خبرهای داغ:
گاردین بررسی کرد

عربستان و دو جبهه خطرناک داخلی و خارجی که با آن روبرست

روزنامه گاردین در مقاله ای به تشریح اوضاع نابسامان عربستان در سطح داخلی و خارجی و خطرات پیش روی این کشور پرداخت و نوشت که ریاض برای اولین بار در دو جبهه خطرناک داخلی و خارجی می‌جنگد.
کد خبر: ۸۵۵۲۰۶۶
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، روزنامه انگلیسی گاردین در مقاله خود به قلم مارتین چولوف به مشکلات عربستان در پایین نگه داشتن قیمت های فرآورده های سوختی برای شهروندانش و وضعیت داخلی و داخلی این کشور در منطقه پرداخت و نوشت: رژیم های سرکوبگر در جهان عرب بعد از انقلاب های مردمی که به سرنگونی دو رژیم استبدادی در مصر و تونس منجر شد، دچار نگرانی و اضطراب شدند. یکی از بیشترین رژیم هایی که دچار این نگرانی و اضطراب شد، عربستان بود و همین امر هم باعث شد تا به مصر برای بازگرداندن حکومت نظامی کمک کند.

این نویسنده افزود: عربستان اکنون با دشواری دیگری یعنی اقتصادی روبرواست. خبر اقدام دولت سعودی در فروش حدود 27 میلیارد دلار اوراق قرضه در هفته جاری گواه این مدعا است.

به نوشته چولوف، کاهش قیمت نفت که گمان می‌رود تا دو سال دیگر بالا نرود، آثار خودش را بر عربستان برجای گذاشته است. ذخیره ارزی عربستان در طول یکسال به میزان یکصد میلیارد دلار پایین آمده است و علاوه بر آن، هزینه بالای جنگ عربستان در یمن و هزینه تلاش‌های عربستان برای ملحق کردن برخی طرف‌ها به ائتلاف خود در این زمینه نیز مطرح است.

به نوشته این نویسنده خاندان حاکم در عربستان از سرمایه خود برای هدایت جنگ علیه نفوذ ایران استفاده کرده‌اند؛ ایرانی که بهبودی خود را باز می یابد و در نبرد نفوذ از طریق هم پیمانانش در یمن و سوریه و لبنان و عراق برنده می‌شود.

چولوف به نقل از یک مسئول اطلاعاتی بدون ذکر نام نوشت: سعودی ها احساس می کنند که آمریکایی ها مواضع خود در منطقه را تغییر داده‌اند اما سعودی‌ها اگر نگاه خود را از جبهه داخلی برگردانند، به پایان خود نزدیک می شوند.

تصمیم گیران در عربستان نگران هستند که جوانان سعودی –اگر ببینند که دولت آنچه را که می خواهند به آنها نمی دهد و جایگزینی در کشور بیابند- به سمت افراط گرایی خواهند رفت.

این نویسنده افزود: جبهه داخلی بیش از ایران منبع نگرانی (مقامات سعودی) شده است؛ بویژه بعد از پیوستن 2 هزار سعودی به گروه تروریستی داعش در طول سه سال گذشته.

این نویسنده در عین حال افزود: برخی از تحلگیران نیز معتقدند که تاثیر رکود اقتصادی محدود خواهد بود. عبدالخالق عبدالله استاد علوم سیاسی دانشگاه امارات گفت که مردم اساسا به دلایل عقیدتی به جهاد می روند و دلایل اقتصادی آخرین دلایلی به شمار می رود که مردم را به سمت جهاد سوق می دهد.

این نویسنده در پایان مقاله خود به نقل از یک شخصیت دانشگاهی سعودی بدون ذکر نام نوشت: عربستان برای اولین بار در دو جبهه داخلی و خارجی می جنگد که هر دوی آنها خطرناک هستند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار