وی می گوید:همچنین برنامه های کشور برای توسعه بر این موضوع تأکید دارد که بدنه دولت کوچک شوندو افراد نتوانند به چرخه اقتصادی کشور باز گردد.چندین عامل در کشور ما باعث شده است که بازشستگان به عرصه کار باز می گردند.تأمین معیشت زندگی یکی از اصلی ترین مسائلی است که باعث اشتغال مجدد می شود. دستمزدهایی که تحت عنوان حقوق بازنشستگی است کفاف زندگی مردم نمی دهد.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه ضعف قانونی مسئله دوم است در اشتغال بازشستگان است گفت: علاوه براینکه ضعف قانونی در این زمینه وجود دارد، نبود شناسنامه کار مسئله دیگری است که نبود آن عاملی است که نمی توانیم وضعیت بازار کار را کنترل کنیم. سن بازنشستگی در کشور توسعه یافته بیشتر از چیزی است که در کشور وجود دارد. در قانون تأمین اجتماعی افراد اگر سابقه لازم 30 را داشته باشند با 50 سال در مردان و 45سال در زنان امکان بازنشستگی وجود دارد. از آنجایی که متوسط عمر در کشور افزایش یافته است و در حال توسعه است باید بازنگری انجام دهیم. سن بازنشستگی در سنی است که فرد توان انجام کار رادارد. در کنار مسائلی مانند تأمین معیشت خانواده به دلیل داشتن توان جسمی به کار باز می گردد. اما مسئله اصلی این است که اگر دولت سطح درآمد افراد را ارتقا دهد، میتواند باعث کاهش اشتغال مجدد بازنشستگان شود.
وی گفت: افزایش یکباره جمعیت کشور طی دهه 60 منجر به بالا رفتن سطح نیاز به کار در دهه های حاضر شده است.این در حالی است سن ترک کار در افراد در زمان حاضر افزایش یافته است به طوری که برخی از بازنشستگان حتی پس از پایان سن قانونی بازنشستگی هنوز در مشاغل خود باقی می مانند. این معضل خود مزید بر علت برای تصاحب مشاغل شده است. هم اکنون برخی سازمانها و بخشها تمایل به جذب نیروی کار بازنشسته و قدیمی را دارند و این موضوع به نیروی جوان آماده به کار لطمه می زند.