رمان «دختران آفتاب» اگرچه متنی داستانیست، در واقع تحقیقی روانشناختی، جامعهشناختی، فرهنگی و دینی درباره زنان و مشکلات و احوال آنان در جامعه امروز است. «دختران آفتاب» خواسته است که زن، منزلت، شخصیت و هویت او را به خودش، به مَردَش، به جامعهاش و به تاریخ گذشته و سرنوشت آیندهاش بشناساند. همانگونه که هست و همانگونه که باید باشد و این گونه است که او را از طفیلی مرد بودن میرهاند و نشان میدهد که در عین زن بودن هیچ از مراتب و کمالات انسانی کم ندارد.
چندی پیش تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب در یکی از مدارس دخترانه تهران رونمایی شد. حضرت آیتالله خامنهای در این تقریظ که در نیمهی خردادماه 1387 به نگارش درآمده مرقوم داشتهاند:
بسمهتعالی
پس از نزدیک سه سال توانستم در این روزها -ایام شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها- این کتاب را بخوانم. در میان کتابهای داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، این بهترین کتاب از نویسندهئی ایرانی است. طرح کلی داستان و درونمایههای داستانی آن خوب و شیرین است. حرفها هم قوی و منطقی است.
اتفاقاً پیش از این، کتابِ: ... را خواندهام. آن قویتر است. ولی با توجه به برخی ملاحظات (عمدةً بهرهبرداری نکردن از عامل جنسی در کتاب حاضر) در این کتاب، هنر بیشتری به کار رفته است. باید ترویج شود. تنها نقطه ضعف آن ذکر مشخصات استاد فاطمه است در فصل آخر کتاب.
(روزهای نیمهی خرداد 87)