خبرهای داغ:
کارشناس سیاسی:

احساسِ 1+5 تحریم‌ها را برمی‌گرداند

کارشناس سیاسی گفت: با هرگونه احساسی که کشورهای 1+5 داشته باشند که ایران تلاش کرده توافق را نقض کند، می‌توانند همه تحریم‌هایی که الان متوقف شده را دوباره یکجا اجرایی کنند.
کد خبر: ۸۶۲۳۳۸۱
|
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی، دکتر محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص آزادی جیسون رضائیان جاسوس آمریکایی در ایرن گفت: آن چه در ظاهر قابل مشاهده است، مبادله تعدادی از هموطنان ما که با بهانه‌های غیرحقوقی و غیرقانونی مانند تحریم در آمریکا زندانی بودند با 4 زندانی آمریکایی در ایران که جیسون رضائیان یکی از آن‌ها بود، بوده است اما آمریکایی‌ها آزادی این 4 نفر را با برجام پیوند دادند.

 

وی افزود: قوه قضائیه از آنجایی که نمی‌خواست متهم به کارشکنی در این مسیر شود، تصمیم گرفت 4 زندانی آمریکایی را آزاد کند.

 

جیسون رضائیان جاسوس معمولی نیست

 

کارشناس سیاسی اظهار کرد: جیسون رضائیان، جاسوس معمولی نیست بلکه فردی است که از طرف آمریکایی‌ها مأمورشده به عنوان همراه دائمی رئیس‌جمهور حضور داشته باشد به همین دلیل آمریکایی‌ها فشار ویژه‌ای در خصوص آزادی جیسون رضائیان داشتند و آن‌قدر که در خصوص آزادی این فرد اصرار داشتند، برای آزادی دیگر زندانیان تلاش نمی‌کردند و این نشان می‌دهد که برای آمریکا مهم بوده که جیسون رضائیان در ایران نباشد و بتوانند او را برگردانند که این اقدام، نمونه‌ای از بحث نفوذ را نشان می‌دهد.

 

فقط تحریم‌های 6 قطعنامه هسته‌ای متوقف شده است

 

کوشکی در خصوص برداشته شدن تحریم‌ها گفت: تحریم‌هایی که برداشته شده، تحریم‌هایی است در 6 قطعنامه هسته‌ای بوده است اما تحریم‌هایی که مربوط به موارد دیگر مانند موشکی بوده، سرجایش است و اضافه نیز می‌شود.

 

تحریم‌ها برداشته نشده بلکه اجرای آن متوقف شده است

 

وی افزود: شماره قطعنامه‌هایی که در بیانیه اجرایی شدن برجام که آقای ظریف و خانم موگرینی خواندند، قید شده دقیقا آن 6 قطعنامه‌ای که از سوی شورای امنیت برای تحریم ایران به دلیل برنامه هسته‌ای تصویب شد، برداشته نشده بلکه اجرای آن متوقف شده است که آقای ظریف نیز دقیقا این واژه را بیان کردند که متوقف شده است.

 

با احساسِ 1+5 تحریم‌ها برمی‌گردد

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در چارچوب قطعنامه 2231 مکانیزم ماشه پیش‌بینی شده است که با هرگونه احساسی که کشورهای 1+5 داشته باشند که ایران تلاش کرده توافق را نقض کند، می‌توانند سیستم ماشه را فعال کنند و ظرف دو ماه همه تحریم‌هایی که الان متوقف شده را دوباره یکجا اجرایی کنند که این وضعیت نشان می‌دهد سایه تحریم‌ها هنوز بالای سر ما است و فقط اجرای آن موقت موقف شده است.

 

با کاهش شدید قیمت نفت اجرای برجام تأثیر محسوسی روی اقتصاد ایران نمی‌گذارد

 

کوشکی اظهار کرد: با توجه به کاهش شدید قیمت نفت، برداشته شدن تحریم‌ها مستقیم نمی‌توانند تأثیر جدی بر اقتصاد ایران بگذارند.

 

وی خاطرنشان کرد: برای فروش نفت مشکل داشتیم که بازگشت پول نفتی که فروخته می‌شد سخت بود؛ الان این مشکل برطرف شده است.

 

کارشناس سیاسی گفت: در خرید هواپیما، خودرو و قطعات آن‌ها گشایشی ایجاد شده است اما مشکل اینجاست که چون قیمت نفت بسیار کاهش پیدا کرده است، الان اجرایی شدن برجام تأثیر محسوسی روی اقتصاد ایران نمی‌تواند بگذارد هرچند ممکن است فعالان اقتصادی و فعالان صنعتی روحیه بهتری پیدا کنند و از این طریق تلاش کنند که بتوانند کار بهتری انجام دهند.

 

دولت تمایل جدی به استفاده انتخاباتی از اجرای برجام دارد

 

کوشکی اظهار کرد: دولت تمایل جدی به استفاده انتخاباتی از اجرای برجام دارد و سرعت جدی که دولت برای اجرایی شدن برجام قبل از انتخابات داشت نشان می‌دهد قطعا قصد دارد استفاده انتخاباتی کند اما اینکه موفق خواهد شد یا نه باید تا انتخابات اسفندماه منتظر باشیم.

 

وی با تأکید بر اینکه اقتصادمقاومتی تنها راه چاره ما است تصریح کرد: کاهش قیمت نفت نشان می‌دهد حتی اگر تحریم نباشیم، نفت کالای قابل اعتمادی نیست و ما بایستی به سمت کشوری دارای توانایی‌ها و امکانات صنعتی و تولید و صادرات فرآورده و کالا برویم چراکه صاردرات نفت خام حلال مشکلات ما نیست و چاره‌ای جز حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی نداریم.

 

برخی تصمیم گرفته بودند در کار شورای نگهبان اخلال ایجاد کنند

 

کارشناس سیاسی در خصوص سخنانی که علیه شورای محترم نگهبان مطرح می‌شود گفت: برخی افراد تصمیم گرفته بودند با سیل ثبت‌نام‌ها کاری کنند که هیئت‌های نظارتی شورای نگهبان نتوانند بررسی صلاحیت‌ها را به درستی انجام دهند.

 

کوشکی افزود: شورای نگهبان سعی کرده در این مشکل گرفتار نشود و از طریق احراز صلاحیت داوطلبان، این مسئله را حل کند که اعتراضاتی نیز وجود دارد و باید دید نتیجه اعتراضات و تجدیدنظرها چه خواهد شد.

 

معمولا هرکس در جایی پذیرفته نمی‌شود بقیه را به رانت‌خواری متهم می‌کند

 

وی تصریح کرد: هرکس که به یک منبع نظارتی مراجعه می‌کند و پذیرفته نمی‌شود، راضی برنمی‌گردد؛ اگر افرادی بخواهند در گزینشی استخدام شوند و پذیرفته نشوند، حتما کسانی که پذیرفته شدند را به رانت‌خواری متهم می‌کنند که این عادت در همه جا هست و معمولا همه کسانی که جای قاضی می‌روند، راضی برنمی‌گردند.



منبع: خاورستان

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار