به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، هر ساله در فصل پاییز خیل عظیمی از دانشآموزان از سوی مدارس به اردوهای راهیان نور اعزام میشوند، اردویی از جنس نور و ایمان، از جنس تقوا و ایثار، اردویی سرشار از عطر الهی که در نقطه نقطهاش میتوان خدا را حس کرد، میتوان مخلصانه نجوا کرد؛ آنجا سرزمینی است که تقدس و تبرکش بیهمتاست، خاک آنجا بوی عشق میدهد، بوی ایمان و وفاداری، بوی غیرت و مردانگی، بوی آزادی و آزادگی و عطری از عطر نبوی ....
آنجا نقطهای از سرزمین من است که وجب به وجب آن با خون شهدا آبیاری شد، آنجا حیات طیبهای است که بر تمام هستی برتری دارد، سرزمینی که میتوان آن را در کلام رهبری اینگونه خواند: «من این سرزمین را یک سرزمین مقدس میدانم. اینجا نقطهای است که ملائکه الهی که شاهد فداکاری مخلصانه این شهدای عزیز بودند، به اینجا تبرک میجویند؛ اینجا متعلق به هر کسی است که دلش برای اسلام و برای قرآن میتپد. اینجا متعلق به همه ملت ایران است.»
این روزها برخی از دانشآموزان قمی حال و هوایی خاص دارند، حال و هوایی که قابل وصف نیست، هر لحظه مشتاقتر آماده رفتن میشوند، وقتی به میانشان میروی سر از پا نمیشناسند و حتی برخی اشک شوق میریزند و میگویند رفتن به این مناطق سعادت میخواهد، باید برای قدم گذاشتن در آنجا اذن ورودت را شهدا امضا کنند؛ آری چه نیکو بر زبان آورد آن دوستی که گفت: آنجا خونی بر زمین ریخته شده که تنها قدمهای پاک میتوانند آن را حس کنند....
امسال طبق هر ساله اردوهای راهیان نور دانشآموزی برپا شده و سهمیهای بالغ بر 16 هزار نفر به دانشآموزان قمی اختصاص داده شده است؛ از امروز نخستین اعزام دانشآموزان دختر آغاز شده است، اما همیشه کمبود اعتبار و بودجهها سد راه میشود به گونهای که اردوهای راهیان نور هم از این مسئله در امان نمانده است، ولی این مسئله آنقدر مهم است که مسئولان امر برای برگزاری آن دریغ نکرده و سعی بر برگزاری هرچه مطلوبتر آن دارند.
معاون ادارهکل آموزش و پروش استان قم در این خصوص گفت: اعزام هر دانشآموز 70 هزار تومان برای آموزش و پرورش هزینه دارد و اعزام یکهزار نفر هزینه 700 میلیون تومانی میطلبد.
ناصر حمزهای با اشاره به اینکه برگزاری اردوهای راهیان نور با چالشهای مالی روبرو شده است، خاطرنشان کرد: اگرچه ردیف بودجه مخصوصی برای این اردوها در نظر گرفته شده است، اما در سال گذشته خود آموزش و پرورش منابع لازم برای این اردوها را فراهم کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش قم در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه طی سال پیش توانستیم این اردوی مقدس را با طرح خودیاری برگزار کنیم، گفت: طی سال قبل 6 هزار و 500 نفر از دانشآموزان به اردوی راهیان نور اعزام شدند که از هر یک از آنها 30 هزار تومان دریافت شد.
حمیدرضا شیخالاسلام با اشاره به اینکه برگزاری شایسته این اردوها نیازمند تامین هزینهها است، ادامه داد: باید تصمیمگیری صحیحی برای اعزام 10 هزار نفر گرفته شود و در صورت عدم تامین هزینهها این میزان اعزام کاهش یابد.
شنیدن این اخبار و گفتهها جای بسی ناراحتی دارد که چرا باید هزینه برای اردویی که میتواند مسیر جدیدی از زندگی را برای نوجوانان بگشاید و ممکن است تغییراتی ارزشمند در زندگی همه این افراد داشته باشد تامین نشود؛ در حالی که انبوهی از اعتبارات و بودجهها صرف اموری میشود که شاید هیچ تاثیری در زندگی افراد و جامعه نداشته باشد.
مدرس حوزه و دانشگاه در خصوص اهمیت توجه به اردوهای راهیان نور گفت: سرمایهگذاری در این زمینه سرمایهگذاری برای رسیدن به تعالی جامعه و هدایت جوانان است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین کریمی با بیان اینکه جامعه کنونی سخت تحت تاثیر القائات فرهنگ غربی قرار گرفته است و سرمایهگذاری در این زمینه هر قدر باشد باز هم کم است، ادامه داد: لازم است با برنامهریزیهای فرهنگی و اینگونه اردوها جوانان را با ارزشهای دینی و انقلابی بیشتر آشنا کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: باید با تمام قوت از سوی ستاد راهیان نور بر این عمل تاکید و توجه شود و نقاط ضعف آن برطرف گردد.
کریمی با بیان اینکه باید از وارد شدن هر گونه خدشه به این عمل الهی و مقدس جلوگیری شود، گفت: گاهی ایجاد برخی مشکلات در این خصوص موجب تقویت جبههگیری دشمنان برای ضربه زدن به اصل عمل میشود لذا این امر نیازمند توجه و جلوگیری از این پیشامدهاست.
وی بیان اینکه لازم است در این زمینه از شیوههای اثرگذار و تبلیغاتی درست استفاده شود تا استقبال جوانان از این گونه برنامهها افزایش یابد، افزود: باید از جامعه روحانیت و مبلغان در این عرصه استفاده کرد و با حضور راویان و روحانیونی که خود در فضای جبهه و جنگ بودهاند اطلاعات صحیح و تاثیرگذار به جوانان ارائه داد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه در این نوع اردوها باید آگاهیبخشی، اثرگذاری و حفظ آن ملاک قرار گیرد، خاطرنشان کرد: راهیان نور هدیه و موهبت خداوندی است که بر ما ارزانی شده و باید از این فرصت بهترین بهره را برد.
راوی دفاع مقدس نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به اینکه امروز اردوهای جهادی به رسانه گویای پیام انقلاب تبدیل شده است، افزود: دشمنان نیز که متوجه کارایی این اردوها شدهاند تمام تلاششان آن است تا مانع جذب جوانان به این اردوها شوند.
علیرضا محمدیان با اشاره به اینکه نباید اجازه داد به بهانههای مالی اردوهای جهادی دچار وقفه شود، افزود: دفاع مقدس دانشگاهی بزرگ است که میتواند در حوزههای مختلف درسهای جالبی را به نسل امروز ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه برخی تنها به ابعاد نظامی دفاع مقدس توجه میکنند، گفت: چه از منظر اخلاقی و چه از منظر علمی و مدیریتی هشت سال دفاع مقدس کتابچهای عظیم بوده که هنوز بخش عمدهای از محتوای آن ناخوانده مانده است.
اردوهای راهیان نور فضایی مملو از معنویت و خلوص بوده؛ فضایی است که وقتی چشم بر مظلومیت عاشقان روحالله و آنچه در دوران دفاع مقدس گذشت، میدوزی، قلبت به تپش میافتد، گویا خود گمشدهای داری که در جستجوی آن به آنجا قدم نهادی، گمشدهات وجود خویشتن است وجودی که روزگاران غرق در سراشیبیهای زمان شده بود و تو در غفلت بودی، حال به اینجا آمدی تا بصیرت یابی، تا به آرمانهایت، به اصالتت و به ارزشهایت نزدیک و نزدیکتر شوی.
ای کاش که در این بحبوحه دوران نگذاریم کاستیها باز هم سد راه معرفتها شود و نگذاریم ماهیت پر از نفاق و جهل دشمنان پنهان از دیدگان جوانان بماند و القائات دروغین دشمنان بر جوانان ما زیبا نمایان شود؛ البته رسیدن به این مهم نیازمند بررسی و تحلیل این مسائل در میان زائران سرزمین نور است.
=============
گزارش: زهرا اسدی
=============