همه چیز انقلاب روحیه جهادی و معنوی است/ برای موضوع هسته‌ای نه جشن لازم است و نه عزا

کد خبر: ۸۵۵۴۴۱۷
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، موضوع بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی موضوع بسیار مهمی است که ابعاد و زوایای مختلفی را در بر می‌گیرد، از یک سو دولت معتقد است مجلس باید یا به طور کل برجام را رد و یا به طور کلی برجام را مورد پذیرش قرار دهد اما از سوی دیگر نمایندگان مجلس بر این باورند که دولت باید این قرارداد را در قالب یک لایحه به مجلس ارسال کند تا امکان بررسی جزء به جزء وجود داشته باشد.

در این میان رسانه‌های اصولگرا نیز سعی دارند تا بدون هرگونه افراط و یا تفریط، بدبینی و یا خوش‌بینی به نقد دقیق متن برجام بپردازند تا از این طریق هم افکار عمومی آشنایی و اطلاع بیشتری پیدا کنند و هم اینکه نمایندگان با خیالی آسوده‌تر به بررسی برجام بپردازند.

با این حال به نظر می‌رسد که انتقادات از برجام زیاد به مذاق دولت و تیم هسته‌ای خوش نیامده و همین عامل موجب شد تا چندی پیش برخی از رسانه‌های منتقد برجام تذکر جدی از وزارت ارشاد دریافت کنند و حتی روزنامه 9 دی نیز به همین دلیل توقیف شد.

از این رو برای بررسی هرچه بیشتر رویکرد دولت در قبال منتقدان هسته‌ای خود با حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت‌وگو کردیم.

به عنوان سوال نخست! رئیس جمهور چندی پیش اعلام کرد که ایران در مقابل گروه 1+5 توانسته است 3 بر 2 پیروز شود. شما این نوع تحلیل از مذاکرات را قبول دارید؟

به نظر من موضوع مذاکرات را نمی‌توان با یک مسابقه فوتبال قیاس کرد چرا که در مسابقه دو تیم رقیب هم هستند اما در مذاکرات برخی کشور‌ها واقعا دشمن ما بودند. عرصه مذاکرات عرصه رقابت نبود بلکه عرصه دفاع از حق و مقابله با استکبار بود. ما برای ستاندن حقوق خود وارد مذاکرات شدیم.

برخی از گروه‌های سیاسی و جریانات بر خلاف دولت معتقد هستند که در متن برجام از خطوط قرمز عدول شده است. فکر می‌کنید کلیت این انتقادات به ضرر منافع ملی ماست؟

انتقاد به معنای هوشیار کردن نسبت به عیوب است. البته مشخص است که انتقاد باید همراه با ادب و منصفانه باشد و به قصد تخریب نباید مطرح شود، به نظر من در فرصتی که شورای امنیت ملی و مجلس باید به بررسی برجام بپردازند این انتقادات نه تنها به ضرر نیست بلکه به نفع دولت و ملت است چراکه اگر ضعف و خطری در برجام باشد اصلاح خواهد شد.

آنچه امنیت ملی ما را به خطر می اندازد چاپلوسی‌هایی است که سعی می‌کنند با ذوق‌زدگی مانع از بررسی دقیق برجام شوند.

از منظر اسلامی هم، بهترین برادران آنهایی هستند که عیوب را به انسان منتقل می‌کنند. نمایندگان مجلس وظیفه دارند که در راستای دفاع از حقوق مردم در خصوص برجام حساسیت ویژه داشته باشند و وظیفه مسئولان نیز به تعبیر رهبری پاسخگویی است.

‌ شما وظیفه رسانه‌ها را در این میان چه طور ارزیابی می‌کنید؟

بالاخره رسانه‌ها نیز نقش بسیار بارزی در همین مطالبه‌گری حقوق مردم و پاسخگو کردن مسئولان دارند.

به نظرم دولت نیز باید در برابر این انتقادات رسانه‌ای سعه صدر بیشتری داشته باشد و به جای مقابله با انتقادات به طور مستدل به انتقادات رسانه‌ها پاسخ دهد.

درخصوص توقیف نشریه 9 دی من راجع به جزئیات بحث نمی‌کنم و واقعا هم نمی‌دانم آن مطلبی که آن هفته‌نامه کار کرده درست بود یا غلط، اما به طور کلی اینکه دولت بخواهد از رسانه‌های منتقد زهر چشم بگیرد و از رسانه‌های حامی خود تجلیل کند کار درستی نیست.

مهمترین توصیه شما به رسانه‌ها در باب مسئله هسته‌ای چیست؟

به نظرم نکته‌ای که گاهی از آن در رسانه‌ها غفلت می‌شود این است که این طور جلوه داده شود که مسئله هسته‌ای همه چیز انقلاب و کشور ماست و این کار اشتباهی است،‌ همه چیز انقلاب روحیه جهادی و معنوی است.

حتی اگر توافق هسته‌ای با غرب نیز امضا شود باز رویکرد ضداستکباری و ضدصهیونیستی انقلاب اسلامی فروکش نمی‌کند.

برخی رسانه‌ها دانسته خطی را دنبال می‌کنند که گویی پایان مسئله هسته‌ای پایان دوران انقلابی‌گری و آغاز دوران آشتی با استکبار است، این خط غلطی است.

برای موضوع هسته‌ای نه جشن لازم است و نه عزا، بلکه باید گفت این مسئله یک گام دیپلماتیک بوده که مزایا و معایب خاص خود را داشته است.


ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار