احیای صنایع دستی گامی موثردرعمل به اقتصاد مقاومتی/ از فروش محصولات در فضای مجازی تا اشتغالزایی 12 نفر در کنارک
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان سیبستان وبلوچستان ، بلوچی دوزی، سوزن دوزی، خیاطی، کار با صدف و غیره؛ هنرهایی که در سالیانی نه چندان دور منبع درآمد بسیاری از خانواده ها بود اما امروز از این هنر ارزشمند که روزگاری نور چشم و هویت زنان محسوب می شد استقبال کمتری می شود.
گرچه این هنر در میان اغلب زنان به باد فراموشی سپرده شد اما زنان سیستانی و بلوچ همچون دوران کودکی با این هنر خوگرفته و این میراث گران مایه را نسل به نسل به دختران خود منتقل می کنند تا در کنار کار خانه داری نیز دوشادوش مردان برای تهیه معاش خانواده گام بردارند. بگونه ای که امروز بسیاری از زنان و دختران این خطه از کشور پهناورمان با این میراث ماندگار اقدام به عملی کردن فرامین رهبر انقلاب مبنی بر اقتصاد مقاومتی کرده و علاوه بر خودکفایی به اشتغالزایی برای دیگران نیز موثر واقع شده اند.
آمنه حسین زهی بانوی کارآفرینِ شهرستان کنارک که شوق و ذوق هنری را از دوران کودکی در سر پرورانده و امروز با خلق کارهای هنری و زیبا که از دستان پینه بسته و چشمان کم سوی مادرش به ارث برده، توانسته علاوه بر اشتغالزایی جوانان ساحل نشین از طریق فناوری روز نیز اقدام به بازاریابی و فروش محصولات هنری خود کند.
وی این محصولات را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در معرض دید عموم قرار داده و بدین طریق علاوه بر بازاریابی اقدام به تبلیغ هنرهای دستی خود کرده است.
این بانوی کارآفرین در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به عشق و علاقه زیادی که به کار در این حیطه دارد، گفت: ساحل نشین هستم و از ساحل کسب درآمد می کنم.
وی در ادامه بیان کرد: یک روز در کنار ساحل جرقه ای به ذهنم زده شد که پس از آن صدف ها را جمع آوری کرده و با آن جادستمال کاغذی، پنس برای تزئین موی سر، تابلوهای تزئینی و غیره کردم.
سوزن دوزی، خیاطی، لاوستر یا تابلوهای تزئینی از دیگر هنرهای دست این بانوی کارآفرین است که طبق گفته خودش توانسته زمینه اشتغالزایی را برای 12 نفر ایجاد و در این راستا به 500 نفر از افرادی که از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و بسیج معرفی شده بودند نیز آموزش هایی ارائه کند.
حسین زهی با بیان اینکه فروش این محصولات در سیستان وبلوچستان مشتری چندانی ندارد، افزود: در سایر استان ها استقبال چشمگیری از این هنرها می شود بگونه ای که با استفاده از بهره گیری فناوری روز توانسته ام محصولاتم را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در معرض دید عموم قرار دهم و بدین طریق بازاریابی مناسبی داشته باشم.
وی ضمن گلایه از مسئولین مبنی بر عدم حمایت آنها از کارآفرینان افزود: هر مسئولی می آید قول انجام کاری می دهد اما همین که پست آنها تغییر کرد هر چه گفته پوچ و توخالی می شود که این مهم انگیزه کار را در تولیدکنندگان بومی از بین برده و آنها را ناامید کرده است.
این بانوی کارآفرین در ادامه با اشاره به نقش موثر و کارآمد زنان در اقتصاد مقاومتی نیز بیان کرد: کار فقط پشت میز نشستن نیست؛ امروز زنان در عرصه های زیادی از درون خانه اقدام به خودکفایی و درآمد زایی کرده و علاوه بر رسالت اصلی خود "ایفای نقش مادری" در تهیه مایحتاج زندگی دوشادوش مردان هم گام بر می دارند.
انتهای پیام/