با تفكر بسيجي پيش مي رويم/ نياز به حمايت دولت داريم
حجت الاسلام مهدي منصوري در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري بسيج در آذربايجان شرقي، با اشاره به سامانه «مصباح» كه به صورت انفرادي اختراع كرده، اظهار داشت: اين سامانه به عنوان چراغ و هشدار در مواقع يخ زدگي جاده، سيل، ريزش تگرگ و سنگ كاربرد دارد.
وي افزود: اين سامانه زمان وقوع چنين حوادثي، از طريق امواج راديويي، طيف وسيعي از اطلاعات را به صورت چراغ چشمك زن داخل پنل كيلومتر شمار خودرو، به پنل در حاشيه جاده و يا از طريق پيامك به تبلت يا همراه رانندگان همه خودروهاي كه در آن مسیر قرار مي گيرند ارسال مي كند و از طرف ديگر همين اطلاعات را براي اداره راه و ترابري نيز ارسال مي كند تا با پايش خود و برحسب اطلاعات دريافتي، تابلو را روشن يا خاموش كرده و از طريق درج پيام هاي لازم در تابلوها، هشدارهاي به موقع ارائه دهند.
حجت الاسلام منصوري ادامه داد: از طرف ديگر پمپ هوشمند موجود در كنار جاده فعال مي شود تا به سطح جاده اي كه نمي توان تشخيص داد يخ زده يا نه، محلول پاشيده و يخ زدگي را از بين مي برد تا رانندگان آسوده و با سرعت مطمئنه حركت كنند.
وي با بيان اينكه اين سامانه به صورت آزمايشي در تونل و برخي گردنه هاي جلفا اجرا شده، خاطرنشان كرد: براي بكارگيري و آزمايش اين سامانه به صورت انبوه و در سطح وسيعي از جاده هاي كشور نياز به حمايت دولت و دريافت مجوز از سوي سازمان ترافيك داريم كه اميدواريم در اين زمينه همكاري داشته باشند.
اين مخترع دانشگاه علمي كاربردي تبريز با اشاره به آمار بالاي تلفات جاده اي، تصريح كرد: با راه اندازي و استفاده از اين طرح، حتي اگر بتوانيم جان تنها يك نفر را هم نجات دهيم، مفيد خواهدبود.
وي با اشاره به اينكه براي طراحي و ساخت اين سامانه، 15ميليون تومان از طرف خانواده هزينه شده، افزود: اين سامانه نمونه خارجي دارد ولي براي نخستين بار است كه در ايران اختراع مي شود.
رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور و روساي استاني اين مراكز براي شركت در سي و ششمين اجلاس سراسري اين واحد دانشگاهي در تبريز حضور دارند كه جمعه(16 مرداد)، آئين اختتاميه اين اجلاس در سالن پتروشيمي تبريز برگزار مي شود.