به گزارش بسیج، جان مک کین سناتور جمهوری خواه آمریکا در مقالهای نوشت: اقلیت دموکرات کنگره در چند هفته گذشته مانع رای گیری در خصوص توافق هسته ای اوباما با ایران شدند. مردم آمریکا حق دارند بدانند که نمایندگانشان در کنگره چه موضعی در خصوص این توافق که پیامدهای جدی برای امنیت کشورمان دارد، اتخاذ کردهاند. من همچنان امیدوارم که دموکراتها در این کارشکنی خود تجدید نظر کنند و اجازه دهند رای گیری انجام شود.
مک کین در مقاله خود که در سایت «آزسنترال» منتشر شده است، نوشت: من با توافق هستهای اوباما با ایران مخالفم زیرا این توافق پیامدهای خطرناکی برای امنیت آمریکا و متحدان ما از جمله اسرائیل دارد. این توافق به جای این که مسیر ایران به سمت بمب هستهای را مسدود کند، یک مسیر جدید ایجاد میکند. این توافق، ایران را به عنوان یک کشور دارای قدرت آستانه هستهای با توانمندی غنی سازی صنعتی به رسمیت میشناسد و میلیاردها دلار به حامی درجه یک تروریسم در جهان میدهد.
سناتور جمهوری خواه آمریکا ادامه داد: ایران فقط یک چالش در کنترل سلاح نیست بلکه یک چالش ژئوپولتیک است. دولت اوباما هیچ استراتژی برای مقابله با فعالیتهای خصمانه ایران در خاورمیانه و دنیا ندارد. در سایه این خلاء استراتژیک، توافق هستهای لغو تحریمها را برای ایران به ارمغان میآورد و این کشور میتواند با میلیاردها دلاری که کسب میکند منابع تسلیحاتی خود را برای دست نشاندههایش تقویت کند و بی ثباتی در منطقه دامن زند. این توافق همچنین ظهور ایران به عنوان یک قدرت برتر نظامی در خاورمیانه را در بر دارد.
مک کین نوشت: به رغم وعدههای مکرر مبنی بر اینکه مذاکرات فقط به مسئله هستهای محدود میشود، دولت اوباما دو امتیاز عمده داد:
- توافق، توسعه موشکهای بالستیک ایران را به رسمیت میشناسد و آن را سرعت میبخشد.
- توافق، تحریم تسلیحاتی بینالمللی علیه ایران را از بین میبرد و به این کشور امکان میدهد به توانمندیهای پیشرفته متعارف نظامی از قبیل جنگنده و سامانههای دفاع هوایی و موشکهای ضد کشتی دست یابد.
این سناتور آمریکایی در ادامه مدعی شد: ایران مسئول مرگ بیش از 500 آمریکایی در عراق بود و در حالی که دولت میگوید گزینه نظامی روی میز است، این توافق خودش موجب میشود ایران زرادخانه هایی بسازد که هزینه هر گونه اقدام نظامی ما را سنگین تر خواهد کرد. این توافق رقابتهای امنیتی در خاورمیانه را نیز افزایش میدهد و جرقه مسابقات تسلیحاتی، تکثیر هستهای و احتمالاً جنگ را خواهد زد. در نهایت این که توافق مذکور فروپاشی نفوذ جهانی آمریکا را در بر دارد که زیر نظر دولت کنونی اتفاق میافتد.
مک کین همچنین نوشت: در نظر داشته باشید که دنیا در سایه اوباما تا چه حد خطرناک شده است. روسیه اوکراین را اشغال و کریمه را ضمیمه خاک خود کرده است. چین به سرعت ارتش خود را نوسازی میکند و دریای چین جنوبی را نظامی میکند. حملات سایبری علیه کشورمان در حال گسترش است. دستاوردهای مردان و زنان ارتش که به سختی به دست آمده بود، بعد از خروج در سال 2011 از بین رفت و جنگ سوریه نیز تاکنون 220 هزار کشته بر جا گذاشته است. داعش، القاعده و دیگر گروههای تروریستی در منطقه جولان میدهند و رژیم ایران نیز رویای تبدیل شدن به قدرت برتر در منطقه را در سر میپروراند و توافق کنونی نیز کمک میکند آنها به این آرزوی خود برسند.
وی در انتها تاکید کرد: کشور ما به رهبری - استراتژی و سیاست برای برخورد با چالشهای امنیتی به ویژه تهدید ایران نیاز دارد. این پاسخ باید شامل یک لایحه جدید برای افزایش تحریمها علیه ایران به خاطر فعالیتهای خرابکارانهاش در خاورمیانه و نقض حقوق بشر باشد. اما اولین قدم این است که کنگره توافق خطرناک با ایران را لغو کند.