به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید، تسریع به ثمر نشستن اهداف مسکن مهر، افزایش سطح سرویس و ایمنی حمل و نقل، کاهش تصادفات و افزایش ایمنی، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش آلاینده ها و حفظ محیط زیست، پرهیز از احداث جاده های جدید و تقبل هزینه های نگهداری و همچنین افزایش جذابیت شهرهای جدید، از جمله اهداف شرکت عمران شهرهای جدید برای اقدام به احداث سامانه های ریلی برقی بین شهرهای جدید و شهرهای مادر می باشد.
در همین راستا و با توجه به برنامه ریزی های وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم، سیاست های کلان پروژه های احداث قطارهای شهری با اولویت بندی پروژه ها براساس تأمین مالی از لحاظ جریان نقدینگی و وضعیت مسکن مهر وهمچنین با درنظر گرفتن عدم شروع همزمان تمام پروژه ها، در دستور کار قرار گرفت.
شهرهای جدید هشتگرد، پرند، بهارستان، فولادشهر و گلبهار از جمله شهرهایی هستند که به ترتیب دارای طرح و اجرای قطار برقی حومه ای می باشند که در این میان دیگر شهرهای جدید همچون پردیس، مجلسی، سهند، صدرا و بینالود نیز برای احداث قطارهای حومه ای طرح ریزی شده اند.
با توجه به پیشرفت فیزیکی پروژه ها در سال 91 که 7.7 درصد بوده، این آمار در سال 93 به 13.2 درصد رسیده است که رشد حدود 6 درصدی را نشان می دهد.
در این میان پیشرفت کل طرح قطار شهری هشتگرد که متصل به ایستگاه گلشهر کرج و در متروی خط 5 تهران قرار گرفته است، حدود 77 درصد می باشد که در سال جاری این طرح افتتاح خواهد شد.
همچنین قطار برقی بهارستان که حسب بازدید و مستندات مندرج در گزارش مشاورین در شروع دولت یازدهم به صورت کامل متوقف بوده است، با پیشرفت فیزیکی 35 درصدی و با انتخاب پیمانکار عملیات روسازی در حال اجرا است.
تحولات عمده در قطار برقی گلبهار-مشهد از جمله آزادسازی 20کیلومتر از مسیر و پیشرفت 25.2 درصدی این پروژه و همچنین اجرایی کردن فاینانس شهر جدید گلبهار نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در دولت یازدهم می باشد.
علاوه بر موارد فوق، مطالعات کلیه شهرها برای طراحی مسیر و سیگنالینگ و تجهیزات در شهرهای جدید پردیس، سهند، صدرا و مجلسی از محل منابع داخلی شرکت عمران شهرهای جدید در حال اجرا است که در این راستا توافقات بین شرکت مترو شهرها و راه آهن جمهوری اسلامی و شرکت عمران شهرهای جدید انجام گرفته است.
گفتنی است مجوز بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال 93 برای بهره مندی از حدود 500میلیون دلار صرفه جویی ناشی از مصرف سوخت، در حال اجرا می باشد که همزمان با بهره برداری می تواند صرف تأمین ناوگان گردد.