محور حرکت های خودجوش مردمی مسجد است/ راه حل مشکلات فرهنگی در مساجد یافت می شود
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی به نقل از خاورستان، سردار یعقوبعلی نظری فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی با حضور در همایش مشترک ائمهی جمعه، جماعات، فرماندهان حوزه و پایگاههای مقاومت بسیج در مسجد امام حسن عسکری(ع) بیرجند، ضمن تبریک دهه کرامت و و روز جهانی مساجد اظهار کرد: اصل مواجهه دنیای اسلام با دنیای کفر یک جنگ اعتقادی، فرهنگی و فکری است و سایر جنگهای دیگر مانند جنگهای نظامی و اقتصادی در سایه این جنگ حادث میشود و لذا همه ما باید توجه داشته باشیم که در این جنگ فکری و فرهنگی و این جنگ قدیمی اسلام با کفر، مسجد چه جایگاه و نقشی دارد.
وی با بیان این که مساجد حلقه اتصال عملی بین اسلام و مردم است، تصریح کرد: مسجد در طول تاریخ اسلام مکانی بوده است که مردم اعتقادات و باورهای اسلامی خود را در آن دریافت میکردند و هدایت شدهاند.
نقش مسجد در مبارزه با تهاجم فرهنگی بسیار مهم است
نظری ادامه داد: نقش مسجد در مبارزه با این تهاجم فرهنگی بسیار مهم است چرا که نقش مسجد در عملی کردن و رساندن ایدههای تولید شده توسط اسلام شناسان به مردم و جامعه است و به همین دلیل اگر به این حلقه عملیاتی درست توجه نکنیم و یا نقش خود را به درستی ایفا نکند، نمیتوانیم در تقابل با دنیای کفر ادعای موفقیت کنیم و یا انتظار مؤفقیت داشته باشیم.
فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی با اشاره به ظرفیتهای مساجد اظهار کرد: افراد نمازگزار و مسجدی باید نقش محلهای ایفا کنند، به این معنا که مسجدیها باید به سراغ افراد غیرمسجدی رفته و آنها را جذب کنند چرا که اگر مسجد در این مورد نقش خود را ایفا نکند ممکن است افرادی دیگری این کار را انجام دهند که معلوم نیست جهت گیری فکری آنها چگونه است.
وی افزود: مساجد باید ضریب نفوذ و نقش حرکت و هدایت محلهای خود را افزایش دهند و از کسانی که در مسجد حاضر میشوند در جهت جذب افرادی که مسجدی نیستند استفاده کنند و برای عملی شدن این مسئله نیز الزاماتی وجود دارد.
برای مقابله با جنگ نرم باید در مساجد چارهاندیشی شود
نظری در ادامه با اشاره به نقش مؤثر مساجد در هشت سال دفاع مقدس، بیان کرد: مساجد در جمهوری اسلامی ایران در امور مختلف و حل گرفتاریها پیشتاز بوده و هستند، اما در استفاده از ظرفیت عظیم مسجد در مقابله با جنگ نرم خیلی مؤفق نبودهایم، چرا که دشمن در حال حاضر با ابزارهای گوناگون وراد میدان شده و برای مقابله با هر یک از این ابزارها باید در مساجد چارهاندیشی شود.
وی ادامه داد: در حالی که در چنین شرایطی قرار داریم، متأسفانه جلسات ما به نتیجه عملیاتی و هماهنگ با خروجیهای مشخص ختم نمیشود چرا که این جلسات باید مانند مناسبتهای مذهبی ما که اثرات مثبتی دارد، منجر به بهبود کیفیت و اصلاح مسیر شود.
نظری با بیان این که عدهای کار فرهنگی را فقط در نصب بنر و چراغانی کردن و برگزاری جشن میبینند، گفت: اینگونه مسائل گرچه تأثیرگذار است، اما کار فرهنگی تنها این نیست، چراکه کار فرهنگی این است که اگر مشاهده کردیم تعدادی از جوانان محل مسیر انحرافی و غلطی را طی میکنند، عدهای از افراد مسجدی به سراغ آنها رفته و با گفتگو و گذاشتن وقت و ایثار، آنها را جذب و هدایت کنند.
اگر به حرکتهای فرهنگی مردمی که محور آنها مسجد است، بیتوجهی کنیم؛ باختهایم
وی با اشاره به اهمیت کار فرهنگی خودجوش و مردمی اظهار کرد: اگر به امید نهادهای رسمی مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات و نهادهای تشکیلاتی بسیج و سپاه بنشینیم و به حرکتهای فرهنگی مردمی که محور آنها مسجد است، بیتوجهی کنیم، باختهایم.
نظری در ادامه با اشاره به به بیانات و تأکیدات حضرت امام خمینی (ره) در مورد نقش مردم در حفظ انقلاب گفت: امروز اگر مسوولین فرهنگی به دنبال کنسرت و کنسرتبازی بروند، قرار است مردم ساکت بمانند؟! انگار ما هیچ مشکل فرهنگی و معنوی در جامعه نداریم و از وزیر تا وکیل همه به دنبال برگزاری یک کنسرت یا لغو آن هستند اما متأسفانه یک بار هم در مورد معضل طلاق که امروز آفت زندگی خانوادههاست هیچ اقدامی نمیکنند.