تغییر فرهنگ در اقتصاد دانش توسط رسانهها محقق میشود
به گزارش بسیج، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم تجلیل از اصحاب رسانه اظهار داشت: در جامعهای که تفکر اقتصاد دانش بنیان وجود نداشته، تغییر رفتار و تفکر تبعات بسیاری دارد، دانشگاه در کشور ما محل هزینه است در صورتی که دانشگاه باید محل درآمد باشد.
وی با اشاره به اینکه صنایع بسیاری در کشور به راه انداختیم اما صنعتمان هم نفتی است، گفت: صنعت را به کشور وارد کردهایم و فکر میکنیم که در کشور صنعت داریم اما متاسفانه مواردی داشتهایم که تجهیزات صنعت نفت را چندبار از دیگر کشورها خریدهایم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: طبیعت اقتصاد نفتی این است که بر اساس پایه دانش نباشد، هنگامی که پایه اقتصاد تفکر نیروی انسانی نباشد به آن اهمیت نمیدهیم، پایه سیستم اقتصادی و آموزشی و صنعتی ما دانشی نیست، سیستم صنعت ما گوگل و برند نمی شناسند و فرق بین دانش و ارزش افزودهای که ازطریق دانش بهدست میآید متوجه نمیشود.
ستاری افزود: فنآوری آی تی در هر کجا ورود کند باعث توسعه میشود اکنون شرکتهای بزرگی در این حوزه در کشور داریم که در سطح خاورمیانه بزرگترین شرکتهای آی تی به شمار میآیند، این نوع اقتصاد ارزش افزوده اقتصاد جوانان زیر 30 سال است.
وی تصریح کرد: این تغییر رفتار و فرهنگی که باید در زمینه اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیافند توسط جامعه خبرنگاران و رسانه محقق میشود و تغییر جریان فکری در کشور به سمت استفاده از فناوری باید توسط خبرنگاران انجام شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: امسال تنها 25 درصد از بودجه دولت وابسته به نفت است که این در چند سال اخیر بیسابقه است، یاد گرفتهایم که پول دولت باید از محل مالیات کسب شود، باید به این نتیجه برسیم که بزرگترین سرمایه این کشور جوانان آن است امری که در بنیاد علمی نخبگان نیز با این تفکر در حرکت هستیم.
وی با بیان اینکه در یکسال و نیم گذشته تعامل خوبی با دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور ایجاد شده است، گفت: پروژههای مرز دانشی در کشور وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد، امیدواریم که این ایدهها را در کشور نهادینه کنیم، اگر میخواهیم اتفاقات خوبی در کشور ایجاد شود باید تمام کشور در رابطه با فناوری وارد تعامل شود.