به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار سعید منتظرالمهدی در نشست خبری خود با اشاره به فعالیت قرارگاه اربعین نیروی انتظامی گفت: این قرارگاه از سال گذشته به کار خود ادامه داده است و اکنون آماده برای خلق حماسهای دیگر در ایام اربعین حسینی است. همکاران من تمام قد به میدان آمدند تا هر چه دارند در طبق اخلاص قرار دهند.
وی ادامه داد: در همین راستا شاهد افزایش ساعات کار پلیس +۱۰ تا۳۰: ۱۸ و در روز جمعه تا ۱۴ هستیم. در این ایام صدور گذرنامه در کمتر از ۲۴ ساعت انجام خواهد شد و یک الی دو روز نیز تا زمان ارسال آن توسط پست زمان نیاز است که این روند تا دو الی سه روز پیش از اربعین ادامه دارد.
منتظرالمهدی با اشاره به اینکه همچنین شاهد افزایش گیتها در مرزهای شلمچه، مهران و چزابه هستیم، افزود: تمامی زیرساختهای لازم برای تسهیل در عبور و مرور انجام شده است و افراد میتوانند به صورت گروهی و یا انفرادی از این مرز تردد کنند، اما شرط لازم داشتن گذرنامه و اخذ ویزای کشور عراق است زیرا در غیراینصورت شرایط عبور و مرور مهیا نیست.
سخنگوی ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحرکات داعش در چند روز اخیر در برخی کشورها خطری را برای زائران ایجاد نمیکند، گفت: دستگاههای مختلف در این زمینه وظیفه دارند، اما دریاره آنچه برعهده نیروی انتظامی است، همه پیشبینیهای لازم انجام شده است و چند مظنون نیز در شهرستانهای اطراف مرزها داشتهایم که البته مربوط به داعش نبوده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۶ گیت در مرزهای کشور در ایام اربعین ارائه خدمت میکند، افزود: همچنین افزایش سه برابری گیتها در مرزهای چزابه و شملچه را داشتهایم.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: زائران باید بدانند که در مرز گذرنامهای صادر نمیشود، علاوه برآن پیگیر هستیم که با ایجاد پارکینگهایی در محل، مشکلی ایجاد نشود و تسهیل تردد برای زائران امکانپذیر باشد.
منتظرالمهدی در ادامه این نشست خبری به دستور اخیر فرمانده نیروی انتظامی در رابطه با برخورد با هنجارشکنان اشاره کرد و گفت: با کشف حجاب در داخل خودرو، دور دور کردن، ایجاد مزاحمت برای نوامیس، داشتن سرعت زیاد و رانندگانی که حرکات نمایشی را انجام میدهند؛ برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در هر کشوری هنجارهایی تعریف شده است که هر کس آنها را انجام ندهد با وی برخورد میشود، افزود: لازمه زیست هنجارمند رعایت هنجارها است و حجاب هنجاری است که در جامعه ما پذیرفته شده و رعایت آن برای همه افراد الزامی است. مصوبه ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دستوراتی را در این راستا مبنی بر اشاعه فرهنگ حجاب به ۲۶ دستگاه ابلاغ کرده است که پلیس آخرین ایستگاه آن است و چنانچه دستگاهها وظیفه خود را در این زمینه به درستی انجام دهند نیاز به حضور پلیس نیست، اما کمکاری برخی نهادها پلیس را مجبور به برخورد سلبی میکند. از دختران و زنان درخواست میکنم با رعایت هنجارها پلیس کشورشان را در این زمینه یاری کنند.
منتظرالمهدی تصریح کرد: آمارهای متقننی وجود دارد که بیشترین تعدی و تعرضها مربوط به خانمهایی است که پوشش درستی ندارند. برخی از این پوششها اثرات روحی در پی دارد که جبران ناپذیر است و چه بسا خانوادههایی که به خاطر آن از هم پاشیدهاند. نهی از منکر و امر به معروف بر همه واجب است و همه باید در زمینه امر به معروف لسانی و اسلامی به میدان بیایند.
وی افزود: قانون به صراحت اعلام میکند که در مورادی که باعث جریحهدار شدن عفت عمومی و کشف حجاب شود، پلیس به عنوان ضابط قضایی با آنها برخورد میکند.
سخنگوی ناجا گفت: علاوه بر آن سامانه جدیدی ایجاد شده است که تخلفات این زمینه را ثبت میکند و آن را در اختیار برخی مدیران لشگری و کشوری و ماموران نامحسوس نیروی انتظامی قرار میدهد که براساس آن خودروهایی که هنجارها را رعایت نمیکنند و در آنها کشف حجاب شده است توسط پلیس امنیت فرخوانده میشوند و تا تعیین تکلیف ممنوع الخدمات میشوند. همچنین در صورت کشف حجاب در ماشین، اتومبیل به پارکینگ منتقل میشود تا تکلیفش مشخص شود.
منتظرالمهدی افزود: راهور با توجه به حکمی که از دادستان گرفته، در مرحله اول ماشین را به مدت یک هفته به پارکینگ انتقال میدهد. برخی از جرائم نیز با جرائم مادی روبرو خواهند بود و برخی دیگر به مراجع قضایی منتقل میشوند.
وی با اشاره به دستور قبلی فرمانده ناجا مبنی بر برخورد با خودروهایی که هنجارشکنی انجام دادهاند، اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۰ هزار خودرو در کل کشور تذکر گرفتهاند و برای بیش از ۲ هزار خودرو نیز پرونده ایجاد شده و در حال بررسی هستند. در این موارد پلیس راهور و پلیس امنیت با یکدیگر همکاری دارند.
منتظرالمهدی در ارتباط با جرائم اینترنتی اظهار کرد: همکاران ما در پلیس فتا در یک ماهه گذشته حدود ۱۰۰ هکر را دستگیر کردهاند. هکرها در کمین کاربران به ویژه کاربران تلگرام هستند. همچنین مدیران ۲۰ کانال تلگرامی که صحنههای پورنو و اروتیک در آنها ارائه میشد، دستگیر شدهاند. در ارتباط با موارد دیگر نیز اگر شکایتی وجود داشته باشد؛ پلیس ورود میکند و یا اگر با رصدهایی که پلیس فتا دارد؛ تخلفی احراز شود، پلیس برخورد خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا این اقدامات با همکاری شرکت تلگرام و مدیران آن صورت گرفته است، گفت: خیر، پلیس فتا توان انجام این گونه اقدامات و اشراف در این مسائل را دارد.
سخنگوی ناجا ادامه داد: همچنین پلیس به هیچوجه سایت، وبلاگ یا صفحهای در شبکههای اجتماعی فضای مجازی ندارد.
وی در ارتباط با سوال خبرنگاران مبنی بر ایجاد یک صفحه فارسیزبان متعلق به داعش در تلگرام گفت: من در این زمینه اطلاعی ندارم.
منتظرالمهدی با بیان اینکه با افزایش آمار سرقتهای خرد توسط معتادان روبروایم، گفت: بیش از ۵۰ درصد سرقتهای خرد توسط معتادان انجام میشود. البته دستگاههای مختلف که در این زمینه وظیفه دارند پای کار آمدهاند و به زودی شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: باید بدانید که جمعآوری معتادان مانند پاکسازی محیطزیست نیست. باید این سوال پرسیده شود که معتادان پس از جمعآوری باید به کجا منتقل شوند چرا که این افراد نیز انسان هستند و حلقههای پیشین و پسینی لازم است تا این مشکل حل شود.