دید و باید نقدی منصفانه و دیدی واقع‌بینانه نسبت به موضوع داشته باشیم" به نکات منفی تفاهم لوزان اشاره کرد و افزود: بزرگترین اشکالی که در نوع نگاه تیم مذاکره کننده به قدرت‌های جهانی وجود داشت، در واقع نوعی نگاه کدخدابینانه طرف‌های مقابل بود که در واقع همان عبارت دم کدخدا را باید دید، وجود داشت که این با اصل انقلاب در تعارض است اما در صحبت‌های اخیر آقای ظریف مشاهده کرده‌ایم که می‌گویند آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند و ما به آنها بی‌اعتمادیم و این خوب است که آنها متوجه بی‌صداقتی آمریکا شده‌اند.

نماینده تهران در مجلس عدم تعارض و برابری بین داده و ستانده در تفاهم لوزان را از دیگر نکات منفی دانست و گفت: آنچه ما دادیم، بیشتر از آنی است که ستانده‌ایم.

وی ادامه داد: نکته سوم منفی این است که آنچه ما تعهد کرده‌ایم و آنچه آنها تعهد کرده‌اند، جای ابهام دارد. تعهدات ما شفاف و معلوم است اما تعهدات دشمنان که بهانه‌جو هم هستند، کلی و مبهم.

زاکانی درباره چهارمین نکته منفی تفاهم لوزان اظهار داشت: ما برای انجام عمل خود عنصری را به‌نام راستی‌آزمایی انتخاب کرده‌ایم که آن عنصر خود عامل و سرسپرده است، در حالی که برای راستی‌آزمایی طرف مقابل عنصری در متن تفاهم مورد لحاظ قرار نگرفته است که بخواهیم راستی‌آزمایی آنان را داشته باشیم که اگر به تعهدات خود عمل نکردند، بازگشت‌پذیری را در دستور کار قرار دهیم.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: مسیری که در توافق ژنو تاکنون پیش رفته به‌شکل متوازن و هم‌وزن در برابر تعهدات دیگران نبوده است و باید مورد بازبینی جدی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: اگر محدودیتی در توافق آینده پذیرفته شود، باید به‌گونه‌ای باشد که نقاط قوت را به‌سمتی سوق دهیم که بتوانیم اتمی بودن خود را گسترش دهیم. در واقع در سایر حوزه‌های فناوری هسته‌ای باید امکان پیشرفت کار داشته باشیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: متن بیانیه نوشته شده مبهم است و اشکالاتی دارد. محتوای آن اشکالات جدی دارد و قطعاً در این زمینه مجلس برای اصلاح آن ورود می‌کند. متأسفانه یک نظر غلطی از صدا و سیما پخش شد که تیم حقوقی از سوی مجلس بیاید کنار تیم هسته‌ای بیاید و مسائل را پیش ببرد که ما آن را غلط و به‌نوعی دور زدن مجلس می‌دانیم. عرض کردم تنها زمانی مجلس عدم ورود خواهد داشت که مصوبه شورای عالی امنیت ملی باشد و الّا دولت نمی‌تواند مجلس را نادیده بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان "ما نه باید از تفاهم لوزان دل و دلبری کنیم و نه فضای دوقطبی درست کنیم" گفت: برخی طرفدارانی که احساس می‌کنند ‌تفاهم لوزان یک امر موفقیت‌آمیزی برای انتخابات آینده آنهاست، از این تفاهم دل و دلبری می‌کنند. ما باید از این کار پرهیز کنیم و مطالبات جدی خود را در قالب نقد منصفانه ارائه کنیم. حمایت خودمان را نیز انجام دهیم و در قالب این حمایت نیز مطالبات خود را مطرح کنیم تا توافقی صورت گیرد که مشکلات بیانیه لوزان را نداشته باشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار