معاون سازمان امور ارضی کشور:

10 میلیون هکتار زمین کشاورزی در کشور نقشه دار شده اند

خبرگزاری بسیج: معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور گفت: عکس برداری و تهیه نقشه برای 10میلیون هکتار از زمین های کشاورزی کشور انجام شده است.
کد خبر: ۸۵۳۰۲۲۴
|
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱

به گزارش خبرگزاری بسیج در آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، فرید صیدی نژاد در گردهمایی دو روزه مدیران امور اراضی منطقه دو کشور(منطقه زاگرس) با بیان اینکه حدود 70درصد از اراضی کشاورزی کشور بدون سند می باشد، افزود: عکس برداری و تهیه نقشه هفت میلیون هکتار از این اراضی در سال گذشته انجام شده و سه تا چهار میلیون هکتار نیز در سال جاری انجام می شود.

وی گفت: تبدیل این عکس ها به نقشه هایی با مقیاس یک دوهزارم، فرآیند صدور اسناد زمین های کشاورزی و مدیریت سطح اراضی را آسان سازی و دقیق می کند.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور پیش بینی کرد: با این اقدام صدور اسناد مالکیت برای کشاورزان در برنامه ششم توسعه، وضعیت مطلوبی پیدا می کند.

وی سطح زمین های کشاورزی در اختیار مالکان در کشور را 18میلیون و 700 هزار هکتار برآورد کرد و گفت: براساس آخرین اعلام سازمان آمار کشور، این سطح به 16.7 میلیون هکتار کاهش یافته است.

صیدی نژاد ادامه داد: با وجود کاهش دومیلیون هکتاری سطح زمین های کشاورزی، سطح باغات کشور در سال های اخیر، حدود یک میلیون هکتار افزایش داشته است.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور بر ضرورت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از قوانین برای مشارکت مردم در حراست و نگهداری از اراضی کشاورزی هم تاکید کرد.


وی با اشاره به اجرای مرحله اول عملیات اجرایی این طرح در سال گذشته گفت: این طرح از پارسال با امضای توافقنامه عکس برداری هوایی از هفت میلیون هکتار از زمین های کشاورزی 14 استان، بین روسای سازمان امور اراضی کشور و سازمان نقشه برداری کشور آغاز شد.

صیدی نژاد با اعلام اینکه گشت های حفظ کاربری را در سال جاری تداوم می بخشیم، اظهار کرد: گزارش های تغییر کاربری غیرمجاز را به موقع دریافت و با متخلفان آن به شدت برخورد می کنیم و

مردم می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلفی موارد را به سازمان اطلاع دهند تا با بررسی موضوع مطرح شده، پاسخ شکایت خود را دریافت کنند.

وی همچنین با اشاره به بازنگری در طرح هادی روستایی گفت: در قالب تفاهم نامه امور اراضی با بنیاد مسکن، آن بخش از اراضی کشاورزی که به اشتباه در طرح هادی روستایی جانمایی شده است، به صورت زمین کشاورزی به چرخه تولید بازگردانده می شود.

صیدی نژاد افزود: سال گذشته این بازنگری به صورت آزمایشی در سه استان گلستان، گیلان و مازندران آغاز شد که طبق بررسی ها نزدیک به 200 هزار هکتار اراضی فعال کشاورزی در طرح هادی روستایی قرار دارد.

وی گفت: با هدف بازگشت این زمین ها به چرخه تولید، نقشه طرح های هادی روستایی در اختیار سازمان امور اراضی قرار می گیرد تا زمین هایی که فعالیت زراعی و باغی در آنها انجام می شود، مورد بازنگری قرار گیرند.

وی تاکید کرد: طرح هادی روستایی با هدف توسعه روستایی و تامین نیاز روستاییان انجام می شود و در اجرای این طرح نباید زمین های فعال کشاورزی دچار تغییر کاربری و خروج از چرخه تولید شوند.

مشاور و مدیرکل دفتر ریاست و ارزیابی عملکرد استان ها در امور اراضی کشور نیز در این گردهمایی، اصل پیشگیری را در حفاظت از زمین های کشاورزی مقدم بر اعمال قانون و قلع و قمع ساخت و سازها و تغییر کاربری ها دانست.

سیدنصرالله محقق بهشتی گفت: این نشست فرصت مغتنمی برای تجمیع آرا و ارایه راهکارهای کاربردی، مشارکتی و عملی برای حراست از زمین های کشاورزی است.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در برخی استان ها در زمینه تغییر کاربری ها طی دو سال اخیر صورت گرفته است افزود:  هماهنگی مطلوبی در این زمینه در این استان ایجاد شده و تداوم این آرامش و ثبات نیازمند همکاری سازمان جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه های اجرایی با ادارات امور اراضی است.

محقق بهشتی ادامه داد: سازمان امور اراضی کشور همپای سازمان های جهاد کشاورزی در استان ها حمایت لازم از دفاتر امور اراضی و مقابله با تغییر کاربری ها را بیش از گذشته در دستور کار خود قرار دهد.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یک میلیون و200 هزار اراضی مستعد کشاورزی دارد، افزود: به منظور حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی باید از زمین های کشاورزی به نحو مطلوب استفاده شود و بین مردم نیز این فرهنگ نهادینه شود.

قاسم جعفروند گفت: برای ترویج حفظ کاربری اراضی ماشین های گشت ویژه حفظ کاربری فعالیت دارند و با ساخت و ساز های غیر مجاز و تغییر کاربری بدون مجوز برخورد می شود.

وی با اشاره به اهداف برگزاری گردهمایی دو روزه در تبریز گفت: بررسی چالش های موجود در زمینه مدیریت بر عرصه های دولتی و کشاورزی، نحوه حفاظت از اراضی، طرح کاداستر اراضی کشاورزی، نحوه مدیریت و راه اندازی خط 131 گزارشات مردمی، بررسی تفاهم نامه های امضا شده فی مابین امور اراضی و بنیادمسکن، ثبت اسناد و املاک و سازمان های جهاد کشاورزی در استان ها، توسعه باغات در اراضی شیب دار، تعیین تکلیف وضعیت ثبتی ساختمان ها و اراضی بدون سند و سنددار کردن زمین های کشاروزی، بررسی ماده هشت قانون افزایش بهره وری و رفع تداخلات، راه اندازی گشت های حفظ کاربری، تقویم و ارزیابی اراضی برای اخذ عوارض ماده دو قانون، نحوه اجرای احکام قضایی و بررسی ماده 54 قانون رفع موانع تولید و پیش نویس آیین نامه اجرایی آن از جمله اهداف برگزاری این گردهمایی بود.

گردهمایی دو روزه مدیران امور اراضی منطقه دو کشور(منطقه زاگرس)با حضور مسئولان و معاونان سازمان امور اراضی کشور و مدیران امور اراضی استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، همدان، خوزستان، هرمزگان، کرمان، کردستان، مرکزی و کرمانشاه در شهر تبریز برگزار شد.

 

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار