خبرهای داغ:
حمیدرضا نعیمی:

«تئاتر»، نیازمند جلسه‌ با رهبر انقلاب است

نویسنده و کارگردان نمایش «سقراط» گفت: نیازمند جلسه‌ای با رهبر انقلاب هستیم، برای چنین دیداری باید نمایندگانی انتخاب شوند که بدون هیچ تعارف و با صراحت تمام سختی‌ها و مشکلات تئاتر را برای ایشان بگویند.
کد خبر: ۸۵۴۳۳۰۱
|
۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، حمیدرضا نعیمی، نویسنده و کارگردان تئاتر درباره جدیدترین فعالیت‌ هنری خود گفت: در نمایش‌ «کافه فرانسه» به کارگردانی مهران رنجبر به عنوان بازیگر در تماشاخانه باران روی صحنه حضور دارم. این نمایش یک کمدی سیاه(گروتسک) است و فکر می‌کنم تماشای آن خالی از لطف نباشد.

این نمایش‌نامه‌نویس در مورد حضورش در افطاری رئیس جمهور و اتفاقات آن جلسه گفت: همه می‌دانیم که کشور ما از نظر سیاست خارجی در یکی از سخت‌ترین، حساس‌ترین و پیچیده‌ترین اتفاقات 12 سال اخیر خود قرار دارد و آن هم مسئله هسته‌ای است. در روزهایی که شرایط کارگزاران وزارت خارجه و مشخصا دولت بسیار پیچیده و حساس است شاید جای گلایه نباشد و باید در این مقطع بیشترین توجه همدلی و هم زبانی با دولت وجود داشته باشد و تمام ارگان‌ها باید با دولت همراه باشند تا با تمرکز این شرایط را پشت سر بگذارند و ان‌شاءالله برکات آن نصیب ملت ایران شود.

با یک گل بهار نمی‌شود

وی تصریح کرد: همه نگاه‌ها چه در سطح ایران و چه در جهان به نتیجه مذاکرات بود، از طرف دیگر همه ما می‌دانیم که کشور ما با یک نابسمانی شدید مدیریت فرهنگی مواجهه است و این مسئله به هیچ وجه تنها به دولت جدید ربط ندارد و اساساً در تمام دولت‌های پیشین هم نگاه بلند مدت برای به سامان رسیدن خواسته‌های فرهنگی ملت وجود نداشته است. اکنون هم متاسفانه در دولت حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی هیچ سیاست روشن و مشخصی از نظر مدیریتی برای به سامان رساندن این همه زخم که بر پیکر ادب، فرهنگ و هنر ایران وارد آمده است، وجود ندارد.

همچنان ناامیدی‌ها، تلخی‌ها، سختی‌ها، بی پولی‌ها و بیکاری‌های متعدد خانواده تئاتر سرجایش است

نعیمی با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام تئاتر از سوی وزیر ارشاد اظهار داشت: این حرکت خجسته است، اما با یک گل بهار نمی‌شود. همچنان ناامیدی‌ها، تلخی‌ها، سختی‌ها، بی پولی‌ها و بیکاری‌های متعدد خانواده تئاتر چه در تهران و چه در سراسر ایران سرجای خودش است و تئاتر رسما به لحظه جان کندن خودش رسیده است و متاسفانه هیچ راهکار و برنامه‌ای هم از سوی مدیران فرهنگی برای برون رفت از این دوران تباهی و سیاه وجود ندارد. ما نیاز به برنامه‌ای جزئی‌نگر داریم و بیان برنامه‌های کلی برای ما سم است.

وی افزود: برای بهبود وضعیت تئاتر باید ابتدا شأن هنرمند حفظ شود؛ این‌ها همه کلی گویی و شعار است که دولت‌ها سر دادند و سر خواهند داد. مرد کار و مرد رزم آن است که راهکارهای عملی آن را بیان کرده و به دور از آرمان‌خواهی‌های اساطیری واقع بینانه این کشتی به گل نشسته را مقداری جلو ببرد. سینما، تئاتر، نشر، تجسمی و... در شرایط بسیار اسف‌باری به سر می‌برند و از اوضاع فعلی ناراضی هستند و همه می‌دانند که ناامنی شغلی در کشور بیداد می‌کند. زمانی که نهاد دولت و مجموعه وزارت ارشاد مجوزی را برای اجرای یک اثر صادر می‌کند، یعنی همه چیز از مجرای قانونی آن با نظارت شورای نظارت و ارزشیابی گذشته است و هیچ نهاد دیگری نباید این حق را داشته باشد که خود مختارانه، دولت را ضعیف، ناهوشمند و دشمن تلقی کند.

شهر را شلوغ نشان دادن، یک خیانت ملی است

نعیمی با بیان‌که در شرایط فعلی هنرمندان خواسته‌های مشروعی دارند، اظهار داشت: قطعا برگزاری یک جلسه پرسش و پاسخ و صحبت با نهاد ریاست جمهوری مستلزم موقعیت به سامان‌تری از یک جلسه افطاری و در انتظار نتایج مذاکرات است. بی‌تعارف کسانی هستند که برای تضعیف دولت می‌کوشند و از سیاست‌های این دولت دل خوشی ندارند و با نگاه مدیریتی این دولت موافق نیستند. اگر در چنین شرایطی هنرمندان اعتراضی داشته باشند در بوق و کرنا کردن اعتراض آن‌ها و به عبارتی شهر را شلوغ نشان دادن، یک خیانت است؛ البته هر فردی در جمهوری اسلامی ایران این حق را دارد تا در مورد مشکلات حقوقی و شغلی خود اعتراض داشته باشد و خواسته مشروع خود را به مسئول مربوطه برساند.

همه کسانی که در ایران زندگی می‌کنند، عشق به ایران، عشق به دین اسلام و عشق به این نظام دارند

کارگردان نمایش «سقراط» افزود: چند روز پیش کارمندان مترو لندن به وضعیت خود اعتراض و اعتصاب کردند و بیش از 4 میلیون مسافر مجبور بودند که از طریق دیگر خودشان را به کارشان برسانند. اما چنین حرکتی از سوی کارکنان مترو لندن براندازی به حساب نمی‌آید و به معنای نفی کامل دولت نیست، بلکه یک اعتراض متمدنانه و شخصی است تا دولت بیشتر به زحمت و جایگاه کارکنان مترو پی ببرد، پس می‌بایست برای افزایش حقوق آن‌ها تلاش کند. حال در کشور ما هر اعتراض ساده‌ای به شکل صنفی یا غیر آن یک حرکت علیه نظام جلوه داده می‌شود که اشتباه است، همه کسانی که در ایران زندگی می‌کنند، عشق به ایران، تاریخ و فرهنگش، عشق به دین اسلام و عشق به این نظام دارند. نمی‌شود با یک اعتراض کسی را با برچسب خودی و غیر خودی از هم جدا کرد. ای کاش همه ما با وجود تمام اختلاف‌ها و سلیقه‌های متفاوت به یک چیز می‌اندیشیدیم و آن اعتلای ایران عزیز باشد.

رئیس جمهور قول دیدار با هنرمندان در تالار وحدت را داد

نویسنده نمایش‌ «کالون و قیام کاستلیون» در رابطه با این که آیا گزارش واقعی به رئیس جمهور رسیده است یا خیر اظهار داشت: من متاسفم که اجازه ورود خبرنگاران به چنین جلسه‌ای داده نمی‌شود، چراکه خبرنگار مانند عضوی از یک خانواده است و در جایی مگر می‌شود خبرنگار حضور نداشته باشد. اما علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد در ابتدای صحبت‌های خود اعلام کرد که از رئیس جمهور این قول را می‌گیرد که بزودی جلسه‌ای را با حضور آقای روحانی و نمایندگان صنوف و هنرمندان عرصه‌های مختلف برگزار کنند تا هنرمندان بتوانند مطالبات خودشان و وضعیت صنف‌های هنری خودشان را به صورت حضوری مطرح کنند و در آن جلسه پرسش و پاسخ شنونده خواسته‌های مردم و هنرمندان باشند. البته قرار بود در این جلسه هم صحبت‌هایی بشود که بنا به دلایلی این اتفاق موکول به بعد شد. بنده هم موافق هستم که هیچ‌کس به جز هنرمندان قادر نیستند وضعیت تئاتر کشور را برای مسئولان ترسیم کنند و بگویند چه بر آن‌ها می‌گذرد، اشکالات کجاست، نکات مثبت چیست و چه اقداماتی لازم است رخ دهد.

برخی پیش خودشان فکر می‌کنند ایشان از کسانی که بیایند بگویند به به و چه چه استقبال می‌کنند

حمیدرضا نعیمی در رابطه با کم‌کردن فاصله بین مسئولان و هنرمندان و مسئله‌ای که اخیراً در مورد لزوم دیدار اهالی تئاتر با رهبر انقلاب اسلامی مطرح شده است، گفت: متاسفانه تئاتر جزء هنرهایی است که علی‌رغم اینکه همه مسئولان حتی اگر از سر شعار به آن توجه دارند، اما در عمل نسبت به آن بسیار بی‌تفاوت عمل می‌کنند و همین مسئله باعث شده که هیچگاه در یک جلسه شفاف و روشن با مقام معظم رهبری صحبت نشود و ایشان علی‌رغم آنکه نمایندگانی دارند که می‌آیند نمایش‌ها را می‌بینند و از قضا ما نیز این نمایندگان را در نمایش‌های بسیاری دیده‌ایم و می‌دانیم گزارش‌هایی حتما به دفتر ایشان می‌رسد، اما هیچ چیزی بهتر از این نیست که از هنرمندانی که صراحت بیان دارند و برای خوشایند برخی مسئولان چاپلوسی نمی‌کنند، برای دیدار با ایشان دعوت شود. البته برخی پیش خودشان فکر می‌کنند ایشان از کسانی که بیایند بگویند به به و چه چه استقبال می‌کنند درحالی‌که این افراد در اشتباه هستند.

جعفری جوزانی شجاعانه مسائل و مشکلات سینما را بیان کرد

وی افزود: برای چنین دیداری باید نمایندگانی انتخاب شوند که بدون هیچ تعارف و با صراحت تمام سختی‌ها و مشکلات را برای ایشان بگویند. سنیماگران تاکنون خیلی راحت حرف‌هایشان را زدند، البته شاید برخی مسائل را هم نگفتند. اما بنده خودم یکی از زیباترین سخنرانی‌هایی که در حضور رهبری انجام شد را صحبت‌های استاد مسعود جعفری جوزانی می‌دانم که مسائل و مشکلات سینما را شجاعانه بیان کردند و هیچ‌گاه آن را فراموش نمی‌کنم. اما اگر همین الان چنین جلسه‌ای توسط کسانی که گزینش می‌شوند بخواهد برگزار شود و فقط آن‌ها بیایند و بگویند همه چیز خوب است و کارهای زیادی انجام می‌شود و تئاترهای ما در شرایط بسیار خوبی به سر می‌برد، اصلا درست نیست. یا اینکه برخی تنها بیایند بگویند که ما نمایش‌های دینی اجرا می‌کنیم و ...

نعیمی در پایان گفت: باید از هنرمندانی که می‌خواهند در این جلسه صحبت کنند بخواهند که گزارشی کامل را ارائه دهند، نه اینکه بخواهند در مقابل دوربین‌ها با برخی تعارف کنند و گزارش صریح خود را نگویند. مقام معظم رهبری باید در جریان این اتفاق قرار بگیرند که دیگر اکنون مسئله یک هنرمندان تئاتر نیست، بلکه مسئله این است که هر هنرمند تئاتر یعنی یک خانواده ایرانی. آن هنرمندی که نمی‌تواند هر 10 سال یک کار هنری انجام دهد و مجبور می شود تن به کارهای دیگر بدهد نیازمند توجه است و این یعنی لطمه به تئاتر ما و نزول کیفیت آثار هنری و دلسری خانواده هنرمندان که در نهایت منجر به اتفاقات ناخوشایند در زندگی برخی از این عزیزان می‌شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار