به گزارش خبرگزاری بسیج، علی اکبری دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به نامه رهبری به رئیس جمهور درخصوص تأیید مشروط برجام، اظهار داشت: نامه رهبری پایانی بود بر بازار داغ شایعه سازی و نسبت دادن مطالب به مقام معظم رهبری، برای توجیه اقدامات خود. این روزها مسئولین مختلف از موافق و مخالف تا مسئولین بلند پایه مجلسی و دولتی رفتارهای خود را به واسطه عبارات مبهمی مانند «تصمیم کشور» و عناوین دیگر به عنوان نظر مقام معظم رهبری اعلام میکنند. که بحمدالله این نامه مشخص کرد اینطور نیست و نظر رهبری اینطور نبوده است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این نامه بعد از تشکر از مسئولین مختلف، به رفتار خصمانه آمریکا اشاره میکند و دلایلی مختصرا در این باب میآورند، اما نکتهای که در نظر دارم این است که چرا آمریکا با جمهوری اسلامی ایران دشمنی دارد؟ آیا مشکل شخصی مطرح است که با گفتوگو و صحبت حل شود؟
این فعال دانشجویی در ادامه تصریح کرد: قطعا دشمنی آمریکا با ما بخاطر اعتقادات ما و اقدامات ما در جهت این ارزشهاست که منافع استکباری و سلطه جویانه آمریکا را در منطقه و جهان مورد هجمه قرار میدهد. لذا آمریکا برای ایمن کردن خود از ایران دو راه پیش رو ندارد. یا شرایطی ایجاد کند که ما نتوانیم در جهت ارزشها و اعتقاداتمان که همان آرمانهای انقلاب اسلامی است، اقدامات گسترده انجام دهیم و یا این اعتقادات و ارزشها را در اذهان مردم از بین ببرد.
اکبری با بیان اینکه مصداق تلاش آمریکا برای جلوگیری از پیگیری آرمانها توسط ایران، اعمال تحریمها است، گفت: آنها با این ابزار توانستند تغییراتی در مسیر ایران ایجاد کنند و سعی داشتند این تغییرات را به حداکثر ممکن (مثلا منصرف کردن ایران از حمایت از مقاومت اسلامی یا کنار گذاشتن ارزشهای اسلامی و موارد دیگر) برسانند که البته نتوانستند اما خطری که در آینده کشور را تهدید میکند نفوذ اقتصادی است.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر مهمترین ابزار دشمن برای تغییر ارزشهای مردم ایران را نفوذ فرهنگی ـ سیاسی عنوان کرد و گفت: غرب با نشان دادن چهره غیر واقعی از فرهنگ خود سعی در تخریب فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) دارد و لیبرالیسم را یا به صورت عریان یا در لوای اسلام رحمانی، جایگزین اسلام ناب معرفی میکند که مسئولین فرهنگی باید با دقت و حساسیت جدی نقشه راه را بشناسند و گردنههایی که دشمن از آنجا به فرهنگ ما حمله خواهد کرد (مانند حیا، حجاب، حب مال، حب دنیا، رفاه طلبی، فرد محوری و موارد دیگر) را ایمن سازند.
این فعال دانشجویی در ادامه با اشاره به موضوع PMD که رهبری نیز در نامه خود به آن اشاره کردند، اظهار داشت: این مساله یکی از پر مخاطرهترین و پر مناقشهترین مواردی است که در سالهای گذشته ضربههای زیادی به همراه داشته و تحریمهای ایران را باعث شده است. این مهم جزو اصلیترین مواردی است که باید در این برجام یکبار برای همیشه حل و فصل شود تا غرب دستاویز اصلی خود برای فشار بر پرونده هسته ای ایران را از دست بدهد.
اکبری با بیان اینکه تعداد سانتریفیوژها، ذخایر اورانیوم غنی شده و نیروگاه اراک ما اهرمهای استراتژیک ایران بود که طرف غربی را مجبور به عقب نشینی میکرد، گفت: در مذاکرات غرب به این نیت خود که بتواند سانتریفیوژ های ایران را نابود کند نائل نشد که این از زحمات تیم مذاکره کننده بود و تنها توانست به اینجا برسد که بخش اعظم سانتریفیوژ های ایران متوقف شوند و زیر ساختهای آن جمع آوری شوند.
وی ادامه داد: این اقدام هر چند بسیار برای ما سخت و ناراحت کننده بود اما غیر قابل بازگشت نیست و میتوان در بازه زمانی نه چندان زیادی با شرایط فعلی از این حیث بازگشت. اما مساله نوسازی نیروگاه اراک و معامله ذخایر اورانیوم ایران بسیار مهم و غیر قابل بازگشت است. لذا مقام معظم رهبری با هوشمندی تمام، آغاز اقدام تعهدات ایران نسبت به این دو مساله را همزمان با اعلام اتمام پرونده PMD، یعنی مهمترین تکیه گاه غرب علیه برنامه هستهای اعلام کردند و در غیر این صورت، اجازه آغاز اقدامات در این خصوص را نداده است.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر معامله تدریجی اورانیوم را به معنای حفظ اهرم فشار برای مدت طولانی تر و استفاده از آن برای فشار گذاشتن روی طرف مقابل عنوان کرد و گفت: این اهرم باعث می شود تا ما بتوانیم جلوی بد عهدی طرف مقابل را بگیریم.
این فعال دانشجویی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در متن برجام، ساز و کار حل اختلاف به کمیسیون مشترک و یا وزیران امور خارجه با زمانبندی های خاصی ارجاع داده شده، اما مبنا برای حل اختلاف در برجام مشخص نشده و این یعنی حل اختلافها نیز صرفا باید با مذاکره صورت پذیرد. این موضوع سخت، زمانبر و حتی ممکن است خسران برای کشور به بار بیاورد. ممکن است غرب تعهدات را انجام ندهد، زیر بار نرود، تفسیر دیگری ارائه دهد و در مذاکرات حل اختلاف نیز ایران را با وسیله هایی مجاب به عقب نشینی کند. لذا رجوع به متن مذاکرات و مبنا قرار دان آن کمخطرترین کار است، زیرا برجام بر مبنای مواضع مطرح شده در مذاکرات نوشته شده است نه مواضع آتی.
اکبری پیرامون تشکیل هیئتی برای رصد چگونگی انجام تعهدات طرف مقابل نیز گفت: مقام معظم رهبری در نامه خود خبر از تشکیل یک هیات عالی برای رصد پیشرفت کارها و تعهدات طرف مقابل و آنچه در مصوبه مجلس و شورای عالی امنیت ملی و نامه فصل خطاب ایشان آمده، دادند و بدین ترتیب ارزیابی حسن اجرای اقدامات ایران توسط دولت و پایندی طرف غربی به توافق به این هیات واگذار شده و ملاک صرفا اظهارات دولت نیست.
وی پیرامون هشدار رهبری مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای مصرفی بخصوص از آمریکا، اظهار داشت: این هشدار تا حد زیادی ناظر به ماه های آینده است بدین صورت که، دولت از ابتدای سال نگاه جدی و امیدوارانه خود به انتخابات مجلس را مشخص کرد به طوری که شدیدا به دنبال فراهم کردن بستری است تا طیف فکری نزدیک به خود را راهی مجلس کند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: از طرفی وضع نابسامان اقتصاد و رکود شدید بازار در حال گسترش نارضایتی مردم از دولت و مدیریت اقتصادی آن است. در نتیجه دولت با شتابزدگی تلاش برای رفع هر چه زود تر تحریمها خواهد کرد، یعنی با عجله به سمت انجام تعهدات و آنچه آمریکاییها میخواهند خواهد رفت. این موضع پایین دولت در اجرای برجام خطراتی را به همراه خواهد داشت، که همین مساله لزوم تشکیل هیات نظارت بر حسن اجرا (که در بند قبل اشاره شد) را تقویت می کند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در پایان افزود: حال اگر آژانس منصفانه رفتار کند و بعد از بازرسی ها، جواب مثبت خود را بدون مناقشه نسبت به راستی آزمایی اقدامات ایران اعلام کند (که بعید است)، دولت با تعلیق تعدادی از تحریمها رو به رو خواهد بود که زمان زیادی هم تا انتخابات مجلس برایش باقی نمانده است. در نتیجه شروع به تزریق پول و کالا به بازار می کند تا بتواند رونق نسبی به کسب و کار برگرداند لذا واردات بیرویه سهلترین کار است تا با افزایش کالا و تنوع آن رفاه نسبیای برای مردم ایجاد کند. سپس در بعد از انتخابات هم با بازار شب عید مواجه است و آنجا نیز دولت به واردات کالا برای تنظیم بازار رو خواهد آورد، در نتیجه این حجم از واردات در این دو برهه اعتیاد اقتصادی به واردات کالا را برای دولت و بازار به ارمغان خواهد آورد و این یعنی فراموش اقتصاد مقاومتی و عدم رشد تولید ملی.