خبرهای داغ:
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان:

احیای تالاب بین‌المللی گاوخونی نیازمند یک برنامه جامع است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: احیای تالاب بین‌المللی گاوخونی نیازمند یک برنامه جامع است که این برنامه دارای ویژگی‌هایی شامل جامع بودن، موردتوافق همه بخش‌های ذی‌نفع بودن، قابلیت اجرا، پایش و اندازه‌گیری داشتن است.
کد خبر: ۸۵۸۳۲۲۸
|
۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶

به گزارش خبرگزاری بسیج، حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در آیین افتتاحیه کارگاه آغازین طرح «تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: احیای تالاب بین‌المللی گاوخونی نیازمند یک برنامه جامع است که این برنامه دارای ویژگی‌هایی شامل جامع بودن، مورد توافق همه بخش‌های ذی‌نفع بودن، قابلیت اجرا، پایش و اندازه‌گیری داشتن است.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این کارگاه گفت: به این منظور گرد هم آمده‌ایم که همه تلاش‌هایی که تاکنون در راستای احیای حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی به‌صورت پراکنده یا گروهی صورت می‌گرفت، موازی و همسو شود.

ظهرابی افزود: برای همه تالاب‌ها به‌استثنای تالاب گاوخونی در کشور برنامه ریزی شده بود در حالی که این تالاب مهم‌ترین تالاب در فلات مرکزی ایران است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان افزود: اگر می‌خواهیم زاینده‌رود از سراب تا پایاب زنده و جاری باشد باید تالاب گاوخونی موردتوجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: احیای تالاب گاوخونی احیای یک تالاب یا زیستگاه نیست بلکه احیای حیات در فلات مرکزی ایران است که با تهدید جدی مواجه شده است.

وی تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست، تنها متولی و صاحب‌کار نیست و همه ذی‌نفعان باید با همدلی و همگرایی در زمینهٔ حوزه مدیریت آب در این مقوله همکاری کنند.

ظهرابی با اشاره به گزارش اخیر دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست گفت: بر اساس بررسی داده‌های 10 ساله ایستگاه‌های پایش، شهر اهواز از نظر میزان غلظت ذرات معلق کمتر از 10 میکرون آلوده‌ترین کلان‌شهر ایران و پس از آن اصفهان بیشترین غلظت ذرات معلق کمتر از 10 میکرون را داشته است.

وی تصریح کرد: ذرات معلق یک تهدید جدی در شرق اصفهان است که باید با برنامه‌ریزی متمرکز برای رفع این معضل تلاش کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به اجرای طرح جامع کنترل کیفی هوای اصفهان از انتهای سال 92 تاکنون گفت: به لحاظ وجود ذرات معلق در هوا در سال 92، سه ماه هوای سالم و 9 ماه هوای ناسالم در اصفهان جریان داشت که این وضعیت در سال 93 به شش ماه هوای سالم تغییر یافت.

نجفی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد واحد اصفهان نیز گفت: تالاب گاوخونی از نظر امنیت ملی دارای اهمیت ویژه است و باید برای این حوضه آبریز برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری خاص صورت گیرد.

وی اظهار داشت: بحرانی که در تالاب گاوخونی با آن روبرو هستیم کمتر از دریاچه ارومیه نیست و می‌طلبد تا با همدلی و همراهی همه مسئولان در این زمینه کارهای اساسی صورت گیرد.

کارگاه آغازین طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی با حضور تشکل‌های مردم‌نهاد زیست محیطی، اساتید دانشگاه و کارشناسان محیط زیست استان اصفهان به مدت دو روز برگزار می‌شود.

این کارگاه با هدف ارائه راهکارهای اجرایی در چارچوب ایجاد یک نظام مدیریتی تلفیقی مبتنی بر مدیریت اکوسیستمی حوضه آبریز و کاهش تهدیدات و اتخاذ تدابیر و رویکردهای اساسی برای این حوضه آبریز دایر شده است.

در این کارگاه محورهای مختلف شامل تغذیه آب‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب‌ها، اهمیت تالاب به لحاظ زیستگاهی، پوشش گیاهی و چالش‌ها و تهدیدهای این حوضه آبریز مورد بحث و برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد.

این کارگاه‌ها به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و با همکاری و مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برپا شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار