رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران:

بودجه بنیاد شهید پاسخگوی نیازهای آن نیست/ بنیاد شهید نیازمند بودجه 12 هزار و 800 میلیارد تومانی است

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بودجه بنیاد شهید پاسخگوی نیازهای آن نیست، به همین دلیل نمی‌توانیم به صورت کامل در خدمت خانواده‌های ایثارگران باشیم.
کد خبر: ۸۷۹۴۹۸۱
|
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
بودجه بنیاد شهید پاسخگوی نیازهای آن نیست/ بنیاد شهید نیازمند بودجه 12 هزار و 800 میلیارد تومانی است
به گزارش خبرگزاری بسییج از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی شهیدی محلاتی پیش از ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اظهار کرد: این قانون پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان رفت، اما به دلیل بار مالی در آن شورا تصویب نشد.

وی ادامه داد: قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و سال‌ها در این مجمع بود تا تصویب شد، قانون جامع خدمات‌رسانی در دولت گذشته به دلیل بار مالی ابلاغ نشد، اما در دولت یازدهم ابلاغ شد.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت با حضور رئیس جمهور و برخی از وزرا و مدیران دستگاه‌های فرهنگی تشکیل شده است که دبیری دبیرخانه این شورا بر عهده رئیس بنیاد شهید بوده و کار این شورا از سال 93 آغاز شده است.

شهیدی محلاتی با اشاره به توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در کشور اظهار کرد: اقدام خوبی در این راستا در کشور صورت گرفته است، در استان‌ها هم استانداران به عنوان مسؤول استانی و مدیران کل بنیاد شهید به عنوان دبیران استانی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش می‌کنند.

وی ادامه داد: بحث توسعه فرهنگ ایثار و شهادت مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید است، حتی اگر جنگی هم نداشته باشیم، این فرهنگ برای بقای جامعه نیاز است.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: سومین سالی است که کارهایی برای اجرایی کردن قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران انجام می‌شود و شوراها و نهادهای مرتبط هم برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تلاش می‌کنند، یک جلسه برای برنامه‌ریزی و تدوین سیاست‌های شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت با حضور رئیس جمهور تشکیل و برنامه کاربردی برای اجرای قانون جامع تصویب شد.

شهیدی محلاتی با اشاره به فعالیت مرکز پژوهشی بنیاد شهید تصریح کرد: در این بنیاد یک مرکز پژوهشی داریم که فعالیت‌هایی را به صورت مشترک با دبیرخانه شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت انجام می‌دهد، کتاب‌هایی در این مرکز در خصوص شهدای صدر اسلام، شهدای عصر رسول اکرم(ص) و شهدای دوران امام علی(ع) تدوین شده است.

وی ادامه داد: همچنین کتاب‌هایی در خصوص شهدای دوران آغاز امامت امام مهدی(عج)، شهدای سال 41 و شهدای حوزه علمیه و انقلاب اسلامی هم در مرکز پژوهشی بنیاد شهید تدوین شده، همچنین رساله‌ای برای جانبازان با فتاوای مراجع عظام تقلید آماده شده است.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: یکی از مشکلات این بنیاد کمبود بودجه است، بنیاد شهید نیاز به بودجه 12 هزار و 800 میلیارد تومانی دارد، در حالی بودجه مصوب دولت برای این بنیاد 10 هزار و 400 میلیارد تومان است، 3 میلیون و 200 هزار نفر در زمینه حقوق زیرپوشش بنیاد شهید هستند و این بنیاد سالانه 7 هزار و 800 میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کند.

شهیدی محلاتی با اشاره به هزینه‌های بنیاد شهید خاطرنشان کرد: با افزایش 10 درصدی بودجه این بنیاد تنها می‌توانیم حقوق افراد زیرپوشش را بدهیم، بنیاد شهید هزینه‌های زیادی را در زمینه بحث درمان، بیمه و شهریه‌های دانشجویی خانواده‌های شهدا و ایثارگران صرف می‌کند، همچنین دبیرخانه شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت هم هزینه‌بر است.

وی اضافه کرد: بودجه بنیاد شهید پاسخگوی نیازهای این بنیاد نیست، دولت هم نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌های بنیاد شهید باشد، به همین دلیل نمی‌توانیم به صورت کامل در خدمت خانواده‌های ایثارگران باشیم، وظیفه داریم که نیازهای این خانواده‌ها را تامین کنیم و در حد توان این کار را انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: سفیر ژاپن در ایران وقت ملاقاتی از من خواسته بود، این نشان می‌دهد که جهانیان هم در بحث فرهنگ شهادت حساس شده‌اند لذا وظیفه داریم که این فرهنگ را تبیین کنیم در کشورهای عراق، سوریه و یمن شاهد گسترش فرهنگ شهادت و بین‌المللی شدن آن هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قانون جامع خدمات‌رسانی در 76 ماده تدوین شد که 80 درصد آن اجرایی شده و 20 درصد دیگر هم آیین‌نامه‌های آن تدوین شده است و پس از طرح در کمیسیون اجتماعی دولت و تصویب به مرحله اجرا خواهد رسید.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار