در گفت‌و‌گو با یک فوق تخصص گوارش مطرح شد:

درد قفسه سینه بی ارتباط با رفلاکس معده نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: رفلاکس گاهی منجر به علائم ریوی و التهاب حنجره و درد قفسه سینه می‌شود و در مراتب خیلی بالاتر و طولانی مدت زخم مری و سرطان مری را به همراه دارد.
کد خبر: ۸۵۵۲۰۸۰
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۵
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمود باغبانیان، در تعریف بیماری رفلاکس معده گفت: رفلاکس شل شدن گذرای دریچه تحتانی مری است که گاهی به طور فیزیولوژیک اتفاق می‌افتد؛ این بیماری شایع بوده و مهمترین عوامل آن برگشت اسید معده به مری یا در اصطلاح ترش کردن است، سوزش سر معده و ترش کردن از عوامل اصلی رفلاکس است.

وی ادامه داد: برگشت اسید به طور متناوب باشد مری را درگیر می‌کند و توصیه ما این است که بیمار باید هر چه زودتر خود را درمان کند و یکسری مواظبت‌های تغذیه‌ای نیز داشته باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: رفلاکس معده گاهی منجر به علائم ریوی و التهاب حنجره و درد قفسه سینه می‌شود و در مراتب خیلی بالاتر و طولانی مدت زخم مری و سرطان مری را به همراه دارد.

باغبانیان در توصیه‌ای به بیماران مبتلا رفلاکس اظهار کرد: از عوامل مستعد کننده رفلاکس چاقی است و فردی که رفلاکس دارد باید مواظب ازدیاد وزن خود باشد همچنین پرخوری و مصرف مواد محرک مثل مواد چرب، ترشی، فست فود، غذا‌‌های چرب و حجیم، چای و نوشیدنی کافئین دار، نوشابه، فلفل، پرتقال و گوجه برای این بیماران مضر است.

عضو انجمن گوارش ایران، در رابطه با آروغ زدن مکرر از سوی برخی افراد گفت: متاسفانه برخی افراد عادت به آروغ زدن دارند بعضی‌ها به تصور غلط فکر می‌کنند که آروغ زدن مکرر باعث باز شدن دریچه و بهتر شدن گوارش می‌شود که این نوع طرز فکر اشتباه است و بهتر است این عادت را ترک کنند چرا که آروغ زدن مکرر گاز معده را تسهیل‌تر می‌کند.

این فوق تخصص گوارش، دارو درمانی را بهترین گزینه برای بیمارن رفلاکس دانست و افزود: در بهبود این بیماری ما از روش دارو درمانی استفاده می‌کنیم که بر حسب تشخیص دارو برای بیمار تجویز می‌کنیم، البته اخیراً روش‌های جراحی برای درمان بیماری رفلاکس وجود دارد که دریچه ورودی مری را تنگ کرده تا دیگر اسید وارد مری نشود.

وی آندوسکوپی را در بیشتر مواقع ضروری ندانست و گفت: در 2 مورد بیماران دچار رفلاکس منجر به آندوسکوپی می‌شوند یکی رفلاکس 5 ساله و دیگر آنکه سن فرد بالای 50 سال رسیده باشد که در این 2 مورد آندوسکوپی ضرورت دارد در موارد عادی هم گرفتن آندوسکوپی اشکال ندارد اما ضروری و لازم نیست.

وی در رابطه با رفلاکس کودکان گفت: رفلاکس از دوران شیرخوارگی هم وجود دارد که از عوامل آن استفراغ نوزاد است که به والدین توصیه می‌کنیم که به پزشک مراجعه کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار