روزنامه السفیر، مدعی شد که جبهه حلب جنوبی اولین جبههای است که در آن «عربستانیها و ایرانیها رودر رو با هم میجنگند»؛ چرا که در درگیریهای حلب جنوبی افسران سعودی، تُرک و اتاقهای عملیات بین المللی و منطقهای وجود دارد.
بیش از این درگیری آمریکا و عربستان مشترکا به صورت گسترده گروههای مسلح را به صورت کمی و کیفی مسلح کردهاند. نبرد در این منطقه کم کم از جنگ نیابتی که افراد مسلح تابع قطر، ترکیه، عربستان و آمریکا آن را بر عهده دارند به درگیری مستقیم تبدیل خواهد شد و اولین نشانه آن نیز افزایش ورود نیروهای ویژه آمریکایی به خاک سوریه بود.
در مقابل بر اساس برخی از شواهد دسته هواپیماهای سوخو 24 روسیه، شامل 12 بمب افکن طی چند ساعت گذشته به پایگاه حمیمیم بازگشته است. روسیه این بمب افکن ها را بعد از اعلام آتش بس در حلب از سوریه خارج کرده بود.
درگیریها از صبح دوشنبه گذشته شروع شد و آخرین درگیری 70 ساعت به صورت مداوم ادامه داشته است.
عربستان، ترکیه، جبهه النصره، احرار الشام، حزب اسلامی ترکستانی، لشکر 13، جند الاقصی و فیلق الشام به همراه 2500 مهاجم دیگر که 167 تن از آنها کشته شدند، حمله گستردهای را به حومه جنوبی حلب آغاز کردند. این حجم بالای خسارتها با وجود تغییر چشمگیر تجهیز گروههای مسلح و حتی ورود مستقیم عربستان به درگیریها در حلب و همچنین حضور ترکها و دستگاه اطلاعاتی آنها و اتاق عملیات انطاکیه و جبل الاقرع در منطقه اسکندرون، واقع شده است.
به گفته منابع میدانی حضور عربستان در نبرد سوریه از سطح تجهیز و حمایت مالی به حضور مستقیم افسران سعودی در شمال سوریه تبدیل شده است و این افراد برای مدیریت اتاق عملیات در این منطقه حضور دارند و حضور نیروهای سعودی از 27 ماه گذشته میلادی (ماه می) آغاز شده است؛ یعنی زمانی که در سوریه اعلام آتش بس شد. شنود مکالمات و برخی از شاخصهای میدانی حضور افسران ترک و سعودی در شمال سوریه را تایید میکند.
حضور افسران ترک و سعودی بر بهبود تاکتیکهای گروههای مسلح و منظم شدن تماسها و رمز گذاری آنها بر اساس اصول ارتشهای کلاسیک موثر خواهد بود و همچنین حضور آنها شامل استفاده بیشتر از هواپیماهای شناسایی برای مشخص کردن اهداف و مدیریت درگیریها و افزایش سطح تجهیز افراد مسلح خواهد بود؛ چیزی که نیاز به اتاق عملیات و ستاد مشترک پیشرفته دارد.
این در شرایط است که سعودیها تعداد بیشتری از موشکهای تاو را به حومه جنوبی حلب منتقل کردهاند و بر اساس اطلاعات موثقی میدانی، گروهای تروریستی جبهه النصره، لشکر 13، و احرار الشام در چند روز اخیر بیش از 40 موشک تاو استفاده کردهاند که این رقم تنها در نبردهای حومه حماه استفاده شده بود. بر اساس این گزارش، عربستان پیشتر 13 هزار موشک تاو به قیمت 960 میلیون دلار از آمریکا برای گروههای مسلح در سوریه خریداری کرده بود. اکنون 10 درصد از این موشکها را به سوریه انتقال داده است و 20 هزار موشک نیز در انبارهای خود ذخیر دارد.
همچنین در این نبرد نمونههای جدیدی از موشکهای فاکتوری (فاغوت) با برد 2500 متر دیده می شود. آمریکا پیشتر گروه های مسلح را به صدها فروند از این موشک ها مجهز کرده بود. آمریکا این موشکها پیش از این از بلغارستان خریداری و همزمان با آغاز عملیات روسیه در سوریه به گروههای مسلح تحویل داد. این موشکها که ضد زره هستند در حلب علیه هدفهای انسانی و استحکامات استفاده میشود و قیمت هر فروند از آن به 30 هزار دلار میرسد.
گروه تروریستی جند الاقصی که به داعش نزدیک است به توپهای 152 میلیمتری دست یافته است. ترکیه این توپ ها را در دهه 50 میلادی از شوروی خریداری کرده بود؛ ولی این توپ ها اکنون در حومه جنوبی حلب استفاده می شود.