در همایش هفته ملی دیابت مطرح شد؛

افراد پیش‌دیابتی باید مراقب ورود به مرحله دیابت باشند

مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: افراد پیش دیابتی جهت جلوگیری از پیشرفت این بیماری، لازم است با سنجش دائم قند خون خود مراقب ورود به مرحله دیابت باشند.
کد خبر: ۸۵۹۴۲۸۰
|
۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
به گزارش خبرگزاری بسیج، در همایش هفته ملی دیابت، دکتر سیدحسام‌الدین نبوی‌زاده، گفت: بیماری دیابت ارتباط مستقیمی با سبک زندگی دارد و در چند سال گذشته، شیوع بسیاری پیدا کرده و آمار آن رو به افزایش است؛ بسیاری از افراد مبتلا به دیابت به طور خاموش مبتلا به این بیماری هستند و اطلاعی از وضعیت خود ندارند، ممکن است این افراد علائمی هم نداشته باشند اما با سنجش قند خون متوجه ‌شوند که میزان قند خونشان از افراد عادی بالا‌تر است.

مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: زمانی که افراد از بیماری دیابت خود اطلاعی ندارند، چشم، قلب، کلیه، عروق، دست و پا و سایر ارگان‌ها، دچار آسیب می‌شوند و به همین دلیل افراد لازم است از دیابت خود، آگاهی داشته باشند.

وی درباره افراد پیش دیابت، نیز اظهار داشت: افراد بالای چهل سال، دارای اضافه وزن و افرادی که سابقه فامیلی دیابت دارند، حتماً باید برای آزمایش قند خون مراجعه کنند و اگر در حدی باشد که قند خون آنها بین افراد سالم و دیابتی باشد، در دسته افراد پیش دیابتی قرار می‌گیرند.

نبوی‌زاده، جهت جلوگیری از پیشرفت دیابت به افراد پیش دیابتی، توصیه کرد: لازم است برای مصونیت در برابر این بیماری و حفظ سلامتی، شیوه زندگی خود را تغییر داده و قند، میوه‌های شیرین و عسل مصرف نکنید، فعالیت بدنی بالایی داشته باشید و از خوردن چربی‌ها و گوشت قرمز تا حد امکان جلوگیری کنید که این موارد باعث می‌شود از مرحله پیش دیابت وارد مرحله دیابت نشوید.

وی تاکید کرد: در صورت ورود به مرحله دیابت، علاوه بر ضرورت رعایت این مسایل، لازم است دارو مصرف شود و در موارد بالا‌تر نیز تزریق انسولین تجویز می‌شود.

این مسئول در پیشگیری از دیابت به توصیه‌های دیگری هم اشاره کرد و گفت: مصرف نان سبوس دار، کاهش مدت استفاده از تلویزیون و رایانه، نحوه برخورد با مشکلات روحی، عدم مصرف دخانیات و قلیان، زندگی و غذای سالم، همچنین مصرف مواد غذایی حاوی قندهای مرکب مانند میوه جات و خرما به جایگزینی قندهای ساده مانند شکر و شیرینی، تاثیر بسیاری در پیشگیری از دیابت دارد.

وی با اشاره به تاثیرات ژن، محیط و شیوه زندگی در ابتلا به دیابت، ادامه داد: ژنتیک در افراد تاثیری نداشته، اما آنچه در شیوع این بیماری موثر بوده، شیوه زندگی است.

دکتر نبوی‌زاده یادآور شد: بیماری‌هایی مانند آبله، سرخک و فلج اطفال با ساخت واکسن ریشه کن شده، اما بیماری‌های غیرواگیر را نمی‌توان ریشه کن کرد، زیرا با تمام ارگان‌های جامعه ارتباط دارد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار