خبرهای داغ:

اتمام حجت وزیر نیرو در خصوص قرارداد یونیت

وزیر نیرو گفت: هر شرکت داخلی که بخواهد با مشابه قراردادی که با شرکت یونیت به امضا رسیده اقدام به سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه کند وزارت نیرو استقبال می‌کند.
کد خبر: ۸۷۳۰۷۳۸
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، حمید چیت‌چیان در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته دولت اظهار داشت: در مدت 3 سال گذشته از دولت توانستیم 38 واحد نیروگاهی را به بهره‌برداری برسانیم و ظرفیت اسمی تولید برق کشور که در ابتدای دولت 69 هزار و 200 مگاوات بود اکنون به 75 هزار و 199 مگاوات رسیده است.

وی افزود: در 3 سال اخیر یک هزار و 538 روستا از نعمت برق برخوردار شده‌اند و تلفات شبکه توزیع برق از 15 درصد به 10.7 درصد رسیده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه کاهش 4 درصدی تلفات شبکه توزیع برق اقدام بسیار مهم دولت بود گفت: در 3 سال اخیر 19 سد به بهره‌برداری رسیده و حجم مخازن سدهای کشور بیش از 4 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است که این میزان تقریبا 20 برابر حجم سد کرج است.

چیت‌چیان ادامه داد: در این مدت 150 هزار هکتار به شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی کشور افزوده شد که این مقدار شبکه 312 هزار نفر شغل جدید ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: در 3 سال فعالیت دولت یازدهم 3800 روستای کشور از شبکه آب شرب و بهداشتی برخوردار شد که این تعداد روستا جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 850 هزار نفر را شامل می‌شود و 12 طرح بزرگ آبرسانی با جمعیت یک میلیون و 500 هزار نفر به اجرا رسید.

وزیر نیرو در ادامه گفت: در این مدت 16 تصفیه‌خانه آب با پوشش جمعیتی 2 میلیون و 800 هزار نفر و 26 تصفیه‌خانه فاضلاب با پوشش جمعیتی 3 میلیون و 600 هزار نفر احداث شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اقتصاد آب و برق در شرایط غیرپایداری قرار دارد، گفت: بیشترین چیزی که در دولت مدنظر ما است اثرات اجتماعی ناشی از تغییر قیمت‌های آب و برق است و در 3 سال گذشته میزان افزایش قیمت آب و برق بسیار کمتر از افزایش تورم بوده است.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: به طور مستمر در دولت بر روی اقتصاد آب و برق بحث و بررسی می‌شود اما به طور مشخص وزارت نیرو پیشنهاد جدیدی برای افزایش قیمت آب و برق به دولت ارائه نکرده است.

وزیر نیرو در تشریح امضای قرارداد ساخت نیروگاه با شرکت یونیت اینترنشنال اذعان داشت: سوال اول اینجاست که آیا اساسا سرمایه‌گذاری خارجی مطلوب است یا خیر که باید گفت ما قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی داریم و در سیاست‌های کلی نظام نیز مسئله جذب سرمایه‌های خارجی مورد تاکید قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب نیز در برخی مقاطع این موضوع را مورد تاکید قرار داده‌اند.

وی افزود: معیار اصلی برای پذیرش سرمایه‌های خارجی مصالح کشور است و در دیداری که مقام معظم رهبری با مردم آذربایجان شرقی داشتند ایشان یکی از نمونه‌های دشمنی آمریکا با ایران را این مسئله بیان کردند که آمریکایی‌ها گفته اند کاری می‌کنیم که سرمایه‌گذاران خارجی جرأت سرمایه‌گذاری در ایران را نداشته باشند؛ پس جذب سرمایه‌های خارجی با تاکید قانون و براساس مصالح کشور امری پذیرفته شده است.

این عضو کابینه دولت ادامه داد: در خصوص صنعت برق نیز در ماده 133 بند (د) قانون برنامه پنجم وزارت نیرو مجاز به استفاده از شرکت‌های داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در برق شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه هیچ امتیازی در قرارداد اخیر به شرکت یونیت داده نشده است، گفت: نه تنها امتیازات ویژه‌ای به این شرکت داده نشده بلکه امتیازاتی هم از این شرکت دریافت شده؛ به طور مثال نسبت به تعرفه‌هایی که برای خرید برق اعلام شده، قیمت خرید برق در قرارداد با این شرکت 15 درصد کمتر است و این شرکت متعهد شده نیروگاه‌هایی که در ایران می‌سازد راندمانی بین 58 درصد تا 61 درصد داشته باشند در حالی که در حال حاضر حداکثر راندمان نیروگاه‌های موجود ما 47 درصد است.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: با استفاده از منابع مالی خارجی که این سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه‌ به ایران می‌آورد، ما می‌توانیم از ظرفیت‌های مالی داخل کشور برای بخش‌های دیگر موردنیاز استفاده کنیم.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تمامی اقدامات انجام شده برای انعقاد این قرارداد با رعایت تمامی ضوابط کشور صورت گرفته و مجوزهای لازم از شورای عالی اقتصاد اخذ شده گفت: با صراحت اعلام می‌کنیم که تاکنون 37 هزار مگاوات مجوز برای احداث نیروگاه به بخش خصوصی داخلی صادر شده که تاکنون 11 هزار مگاوات آن ساخته شده است و هرکدام از شرکت‌های داخلی که تمایل داشته باشند اقدام به سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه در ایران کنند ما حاضریم عین قراردادی که با این شرکت خارجی نوشته‌ایم را با آنها بنویسیم و اعلام می‌کنیم هر سرمایه‌گذار داخلی که حاضر باشد با این قرارداد اقدام به ساخت نیروگاه کند ما کاملا استقبال می‌کنیم و مطمئنا این قرارداد از هر نظر به نفع کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو تنها مرجعی است که آمارهای دقیقی از دشت‌های کشور دارد ، گفت: هیچ سازمان دیگری جز وزارت نیرو نیست که اطلاعات دشت‌های کشور را ثبت کند و ما به هیچ وجه در ارائه آمارها خلاف واقع بیان نمی‌کنیم و هیچ دلیلی هم برای محافظه‌کاری وجود ندارد؛ پس کسانی که خارج از وزارت نیرو آمارهایی به جز آمارهای وزارت نیرو را بیان می‌کنند باید بگویم که منابع موردنظرشان کجاست.

این عضو کابینه دولت میزان کنونی بدهی‌های وزارت نیرو را 32 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تلاش می‌کنیم طی یک سال آینده موضوع بدهی‌های وزارت نیرو کلا جمع شود که در این راه با استفاده از ماده 6 قانون رفع موانع تولید و بررسی‌های یکساله سازمان حسابرسی دولت مقرر شده 12 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های وزارت نیرو که ناشی از واگذاری نیروگاه‌ها بابت بدهی‌های دولت به بخش‌های غیردولتی بوده، به دولت منتقل شود؛ همچنین از امکانات انتشار اوراق خزانه و اسناد خزانه اسلامی نیز برای پرداخت بخشی از بدهی‌های وزارت نیرو استفاده خواهد شد.

چیت‌چیان با اشاره به تصمیم دولت برای کنار گذاشتن درآمد برق از تامین یارانه‌های نقدی از ماه مرداد دیگر منابع درآمدی برق برای پرداخت یارانه‌های نقدی که اکنون ماهانه 183 میلیارد تومان است در نظر گرفته نشد و 183 میلیارد تومانی که از درآمدهای برق برای تامین یارانه نقدی در تیرماه برداشت شده بود نیز به وزارت نیرو برگردانده شد و دولت قرار است مبلغ 3 ماهه اول سال را نیز به وزارت نیرو بازگرداند که با این روند سالانه 2 هزار و 200 میلیارد تومان به بخش درآمدی صنعت نفت افزوده می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به اینکه عنوان شده با مسدود شدن چاه‌های غیرمجاز 3.5 میلیون نفر بیکار می‌شوند، گفت: ما اعتقاد نداریم که با مسدود شدن چاه‌های غیرمجاز این مقدار بیکار می‌شوند بلکه تعداد افرادی که شغل خود را از دست می‌دهند کمتر است.

وی افزود: تاکنون 5 هزار و 700 حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کرده‌ایم که امیدواریم مسدودسازی 20 هزار حلقه چاه که در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دیده شده محقق شود و به شدت معتقدیم که بستن چاه‌های غیرمجاز موجب پایداری کشاورزی در دشت‌های ما خواهد شد.

چیت‌چیان با بیان اینکه احداث تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب در جهت تحقق هدف کاهش ورود آلاینده‌ها به منابع تجدیدشونده بوده گفت: در خصوص ورود آلاینده‌ها به رودخانه کارون با سرعت و جدیت مشغول احداث شبکه‌های فاضلاب شهرهای خوزستان هستیم تا میزان قابل توجهی از ورود فاضلاب به رودخانه کارون کاسته شود.

وزیر نیرو افزود: در این زمینه مصوبه شورای عالی آب اخذ شده که با برنامه‌ریزی‌های وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست تا پایان برنامه ششم توسعه رودخانه کارون کاملا عاری از هرگونه آلودگی شده و احیا شود.

وی با اعلام اینکه این وزارتخانه دشت به دشت و تمام حوزه‌های آبریز را از نظر منابع آبی مورد مطالعه قرار داده است، گفت: میزان در دسترس منابع آبی برای هر نقطه کشور را مشخص کرده‌ایم و به طور واضح و با اطمینان می‌گویم که جمعیت شهر تهران نباید از میزان فعلی افزایش پیدا کند.

چیت‌چیان ادامه داد: برای تهران ما به شدت با محدودیت تامین آب مواجهیم و بیش از 5 سدی که برای تامین آب تهران احداث شده دیگر امکان احداث سد نداریم و مصارف بیشتر در تهران ما را به مجبور افزایش برداشت از چاه‌ها می‌کند که کیفیت آب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و اگر مصارف زیادتر شود مجبوریم از چندین سامانه اقدام به تامین آب شرب کنیم که این به معنای جداسازی شبکه آب شرب و آب بهداشتی است که هنوز در این زمینه برای شهر تهران تصمیمی گرفته نشده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 500 طرح در بخش آب در دست اجرا داریم، گفت: همواره یکی از انتقاداتی که به عملکرد دولت قبل وارد بوده این است که به سرعت و به صورت خلق‌الساعه تعداد زیادی از طرح‌های عمرانی ایجاد شده که اضافه شدن آنها با منابع محدود مالی نمی‌تواند به افزایش خدمات کمک کند و اکنون ما حدود 550 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام طرح‌های آبی کشور نیاز داریم که با توجه به اعتبارات عمرانی 3 هزار و 500 میلیارد تومانی بخش آب کشور حدود 17 یا 18 سال طول می‌کشد که این طرح‌ها به اتمام برسد البته با فرض اینکه هزینه‌ها بالا نرود و تعداد طرح‌ها افزایش پیدا نکند.

وی در خصوص هزینه‌های تمام شده تولید آب و برق گفت: در سال 94 متوسط هزینه تولید، انتقال و توزیع برق قریب به 100 تومان در هر کیلووات ساعت بود و حدود 240 میلیارد کیلووات ساعت برق در سال گذشته به مصرف‌کنندگان فروخته شد، یعنی حدود 24 هزار میلیارد تومان هزینه صنعت برق در سال گذشته بود که به طور متوسط در هر کیلووات ساعت 60 تومان از مصرف‌کننده دریافت شد که 10 تومان آن برای پرداخت یارانه‌های نقدی و 50 تومان دیگر درآمد صنعت برق بود؛ به عبارتی 12 هزار میلیارد تومان تفاوت درآمد و هزینه در صنعت برق کشور در سال 94 بود.

چیت‌چیان افزود: امسال نیز با فرض ثابت ماندن هزینه‌ها میزان درآمد صنعت برق با احتساب پولی که به بخش یارانه‌ها پرداخت می‌شد و دیگر پرداخت نمی‌شود حدود 14 هزار و 200 میلیارد تومان است در حالی که هزینه‌ها حدود 24 هزار میلیارد تومان است.

وزیر نیرو ادامه داد: در خصوص آب شرب نیز در سال 94 قیمت تمام شده ما یک هزار تومان در هر متر مکعب بود در حالی که فروش هر متر مکعب در شهرها حدود 400 تومان و در روستاها 130 تومان بود و با در نظر گرفتن مصرف حدودا 5 میلیارد مترمکعبی آب در بخش شرب در سال 94، حدود 3 هزار میلیارد تومان تفاوت هزینه‌ها و درآمدها در بخش آب شرب کشور است.

وی در خصوص طرح‌هایی که در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد گفت: در این هفته 2 سد در استان‌های خراسان شمالی و اصفهان به بهره‌برداری خواهد رسید، همچنین 3 شبکه آبیاری و زه‌کشی، 212 مجتمع آبرسانی روستایی، 2 تصفیه‌خانه آب و 6 تصفیه‌خانه فاضلاب در هفته جاری به بهره‌برداری می‌رسند.

چیت‌چیان افزود: در بخش برق نیز 3 نیروگاه به مجموع ظرفیت یک هزار و 460 مگاوات و 91 پست برق و همچنین 23 خط انتقال، 9 طرح بهینه‌سازی مصرف برق، 22 پروژه در بخش انرژی‌های نو با مجموع اعتبار 284 میلیارد ریال و 2 هزار و 967 طرح در بخش توزیع و همچنین 62 پروژه برق‌رسانی روستایی به بهره‌برداری خواهد رسید که در مجموع در هفته دولت سال 95، 3 هزار و 402 پروژه در صنعت آب و برق کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در این هفته عملیات اجرایی  24 پروژه در بخش آب و فاضلاب و 143 پروژه در بخش برق آغاز خواهد شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار