خبرهای داغ:

وضعیت آب شهرستان کنگاور بحرانی است

شهرستان کنگاور در سال های اخیر از مشکل خشکسالی و کم آبی کشور بی نصیب نمانده و در بحران آبی سختی گرفتار شده است.
کد خبر: ۸۵۵۱۶۰۰
|
۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه به نقل از ایرنا، به اعتقاد کارشناسان بخش کشاورزی روش های سنتی آبیاری مزارع در کنگاور حجم عظیمی از منابع آب موجود در این شهرستان را می بلعد این در حالی است که زراعت غرق آبی حتی در کشورهای پرآب جهان منسوخ شده است.
رهاسازی آب در شبکه روستایی آن هم با فشار کم در مدت کمتر از یک ساعت حتی به اندازه یک برداشت آب شرب ساده هم نیست چه برسد به استحمام و سایر کارهای ضروری.
چندی پیش فرماندار کنگاور گفته بود بعضی از مردم روستاهای شهرستان به علت نبود آب کافی چندین روز است که نمی توانند به بهداشت فردی خود رسیدگی کنند.
سلامتی محور اصلی رشد و تعالی انسانی است که اگر این مولفه مخدوش شود کمال انسان تحت تاثیر قرار گرفته و اجتماع متضرر می شود.
اینجاست که باور این همه معضل و بحران (خشکسالی، گرد و غبار، بی آبی و به وجود آمدن بیماری) برای کسانی که کنگاور را با آن همه سرسبزی و پرآبی و نعمات فراوان خدادادی دیده بودند بسیار سخت است.
دهیاران برخی از روستاهای بخش مرکزی کنگاور نبود آب شرب را مهمترین مشکل روستاهای محل ماموریت خود عنوان کردند.
دهیاران که نماینده مردم روستاها هستند با انتقاد از نبود آب شرب روستایی مشکل کلرزنی آب، فرسودگی لوله های آب، آلودگی آب در برخی از روستاها و روند لاک پشتی احداث مجتمع آبرسانی را از جمله مشکلات روستاهای این بخش عنوان کردند.
دهیار روستاهای توشمالان، قزوینه و قاسم آباد شهرستان کنگاور در خصوص کم آبی این روستاها به خبرنگار ایرنا گفت: جمعیت این سه روستا افزون بر 600 نفر می باشد که مشکل جدی در بخش آب شرب، کشاورزی و دامپروری دارند.
سلیمان کبیری پور افزود: در روستای توشمالان یک منبع ذخیره آب وجود دارد که عمر آن برابر با عمر انقلاب است و در طول شبانه روز تنها 30 دقیقه آب دهی دارد.
وی اضافه کرد: مشکل جدی اهالی روستا با کم آبی باعث می شود که این مردم تلاشگر آب آشامیدنی خود را از چشمه مشترک این چند روستا که در خارج از روستا قرار دارد تامین کنند و چندین بار در طول شبانه روز مسافت طولانی 500 متری را برای تامین آب طی کنند.
کبیری پور ادامه داد: مشکل کم آبی موجب نارضایتی مردم روستاها شده و این امر به طور ناخواسته در مهاجرت آنان به شهر نقش مهمی خواهد داشت.

** فاجعه بحران آب در برخی از روستاهای کنگاور

فرماندار کنگاور در خصوص کم آبی این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بحران آب در بعضی از روستاهای کنگاور فاجعه بار است تاکید کرد: 30 روستای شهرستان کنگاور با مشکل شدید کم آبی مواجه هستند.
شریف خسروی مهمترین عواملی که به معضل کم آبی شدت می بخشد را حضور صیفی کاران شهرستان های مجاور در کنگاور، وجود چاه های غیرمجاز، برداشت بی رویه آب توسط چاه های مجاز و عدم نصب کنتور هوشمند به چاههای مجاز می داند.
وی اضافه کرد: در بعضی از روستاهای شهرستان کنگاور با ضعف بنیادین آبرسانی مواجه هستیم که نیاز به مراقبت و تقویت بیشتر دارند.
وی افزود: انتظار می رود پیگیری طرح انسداد چاههای غیرمجاز به صورت جدی، بازنگری دقیق در سهمیه ها، هوشمندسازی کنتورهای آب و همچنین ایمن بخشی چاههای موجود شهرستان با جدیت دنبال شود.

** کم آبی بزرگترین چالش بخش مرکزی کنگاور

بخشدار مرکزی کنگاور نیز بی آبی و کم آبی را بزرگترین چالش حوزه بخش مرکزی این شهرستان عنوان کرد و گفت: هم اکنون روستاهای سلطان آباد، حصار، رشتیان و عبدالتاجدین با کمبود شدید آب رو به رو هستند.
کامبیز امیری افزود: بخش مرکزی کنگاور با 84 روستا حدود 28 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد بیش از 30 روستا با مشکل کم آبی شدید مواجه هستند.
وی با بیان اینکه موضوع آب و مشکلاتش با دیار آناهیتا الهه آب، چشمه و باران همخوانی ندارد گفت: متاسفانه در سال های اخیر شهرستان کنگاور با بحران آب روبرو شده و مشکلات فراوانی فراروی مردم ایجاد شده است.
بخشدار کنگاور همچنین استفاده موثر و بهینه از آب را نیازمند فرهنگ سازی مصرف صحیح و مدیریت صرفه جویی دانست و بر لزوم فرهنگ سازی در مدارس، مراکز آموزشی و رسانه ها در این حوزه تاکید کرد.
امیری با تاکید بر اینکه آب، یکی از مولفه های مهم توسعه یافتگی به شمار می رود تصریح کرد: مردم آموزش مصرف بهینه آب را از همان سنین ابتدایی به کودکان خود آغاز کنند و جلوه عینی آن را به آنان نشان دهند.
وی تصریح کرد: هم اکنون که زنگ بحران کم آبی در کشورمان به صدا درآمده است، مشارکت همگانی به منظور ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب ضروریست.

** بحران آب و فلج شدن اقتصاد کشور

مدیر شرکت امور آب شهرستان کنگاور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: اقتصاد بر روی آب می چرخد و در موارد بحران کم آبی اقتصاد ما دچار مشکل خواهد شد.
محمود طاهرآبادی اظهار کرد: با توجه به اینکه 91 درصد آب شهرستان در بخش کشاورزی مصرف می شود، برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی از طریق چاه های غیرمجاز و فاقد پروانه افت شدید آب های زیرزمینی را در پی داشته است.
وی ادامه داد : بررسی‏‏ های حداقلی آمارهای موجود از بارندگی‎‎های امسال نشان دهنده این است که تداوم خشکسالی در چند سال اخیر در شهرستان کنگاور ادامه داشته است که براساس این آمار بارش سالیانه در کنگاور از 450 میلیمتر در سال 78 به 250 میلیمتر در سال 94 رسیده است.
طاهرآبادی در ادامه با بیان اینکه تاثیر چاه هایی که به منظور آبیاری زمین های کشاورزی حفر می شوند در کاهش میزان منابع آبی بسیار زیاد است افزود: کنترل این چاه ها دشوار است به طوری که تعداد 950 حلقه چاه مجاز و تعداد 357 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان باعث پایین رفتن سطح سفره های آب زیرزمینی و کاهش میزان برداشت از منابع آبی شده است.
وی نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی را اقدامی مهم در مدیریت مصرف منابع موجود آبی دانست و خاطرنشان ساخت: این اقدام با اینکه در بعضی از شهرستان های همجوار انجام شده است ولی تاکنون در شهرستان کنگاور به مرحله اجرا در نیامده است.
مدیر شرکت امور آب شهرستان کنگاور به مشکلات به وجود آمده به دلیل کم آبی اشاره کرد و گفت: وقوع خشکسالی در کنگاور باعث تعطیلی کوره های آجرپزی روستاهای شهرستان، از بین رفتن چرای دام و منابع طبیعی، تعطیلی واحدهای صنعتی و تبدیل واحدهای دامداری صنعتی به خانگی شده است.
با وجود پیگیری های زیاد و مراجعات مکرر، مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان کنگاور حاضر به گفت و گو با خبرنگار ایرنا نشد.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر 82 هزار نفر در ورودی و شرق استان کرمانشاه واقع شده است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار