خبرهای داغ:

دست یابی به توسعه مشروط به بهره گیری از دولت الکترونیک

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در هشتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیکی گفت: دست یابی به توسعه همه جانبه مشروط به بهره گیری از ظرفیت های دولت الکترونیک است.
کد خبر: ۸۵۵۲۷۶۸
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۱

به گزارش بسیج به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، ظهر امروز از هشتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیکی با شعار «همدلی دولت و ملت با رفع چالش‌های نظام اداری الکترونیکی» برگزار شد.

این همایش با هدف چالشهای فرارو نظام اداری الکترونیک و تحقق دولت دانا به همت گروه دولت دانا، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت نهاد ریاست جمهوری و دبیرخانه دائمی کنفرانس نظام اداری الکترونیکی، به مدت 2 روز از 18 تا 19 مردادماه 1394 در محل سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

دکتر حسین محمدپور زرندی رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در این همایش طی سخنرانی با عنوان «هوشمند سازی الکترونیکی شهرها و توسعه پایدار» با اشاره به اینکه تحولات تکنولوژیکی و انقلاب اطلاعاتی که در اواخر قرن بیستم و در بدو ورود به هزاره سوم به وقوع پیوست، بشر را وارد مرحله جدیدی از تمدن نموده که با تعابیر مختلفی از آن یاد شده است، گفت: دهکده جهانی مارشال مک­لوهان، عصر اطلاعات و جامعه شبکه­ای مانوئل کاستلز، موج سوم آلوین تافلر، فشردگی زمان و مکان دیوید هاروی و جامعه فراصنعتی دانیل بل، تنها قسمتی از نظریه­ها، تعابیر و اصطلاحاتی است که برای تشریح این تمدن نوین اطلاعاتی به کار برده شده است.

استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در بطن چنین تمدنی شهرها جایگاهی ویژه دارند و می­بایست با مقتضیات عصر اطلاعات هماهنگ و منطبق باشند، ادامه داد: شهر هوشمند که با عناوین کم و بیش مترادف دیگری همچون شهر الکترونیک، شهر دیجیتال، شهرمجازی، شهر اطلاعاتی و شهر آنلاین از آن یاد می­شود، تلاش برای چنین انطباقی است.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه اگر چه هیچ تعریف قانع کننده و جامعی از شهر هوشمند تا به امروز ارائه نشده است اما می­توان گفت، مفهوم شهر هوشمند در طول قرن گذشته به عنوان تلفیقی از ایده­ها، در مورد اینکه چگونه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات می­توانند به بهبود کارکردهای شهری کمک کنند، افزود: شهرهای هوشمند به عنوان مجموعه­ای از ابزارها و دستگاه­ها در مقیاس های متنوع شناخته می­شوند که جریان اطلاعات، مردم، مواد و انرژی را تسهیل می­کنند؛ آنها اطلاعات را یکپارچه ساخته و در خدمت اهداف خاص برای بهبود کارآیی پایداری، و کیفیت زندگی در شهرها قرار می­دهند.

پورزرندی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توسعه پایدار شهری نیز اشاره کرد و در این خصوص توضیح داد: این مفهوم در پی پیاده کردن پارادایم توسعه پایدار در محیط های شهری در همه ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و زیست محیطی است و استفاده از فناوریهای نوین یکی از موثرترین راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار شهری است.

وی ادامه داد: امروزه تقریبا اجماعی همگانی بین مدیران شهری ، حکومت­های محلی، مردم، شرکت­ها و سازمانها، بر سر استفاده از تکنولوژی­های برتر، برای مواجهه با مشکلات فزاینده شهرها و ساختن یک زندگی بهتر برای شهروندان، وجود دارد. از لندن، بوستون، هنگ کنگ، بارسلونا، آمستردام گرفته تا سائوپائولو و سئول، یک خواست شهروندی و تقاضای عمومی از مدیریت شهری محلی وجود دارد که فضای شهری را به گونه­ای طراحی کنند که که کیفیت زندگی آنها را ارتقاء بخشد.

صاحب امتیاز فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری به ابعاد شهر هوشمند نیز اشاره کرد و گفت: شهر هوشمند دارای ابعاد شش گانه اقتصاد هوشمند، پویایی هوشمند، محیط زیست هوشمند، حکمرانی هوشمند، مردم هوشمند و زندگی هوشمند بوده که هر کدام از این ابعاد دارای ویژگی­ها و مشخصه­های مهمی می­باشند. به عنوان مثال اقتصاد هوشمند به شهرهایی با صنایع هوشمند اشاره دارد ؛ به ویژه صنایعی که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) فعالیت داشته و همچنین سایر صنایعی که فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیندهای تولید آنها جریان دارد. اقتصاد هوشمند شامل، نفوذ استفاده از ICT در تجارت، ارتقاء مالی، جذب و حفظ استعداد و ترویج خلاقیت، پشتیبانی از کار آفرینی، زیرساختهای حمایت از تجارت مانند پارکهای علم و فناوری، بین­المللی سازی شهر و .. است.

پورزرندی با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از شهرهای مهم جهان از جمله سئول، نیویورک، توکیو، شانگهای، سنگاپور، آمستردام، قاهره و دوبی کار بر روی پروژه شهرهای هوشمند را به کمک شرکت­های چند ملیتی آغاز کرده­اند، ادامه داد: شرکت­هایی مانند سیسکو، ای بی بی، اچ پی، زیمنس، اریکسون و ... با بهره­گیری از تحقیقات انجام شده توسط مؤسسه تکنولوژی ماساچوست(MIT)، تحقیق و مطالعه بر روی پروژه­های شهر هوشمند برای حل مسائل شهری دنبال می­کنند. در سال 2013، 143 پروژه شهر هوشمند در دنیا در حال ساخت یا تکمیل بوده است که 35 مورد در آمریکای شمالی، 11 مورد در آمریکای جنوبی، 47 مورد در اروپا، 40 مورد در آسیا و 10 مورد در خاورمیانه و آفریقا واقع شده­اند.

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به تجارب جهانی شهرهای هوشمند نیز اشاره کرد و گفت: برای مثال سئول پایتخت کره جنوبی، با جمعیتی بیش از 10 میلیون نفر بزرگترین کلانشهر این کشور است که پس از میزبانی بازیهای المپیک، جام جهانی فوتبال و برگزاری نشست گروه جی20 در سال 2010، به جهانشهری تبدیل شد که دارای اقتصادی پیشرفته و یکی از مقاصد مهم گردشگری در دنیاست. سئول همچنین بهترین نمونه شهر فن محور در دنیاست که از سال 2003 تاکنون رتبه اول دولت الکترونیک را داراست و برنامه سئول هوشمند 2015 در سال 2011 اعلام شد که بر مبنای آن سئول به عنوان پیشگام و رهبر جهانی در زمینه فناوریهای هوشمند عمل می­کند. در سال 2012 تعداد جمعیت کره­ای که از خدمات و دستگاههای هوشمند استفاده می­کردند بیش از 25 میلیون نفر یعنی 50 درصد جمعیت کره جنوبی بوده­اند. این میزان در شهر سئول به حدود 78 درصد می­رسد.

پورزرندی با تاکید بر اینکه برای بهتر ساختن زندگی چند میلیارد نفر در سراسر جهان، هیچ راهی بهتر از این وجود ندارد که کارکرد و عملکرد شهرها را بهبود بخشیم، خاطرنشان کرد: امروز چون توانایی ما برای استفاده از داده ها و اطلاعات ارتقاء یافته است می توانیم با مدیریت هوشمند شهرها خدماتی با کیفیت بالاتر به شهروندان ارائه دهیم ؛ هم اکنون ایده­ها و طرحهای شهر هوشمند در کشورهای مختلف جهان با ویژگی های اجتماعی اقتصادی و سیاسی متفاوت به عنوان راه حلهای عملیاتی برای مقابله با مسائل و معضلات شهری در دست اقدام و پیگیری بوده و به عنوان یکی از استراتژی های حرکت در مسیر توسعه پایدار در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان نیز با تاکید بر اینکه امروز دست یابی به توسعه همه جانبه منوط به تحقق واقعی دولت الکترونیک است افزود: بدون استفاده از ظرفیت های فناوری ارتباطات و اطلاعات نمی توان در جهانی کنون رشد و توسعه واقعی را محقق نمود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار