خبرهای داغ:

زنگ خطر تب ‌مالت در برخی استان‌ها

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: شیوع تب مالت در برخی استان های غربی به دلیل استفاده از شیر غیرپاستوریزه و شیرفله افزایش یافته است.
کد خبر: ۸۵۵۷۶۹۰
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر رسول دیناروند در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیماافزود: توصیه قطعی ما به مردم این است که فقط و فقط شیر پاستوریزه مصرف کنند، شیری که در صنعت کشور پاستوریزه بسته‌بندی و در سراسر کشور عرضه می شود و تحت نظارت است و اطمینان به سلامت آن صدها برابر بیشتر از شیری است که به صورت سنتی و فله عرضه می شود.

وی اضافه کرد: نظارت بر سلامت و کیفیت غذا بر عهده سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت است از این رو علاقه‌مند نیستیم مردم شیر و لبنیات سنتی مصرف کنند زیرا هیچ گونه نظارتی بر سلامت و کیفیت آنها وجود ندارد.

دکتر دیناروند در عین حال گفت: از بابت کیفیت و سلامت صنایع لبنی، خیال مردم راحت باشد البته ما هم به وظایف نظارتی خود عمل می کنیم.

مراکز سنتی لبنی را تعطیل نمی کنیم

وی ادامه داد: به هیچ عنوان علاقه‌مند نیستیم مراکز سنتی لبنی را تعطیل کنیم، اما به مردم اعلام می‌کنیم شیر پاستوریزه مصرف کنند البته با عرضه شیر به صورت سنتی و فله 100 درصد مخالفیم، در بقیه فرآورده‌های لبنی مردم می‌توانند از عرضه فله‌ای مصرف کنند اما نظارت دولت بر حوزه صنعت لبنیات انجام می شود.

تشویق مردم به مواد لبنی کم چرب با افزایش قیمت مواد لبنی پرچرب

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه صنایع لبنی ما فعال و بالنده و دارای جایگاه خوب هستند که می‌توانند هم نیاز داخل کشور و هم نیاز بازارهای صادراتی را تأمین کنند افزود: درصد بالایی از اشتغال صنعتی مربوط به صنایع غذایی است و بازدید از واحدهای لبنیات اطراف تهران با هدف حمایت از صنعت لبنیات انجام می شود زیرا از دید وزارت بهداشت یکی از محصولاتی که حمایت از آن و توسعه و تولید و مصرف کالاهای آن به نفع سلامت مردم است شیر و لبنیات البته از نوع کم‌چرب آن است.
 
دکتر دیناروند افزود: اینکه وزارت بهداشت راغب است قیمت شیر افزایش یابد درست منعکس نشده است معتقدیم باید قیمت شیر واقعی شود، البته دولت باید حمایت کند تا هزینه مصرف کننده کمتر شود زیرا صنعت نمی تواند زیان ببیند و کنترل قیمت نباید به گونه ای انجام شود که تولیدکنندگان شیر و صنعت لبنیات، تولید با کیفیت پایین داشته باشند.

وی اضافه کرد: قیمت شیر پرچرب باید بالاتر باشد تا مردم تشویق شوند از شیر و مواد لبنی کم‌چرب استفاده کنند.

صادرات خوبی در صنعت لبنیات به ویژه حوزه بستنی داریم

 
دکتر دیناروند افزود: سرانه مصرف شیر ما 70 تا 90 لیتر در سال است که باید بتوانیم 50 درصد این میزان را افزایش دهیم، البته در برخی از کشورهای اروپایی سرانه مصرف شیر 300 لیتر در سال است، در مقابل کشورهایی هستند که سرانه مصرف آنها 30 لیتر است.

وی اضافه کرد: امیدواریم با افزایش ظرفیت‌هایی که در صنایع لبنی ایجاد می شود با تأمین نیاز کشورهای اطراف، بازارهای منطقه ای را حفظ کنیم البته هم اکنون صنعت لبنیات ما به ویژه در حوزه بستنی صادرات خوبی دارد.

معاون غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: تخلف در هر صنعتی اتفاق می افتد که ما برخورد می‌کنیم اما مردم اطمینان داشته باشند که بیشتر محصولات صنعتی غذایی، سالم و مورد تأیید ماست.

وی گفت: بیشتر تخلفات در صنایع کوچک لبنی است اما همه تخلفات در این صنایع نبوده است البته برخی مواقع تخلفات عمدی نیست، مانند اصلاح هواساز و جابه‌جایی خط تولید از مواردی است که نمی توان گفت تخلف عمدی است.

 
 مدیر کل غذای وزارت بهداشت: شناسایی 38 واحد تولیدکننده آبلیموی غیربهداشتی  

 
مدیرکل غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در چند ماهه اخیر با ارزیابی‌ها و رصد واحدهای تولیدی مواد غذایی، 38 واحد متخلف تولید آبلیمو، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند که پرونده این واحدها در دست بررسی است.

دکتر هدایت حسینی افزود: در میان واحدهای متخلف تولید آبلیمو، هم تولیدکنندگان بزرگ و هم تولیدکننده‌های کوچک وجود دارند که در حال پاسخگویی در مراجع قضایی هستند.

وی گفت: توقف تولید و جزای نقدی متناسب با نوع تخلف در انتظار متخلفان در تولید مواد غذایی است.

مدیر کل غذای وزارت بهداشت با بیان اینکه توسعه روابط بین الملل و هماهنگی با سازمان های نظارتی مربوط به کشورهای هدف صادراتی را در وزارتخانه پیگیری می کنیم افزود: در این باره موافقتنامه ها و تفاهم نامه هایی داریم که صادرات محصولات غذایی را به کشورهای هدف تسهیل می کند.

وی اضافه کرد: هم اکنون صادرات محصولات غذایی به روسیه مشکلی ندارد و گواهی های بهداشتی صادرات این گونه محصولات به روسیه را در وزارت بهداشت صادر می کنیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار