یادداشت

پژوهش گامی نخست در حمایت از تولید ملی

شناخت نقش و اهمیت پژوهش در حمایت از تولیدات داخلی، روش های کاربردی کردن آن و افزایش تولیدات و همچنین شناخت و برطرف کردن مشکلات پیشرو در جهت تحقق این امر گامی نخست در حمایت از تولید ملی است.
کد خبر: ۸۶۹۸۳۵۴
|
۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۱

به گزارش سرویس بسیج مساجد و محلات خبرگزاری بسیج، پژوهش فعالیتی دقیق، منظم و منطقی برای کشف حقایق، دستیابی به دانش نو و برطرف شدن مسایل و تصمیم‌گیری‌های درست با الگو قرار دادن این تعریف و کوششی برای یافتن بهترین راهکارهای ممکن برای برطرف شدن مشکلات موجود در عرصه‌های مختلف زندگی است.پژوهش حلقه مفقوده و سنگ زیربنای توسعه و مهم‌ترین راه کشف و برطرف شدن مشکلات و گام نخست برای حمایت از تولیدات داخلی و حمایت از آن  است.

پژوهش در زمینه تقویت و بهبود تولید ملی گام نخست است که روش‌های آن به عنوان یک گرایش در رشته‌های تحصیلی متفاوت مورد توجه پژوهشگران و اندیشمندان است.پژوهش می‌تواند جلوی بسیاری از دوباره کاری‌ها و اتلاف وقت و بودجه را  برای اجرای پروژه ها در کشور بگیرد و ریسک تصمیم‌گیریها برای اجرا کننده  را به حداقل برساند.

برای توسعه ملی، کاهش وابستگی به بیگانگان و برای اثربخشی علم، دانش و پژوهش، راهی جز توسعه شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی تحقیقات نیست و این کار تنها با حضور استعدادهای درخشان و نخبگان و توسعه پژوهش های آنها که منجر به محصول می شود، میسر است.

 شناخت نقش و اهمیت پژوهش در حمایت از تولیدات داخلی، روش های کاربردی کردن آن و افزایش تولیدات و همچنین شناخت  و برطرف کردن مشکلات پیشرو در جهت تحقق این امر گامی نخست در حمایت از تولید ملی است.

علم همیشه با ایجاد قدرت برای ملت ها همراه است خداوند می فرماید:«یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» بنابراین خداوند نیز در قرآن کریم به مسئله دانش و کسب دانش توجه جدی کرده است. در چند جای قرآن می بینیم که مسئله علم باعث شده ملائک به انسان سجده کنند و این موضوع نشان دهنده اهمیت انسان عالم است.

رأفت، عزت و عظمت یک انسان به دین و دانش اوست که البته این دانش باید یک دانش نافع باشد.

تولید ملی ستون فقرات اقتصاد مقاومتی است و ایجاد وجه اعتماد ساز تولید داخلی با افزایش کیفیت امکان پذیراست و با رونق تولید داخل؛ حل مسئله تورم و پایان کید دشمن ممکن می گردد.

با توجه به سند علم و فناوری که اخیراً مقام معظم رهبری ابلاغ فرموده اند، مقرر شده که تا سال 1404 اقتصاد ایران به جایی برسد که 50درصد از این اقتصاد، دانش بنیان باشد. به این معنی که هر پژوهشگری که می تواند به تولید ناخالص ملی ایران کمک کند، باید مورد حمایت قرار گیرد.

متأسفانه سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی بسیار نازل و کمتر از نیم درصد است و این در حالی است که براساس سند چشم‌انداز توسعه این سهم باید به سه درصد افزایش پیدا کند.

با در نظر گرفتن موارد ذکر شده توجه به پژوهش های کاربردی در شرایط کنونی برای پیشبرد اهداف نظام مقدس اسلامی بسیار حائز اهمیت است.

نویسنده: عصمت اسماعیلی

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار