«دیوید میلر»، از اعضای ارشد اندیشکده ویلسون در این یادداشت نوشته از میان تمامی گزینههای مطرح شده درباره پیشنهاد پاره کردن توافق هستهای در روز اول شروع به کار دولت بیشتر از بقیه شنیده شده است.
وی اضافه میکند که توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5 از لحاظ فنی، توافقی بینالمللی و نه تعهدی الزامآور است. به همین سبب، رئیسجمهور جدید آمریکا در روز اول شروع به کار میتواند آن را باطل کند.
در ادامه این یادداشت آمده است: «با داشتن کنگرهای همسو، دولت بعدی میتواند تحریمهایی تصویب کند که توافق هستهای را میکشد یا آرام آرام آن را از بین میبرد.»
والاستریتژورنال علیرغم این، این سوال را مطرح کرده که آیا رئیسجمهور بعدی آمریکا بعد از انتخاب شدن این کار را انجام خواهد داد یا نه.
«میلر» با اشاره به اینکه کشورهای شریک آمریکا در برجام در صورت ابطال آن انگیزهای برای از سرگیری تحریمها علیه ایران نخواهند داشت، مینویسد: «رئیسجمهور جدیدی که به دنبال ابطال برجام است، با بدترین گزینهها مواجه خواهد شد: از سرگیری برنامه هستهای ایران، نداشتن متحدان لازم برای متوقف کردن آن از طریق تحریم یا دیپلماسی.
میلر بر همین اساس پیشنهاد میکند که رئیسجمهور بعدی آمریکا که میخواهد رویکرد هوشمندانهتری اتخاذ کند باید روشی صبورانهتر را انتخاب کند: درخواست برای بازنگری در توافق، تشدید مطالبات برای تحریم ایران به دلیل رفتارهایش در منطقه و سد کردن مسیر هر گونه بهبود در رابطه ایران و آمریکا.