به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ رحمانعلی قرهباغی پیش از ظهر امروز در همایش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در مدرسه نمونه حاج کاظمی کلانشهر اراک برگزار شد با تاکید بر ضرورت قانون اساسی در کشور گفت: هیچ قاونی نباید با قانون اساسی مغایرت داشته باشد چراکه قانون اساسی تعیین کننده و مشخص کننده این است که قدرت در کجا متمرکز شود تا آزادی و آرامش را برای جامعه به ارمغان آورد.
وی افزود: در ایران استقرار و اجرای قانون منوط به تایید شورای نگهبان و عدم مغایرت با قانون اساسی و احکام شرع است. در نظام جمهوری اسلامی ایران دو نوع حقوق به صورت شکل و ماهوی وجود دارد که به مجموعه اقدامات دادگاه در بررسی یک دعوی به منظور مهیا کردن پرونده برای صدور حکم رأی حل و فصل دادرسی یا محاکمه می گویند.
کارشناس حقوقی آموزش و پرورش ناحیه یک اراک تصریح کرد: آئین دادرسی یا حقوقی مجموعهای از مقررات است که به منظور رسیدگی به مرافات و شکایت در دادگاه قضایی به کار می رود. در آیین دادرسی همه تلاش قاضی بر این است که اگر شخص مرتکب گناه بزرگی شده از جرائم آن کم شود یا گناه آن بخشوده شود.
قرهباغی به اشاره به اینکه هر فردی حقوقی دارد که باید محترم شمرده شود، گفت: وقتی به قانون اساسی می نگریم حقوق شهروندی را در تمامی حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن شاهد هستیم، اگر به همه آنها عمل شود جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی گرفته خواهد شد.
وی با تأکید بر پابندی به قانون اساسی تصریح کرد: محور قانون اساسی ولایت است و باید از قانون کشور حمایت و آن را در جامعه گسترش دهیم تا قانونگرایی در جامعه رواج یابد و مسئولان بلندپایه خود مطیع قانون بوده و از مخالفت با قانون پرهیز کنند.
کارشناس حقوقی آموزش و پرورش ناحیه یک اراک تصریح کرد: تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال 58 بوده که این قانون برگرفته از اسلام، قرآن و منابع اسلام است و همه موظف به تبعیت از آن هستیم.
قرهباغی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب و تنظیم قانون اساسی حکومت مردم بر مردم جایگاه خود را پیدا کرد و قانون اساسی بر اساس شان انسانی، حقوق و بازیابی هویت انسانی تنظیم شد تا همه مصادیق حقوق شهروندی در آن گنجانده شود.
کارشناس مسائل حقوقی تصریح کرد: در اصل یکم و اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده که مبنا و اتکای کشور باید بر اساس رای ملت باشد و این به آن معناست که به طور خاص و عام به حقوق شهروندی توجه شده است.
قره باغی افزود: نگاه سند تحول بنیادین این است تا برنامههای آموزش و پرورش به سمت پژوهش محوری حرکت کرده و تمرکز بر حافظه محوری کاهش یابد. به همین دلیل زمینه تفکر، اندیشیدن و خلاقیت باید در دانشآموزان رشد یابد.
انتهای پیام/