به گزارش خبرگزاری بسیج، مجتبی علوی فاضل در نشست خبری در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد مشهد، با اشاره به این مطلب که نخستین هدف تاسیس دانشگاه آزاد توسعه آموزش عالی در نقاط محروم و عدالت آموزشی برای افرادی بود که به امکانات آموزش دولتی دسترسی نداشتند، گفت: در این راستا چهار محور عدالت آموزشی و توسعه ملی آموزش عالی، بومی گزینی و تمرکز زدایی، حرکت در جهت تحقق سیاستهای کلی نظام و دستیابی به اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ و نیز حفظ و ارتقاء علمی سرمایههای انسانی کشور از جمله سیاستهای این دانشگاه در پذیرش دانشجو میباشند.
وی بر مسئله بومی گزینی تاکید و افزود: خوشبختانه امروز بیش از ۵۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در شهرستانهای خودشان تحصیل میکنند. این در حالی است که تا سال ۹۲ بیش از ۷۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید تحصیلات خود را در تهران میگذراندند.
معاون سنجش و پژوهش و رئیس هماهنگی امور استانهای دانشگاه آزاد کشور ادامه داد: خوشبختانه با جابجایی تمام پذیرفته شدگان تحصیلات تکمیلی به محل زندگی خودشان موافق شده به طوری که از مهر ماه بانوان متاهل جابه جا شدند و مابقی نیز در ترم بهمن میتوانند این جابه جایی را انجام دهند.
علوی فاضل در ادامه با اشاره به این مطلب که تکمیل ظرفیت آزمون دکترا از طریق سامانه آزمون اعلام خواهد شد، گفت: یکی دیگر از اقداماتی که دانشگاه آزاد انجام داده است این است که انجام مصاحبه مقطع دکترا برای پذیرفته شدگان نهایی را به عهده واحدها گذاشته است که تا پیش از این در تهران انجام میشد.
وی در رابطه با مزیت و معایب این طرح تصریح کرد: این طرح بر اساس نگاه توسعه متوازن کشور و بومی گزینی انجام شده که بر این اساس واحدهایی که استانداردهای لازم را دارا باشند رشته محلهایشان تثبیت و واحدهایی که از استانداردهای لازم برخوردار نباشند پذیرش دانشجو نخواهند داشت.
رئیس هماهنگی امور استانهای دانشگاه آزاد کشور در بخش دیگری از سخنان خود به تجمیع شدن پردیسهای علوم تحقیقات با واحدهای دانشگاهی اشاره و بیان داشت: دانشجویانی که در این پردیسها تحصیل میکردند نگران نباشند زیرا مدارک آنان تایید خواهد شد.
علوی فاضل در ادامه از دیگر طرحهای در دست انجام دانشگاه آزاد سخن گفت و افزود: یکی از طرحها، طرح ساها میباشد که بر اساس این طرح همه آزمایشگاههای دانشگاههای آزاد کشور از طریق سامانه در دسترس دانشجویان قرار میگیرد و در حال حاضر نیز ۱۲ هزار کارگاه و آزمایشگاه در این سامانه ثبت شده و دانشجویان میتوانند از این سامانه بهره ببرند.
دانشگاه آزاد، بزرگترین شبکه کتابخانهای کشور را در اختیار دارد
وی طرح کتابخانه یکپارچه دانشگاه را یکی دیگر از طرحهای دانشگاه آزاد خواند و گفت: دانشگاه آزاد بزرگترین شبکه کتابخانهای کشور را در اختیار دارد و در حال حاضر ۴۰۰ نقطه کشور دارای کتابخانه است که تمامی این کتابخانهها در یک سامانه جمع و در دسترس دانشجویان قرار گرفته است.
معاون سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد کشور افزود: امکان دستیابی به تمام پایان نامههای دانشجویی و ایجاد فن بازار از دیگر طرحهای دانشگاه آزاد میباشد.
علوی فاضل در رابطه با این فن بازار گفت: این فن بازار در جهت اشتغالزایی دانشجویان در دست انجام است به این صورت که دانشگاه در طرحی با عنوان «شفا» امکانات و زمین مورد نیاز را به صورت رایگان در اختیار دانشجو قرار میدهد تا دانشجو بتواند فناوری خود را تبدیل به ثروت کند.
وی خبر داد: این طرح در بسیاری از استانها کلید خورده و برخی استانها در حال پیشروی و فراهم کردن این امکانات برای خود هستند و اعتبار اولیه به طرحی که دانشجو ارائه میدهد بستگی دارد که در این راستا هم دانشگاه آزاد از دانشجو حمایت خواهد کرد و هم معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری وامی را در اختیار دانشجو قرار خواهد داد.
وجود۵۰۰ هزار صندلی خالی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد کشور
رئیس هماهنگی امور استانهای دانشگاه آزاد در بخش دیگری از این نشست از ۵۰۰ هزار صندلی خالی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد کشور خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۱۱ هزار رشته محل در دانشگاهها در این دو مقطع به حد نصاب نرسیده که باعث شده برخی از واحدهای کوچک ما نتوانند هزینههای خود را تامین کنند.
علوی فاضل ضمن بیان اینکه دانشگاه آزاد حتی یک ریال هم از بودجه عمومی کشوری سهمی ندارد، گفت: دانشگاه برای حل این موضوع تدابیر مدیریتی را برگزیده که کاهش پستهای سازمانی و کوچک سازی تشکیلات دانشگاه و عدم استخدام کارکنان دانشگاه از جمله این تدابیر هستند.
وی در رابطه با جایگاه دانشگاه آزاد در گفتمان سازی منویات رهبری خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سال ۹۳ سیاستهای کلی علم و فناوری را ابلاغ کردند که در آن سیاستها چند نکته توجه به استعداد و علاقه مندی دانشجویان، افزایش ورود آنان به مقطع تحصیلات تکمیلی و حرکت دانشگاه در جهت توسعه بومی تحصیلات تکمیلی توجه شده است.
معاون سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد کشور افزود: همچنین بر اساس سند ۱۴۰۴، ۵۰درصد تولید ناخالص ملی باید از طریق شرکتهای دانش بنیان تامین شود که مهمترین خطاب ایشان در این زمینه دانشگاههای و مراکز آموزش عالی بوده است و دانشگاه آزاد نیز سعی کرده تا هم شرکتهای دانش بنیان خود را افزایش دهد و هم در جهت تولید ثروت از علم حرکت کند.
دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا است
علوی فاضل با اعلام اینکه دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا است، در رابطه با اینکه علت مخالفت دانشگاه آزاد با دانشگاه غیر انتفاعی بر سر برداشتن نام غیر انتفاعی از این دانشگاهها است، خاطرنشان کرد: موسسات آموزش عالی دارای یک سامانه میباشند که در این سامانه فرآیند تشکیل، اداره و اعضای هیات موسس آمده است.
وی افزود: افرادی که درصدد ساخت و تاسیس مرکز آموزشی عالی باشند از طرف دولت مورد حمایت و معافیت قرار میگیرند که دانشگاه غیر انتفاعی از این امر مستثنا نیست به عبارت دیگر هنگامی که هیات موسس این دانشگاه برای ساخت این موسسه اقدام به خرید زمین میکند دولت زمین مرغوب و در عین حال با قیمت مناسب در اختیار آنان قرار میدهد که چنانچه پس از مدتی هیات موسس بخواهد لفظ غیر انتفاعی را از روی دانشگاه بردارد آنگاه اول شخصی میشوند و به هیات موسس بازمیگردد، این در حالی است که هیات موسس به دلیل اینکه درصدد تاسیس یک مرکز آموزش عالی بوده این زمینها و امکانات را با حمایتهای دولتی خریداری کرده است!!!.
معاون سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد با هیچ دانشگاه دیگری رقابت منفی ندارد، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل حاشیههایی که وجود دارد حملات غیر منصفانه به دانشگاه آزاد بسیار است. دانشگاه آزاد انتقادات را میپذیرد؛ اما باید توجه داشت که این دانشگاه بدون یک ریال بودجه دولتی و با انتخاب آزادانه مردم به فعالیت خود ادامه میدهد بنابراین چرا حملات غیر منصفانه صورت میگیرد؟