عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی:

والدین دارای فرزند دختر دید مثبتی به زندگی دارند

یک متخصص روان‌شناسی اجتماعی گفت: دختر با توجه به ویزگی‌های بیولوژیکی و ظرافت، چالش‌های تربیتی کمتری داشته و فضای خانواده را عاطفی و گرم می‌کند.
کد خبر: ۸۶۲۰۷۱۷
|
۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۶
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر عزیزالله تاجیک‌اسماعیلی، درباره تأثیر نوع جنسیت فرزندان بر فضای خانواده گفت: با تولد فرزند ساختار اجتماعی خانواده و نوع رفتار زن و شوهر دستخوش تغییراتی می‌شود و تعداد و نوع جنسیت فرزندان در فضای زندگی خانوادگی بسیار موثر است.

این متخصص روان‌شناسی اجتماعی در ادامه گفت: زمانی که فرزند دختری به دنیا می‌آید، به لحاظ ویژگی‌های بیولوژیکی، نوع بازی‌ها و ارتباطاتش، ظرافت رفتاری و سطح انتظاراتش در مقایسه با فرزند پسر کاملاً متفاوت بوده و فضای خانواده را عاطفی و گرم می‌کند.

وی افزود: بازی‌های دختران کمتر پرخاشگرانه است، روحیه نرم و لطیف دختر روابط والدین و فرزندان را تلطیف کرده و آرامش بیشتری در خانواده دیده می‌شود.

اسماعیلی، ادامه داد: در اکثر فرهنگ‌ها دختر و زن دارای نقش منزلی و خانوادگی هستند، یعنی نقش آن‌ها بیشتر در چارچوب محیط خانواده تعریف می‌شود و انتظارات و فشارهای کمتری نسبت به والدین دارند و چالش‌هی تربیتی کمتری را ایجاد می‌کنند.

وی افزود: مجموعه این عوامل باعث می‌شود که والدین دارای فرزند دختر در مقایسه با کسانی که فرزند پسر دارند، دید مثبت‌تری به زندگی داشته باشند، در نتیجه امید به زندگی در والدین به خصوص در پدر که مسئولیت عمده خانواده متوجه او است، افزایش یافته و روحیه تعاملی والدین و فرزندان مرتفع‌تر ‌خواهد شد.

اسماعیلی، با اشاره به علت برقراری روابط خوب بین پدر و دختر گفت: این بحث از دو منظر قابل بررسی است،؛ با توجه به اینکه پدر خط مقدم دختر در خانواده است، به همین دلیل از بعد اجتماعی توصیه می‌شود که پدران با دخترانشان مدارا داشته باشند که این نوع رفتار سبب ایجاد صمیمیت بیشتر پدر با دخترش خواهد شد.

وی ادامه داد: البته از منظر روان‌شناختی هم فرزندان با والد جنس مخالف خود ارتباط قوی‌تری برقرار می‌کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار