میرکاظمی در نشست خبری عنوان کرد
حجم هزینههای جاری دولت یازدهم نسبت به دولت قبل ۲ برابر شده
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه حجم هزینههای جاری دولت یازدهم نسبت به دولت قبل ۲ برابر شده است، گفت: محرمانه کردن آمار رشد اقتصادی و سایر اطلاعات اقتصادی با دسترسی آزاد به اطلاعات مغایرت دارد.
به گزارش خبرگزاری بسیج، مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری که در محل خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار داشت: مصوبه دولت درباره قراردادهای جدید نفتی هنوز در حال بحث است و ما نمیدانیم این قرارداد چیست، اما این مصوبه دولت اشکالات و ایرادات جدی دارد و باید فرمت اصلی آن تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.
وی افزود: مشکلات اساسی و عدیدهای بر این مصوبه دولت مطرح است، پیش از این دولت انتقادات به این مصوبه را رد میکرد اما بنده یقین دارم وقتی این مصوبه در هیأت دولت به تصویب رسیده، هیچ نظری از کارشناسان گرفته نشده است، چون اگر گرفته میشد، این مصوبه به تصویب نمیرسید.
میرکاظمی با بیان اینکه نحوه برخورد دولت با منتقدان به کشور ضربه میزند، تصریح کرد: یک جریانی در دولت وجود دارد که دسترسی دولت به سایر اطلاعات را محدود میکند، باید سازمان بازرسی زودتر وارد این موضوع میشد، دستگاههای نظارتی دست به عصا شدند، چرا اینطور است؟ در حالی که مغایرت قانونی این مصوبه دولت کاملاً شفاف است و چرا زودتر وارد موضوع نشدند و تأخیر در لغو این مصوبه میتواند منجر به انعقاد قراردادهایی شود که به کشور ضربه میزند.
وی درباره آثار اقتصادی برجام در این نشست خبری توضیح داد: عمدتاً اشکالات اساسی اقتصادی کشور از نظر کارشناسان اقتصادی، 80 درصد مربوط به سوءمدیریت بود و تحریمها تنها 20 درصد در مشکلات اقتصادی کشور دخیل بودند، سؤال این است کدام دولت آن 80 درصد سوءمدیریت را رها کرده و به 20 درصد تحریمها میپردازد؟ دولت یازدهم این کار را انجام داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: امروز رکود عمیقی در کشور حاکم شده و هر روز شاهد تعطیلی صنایع تولیدی و صنعتی کشور هستیم، محرمانه کردن رشد اقتصادی و سایر اطلاعات اقتصادی با دسترسی آزاد به اطلاعات مغایرت دارد، مگر میشود 2.5 سال کشور و فعالان اقتصادی را رها کرد؟ اما این دولت این کار را انجام داده است، نباید مسائل اقتصادی با مسائل سیاسی کشور خلط شود.
وی خاطرنشان کرد: روز اول گفتند یکهزار السی گشایش یافته ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است و همچنان بانکهای مادر اتصال به سوئیفت مشکل دارند.
میرکاظمی با اشاره به لحن مدیران دولت در پیش از تصویب برجام و پس از تصویب توافق هستهای، گفت: قبل از برجام مسئولان دولتی میگفتند اگر برجام به تصویب نرسد، با بحران جدی مواجه میشویم، اما امروز که برجام تصویب شده و به تأیید نهایی رسیده است، میگویند بیهوده توقع و انتظار برای مردم ایجاد نکنید، نمیشود با آینده مردم اینگونه بازی کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل اینکه نگاه به برجام در دولت یازدهم وجود داشت، به همین دلیل مسئولان دولت فعلی برای رفع مشکلات داخلی کشور هیچ نگاهی به صنعت داخلی نداشتند، امروز شاخصهای کلان اقتصادی پایین آمده و دچار رکود شده است، حجم هزینههای جاری در دولت یازدهم نسبت به دولت قبل به دو برابر افزایش یافته است که نشاندهنده دنبال کردن آدرسهای غلط اقتصادی در دولت یازدهم است.
نماینده تهران در مجلس بر همین اساس یادآور شد: تشتت در سیاستهای اقتصادی دولت نگرانکننده است و نامه چهار وزیر دولت هم گویای همین موارد است. آنچه در پسابرجام جای نگرانی دارد، به هم خوردن تراز ارزی و جهش ارزی کشور است، وقتی میتوانیم بگوییم واقعاً برجام خروجی و نتیجه داشته که مشکل سیستم بانکی کشور حل شود، پولها و منابع ایران آزاد شود و بتوانیم نفت را بفروشیم، البته بر فرض اینکه همه این اتفاقات هم بیفتد، طبق نظر کارشناسان اقتصادی و همچنین لحن این روزهای مسئولان دولتی، تنها 20 درصد روی اقتصاد ایران تأثیر میگذارد.
میرکاظمی همچنین گفت: متأسفانه وقتی با هجمه واردات به کشور مواجه میشویم، دلالیها هم زیاد میشود، مسئولان دولتی در دفاع از خرید هواپیما میگفتند میخواهیم سوانح هوایی را کاهش دهیم و ناوگان هوایی کشور جوانتر شود، باید پرسید حمل و نقل زمینی و ریلی در کشور ما بیشتر است یا حمل و نقل هوایی؟ قرارداد بین دولتها حتماً باید مصوبه مجلس را داشته باشد، پنهان کردن این مسائل جای شبهه دارد و البته شبهه هم به وجود میآورد.
وی همچنین تصریح کرد: چرا باید دولت به گونهای حرکت کند از اطلاع یافتن نمایندگان مجلس از برخی مصوبات و قراردادها نگران شوند، حتماً مشکلی در این مصوبات و قراردادها وجود دارد که پنهان میکنند، دولت باید شفاف عمل کند، البته مجلس هم باید شجاعانه و بدون رودربایستی وارد شود.
میرکاظمی اضافه کرد: چرا با پرونده بابک زنجانی برخورد میکنند اما کرسنت را مخفی میکنند، مگر فساد خوب و بد داریم، از کنار فساد نمیشود گذشت، همان برخوردی که با بابک زنجانی انجام شد، همان برخورد باید با کرسنت و استاتاویل انجام شود.
وی با بیان اینکه خطوط قرمز و منافع ملی کشور کاملاً مشخص است، گفت: اگر خطوط قرمز کشور بنفش شد، آن زمان به منافع ملی نظام آسیب و ضربه وارد میشود، اگر حزبی برخورد کنند، به کشور آسیب میزنند، عدهای همواره دم از فساد دولت قبل میزنند، اما کرسنت را مخفی میکنند، دستگاههای نظارتی در این میان نقش اساسی خودشان را باید ایفا کنند و نباید چشمشان را ببندند، هر چند همیشه اطلاعات به مجلس میرسد.
میرکاظمی با بیان اینکه محور و مبنای نمایندگان مجلس باید منافع ملی و نظارت کارشناسی بر مسائل باشد، تأکید کرد: در دولت گذشته میزان پولی که از افزایش قیمت حاملهای انرژی به دست میآمد، کمتر از پولی بود که به عنوان یارانه نقدی به حساب مردم واریز میکردیم، اما در این دولت قیمت حاملهای انرژی آنقدر افزایش یافته که درآمدهای دولت از این جهت، بیش از میزان یارانه نقدی است که به حساب مردم واریز میکنند و مازاد را به خزانه میریزند، اما از آن طرف از تولید و صنعت کشور حمایت نمیشود، ولی نمیدانم چرا آقایان وقتی نوبت مردم میشود میگویند عزا.
وی با بیان اینکه منابع عمومی دولت یازدهم 600 هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: باید پرسید چه میزان از این منابع به بخش عمرانی کشور اختصاص یافته است؟ رقم آن بسیار کم بوده است، این همه نقدینگی کجا رفته است؟ هزینههای جاری دولت است که افزایش یافته، این دولت باید به این سؤالات به طور جدی پاسخ دهد، چرا رشد اقتصادی منفی شده و چرا رکود حاکم بر کشور عمیقتر شده است؟ چرا اجازه نمیدهند شاخص های کلان اقتصادی کشور منتشر شود و آنها را حتی از نمایندگان مجلس هم پنهان میکنند؟ باید برای این موارد عزا گرفت نه برای پولی که به مردم میدهند.
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار