خبرهای داغ:
مبارزه چینی با فساد؛

میلیاردرهای چینی درتور ضدفساد دولت

رونق بی سابقه اقتصادی در چین در چند دهه اخیر، گروهی از میلیاردرها را به وجود آورده است که با سرعتی سرگیجه آور سرمایه هایی عظیم بر هم انباشته اند. این گروه اکنون در سیستم اقتصادی و سیاسی چندلایه و نه چندان شفاف چین، هدف کارزار ضد-فساد دستگاه قضایی قرار گرفته اند.
کد خبر: ۸۸۲۴۰۵۸
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
به گزارش خبرگزاری بسیج، «شیائو جیانهوا»، که اخیرا برای کمک به تحقیقات ضد فساد دولت چین به این کشور بازگشته، تازه ترین مورد از میلیاردرهایی است که بخت از او برگشته و به تور ضد فساد رییس جمهور شی جینپینگ افتاده است.

رونق بی سابقه اقتصادی در چین در چند دهه اخیر، گروهی از میلیاردرها را به وجود آورده است که با سرعتی سرگیجه آور سرمایه هایی عظیم بر هم انباشته اند. این گروه اکنون در سیستم اقتصادی و سیاسی چندلایه و نه چندان شفاف چین، هدف کارزار ضد-فساد دستگاه قضایی قرار گرفته اند.

شیائو جیانهوا که همراه همسرش در فهرست برترین ثروتمندان چنینی موسسه هورون Hurun در 2016 با 6 میلیارد دلار سرمایه در رده 32 قرار داشت، آخرین غول اقتصادی است که که توسط تشکیلات قضایی و امنیتی چین کمونیست به دام افتاده است. منابع چینی به روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» گفتند که شیائو اکنون در خاک اصلی چین حضور دارد و در حال همکاری با مقامات چینی است.

در ادامه با شماری از ابَر--سرمایه داران چینی آشنا می شویم که صابون دستگاه قضایی چین به تنشان خورده است.

شیائو جیانهوا Xiao Jianhua

شیائوف 46 ساله، موسس گروه اقتصادی فردا(tomorrow Group)، یک شرکت هلدینگ در خاک اصلی چین و فعال در حوزه های موسسات مالی، IT و انرژی بود. طبق یک گزارش تحقیقاتی که در آپریل 2013 توسط نشریه «New Future»(یک ژورنال اقتصادی چینی) منتشر شد، گروه فردا دست کم اداره 9 شرکت و 30 موسسه مالی(بانک و موسسات دلالی و کارگزاری بورس) را در زیرمجموعه خود داشت.
 
 
میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت 
در یک مصاحبه نادر از شیائو، در می 2013 با روزنامه «بیزینس هرالد» چین، شیائو ارتکاب هر گونه جرمی را در جریان توسعه کسب و کار خود منکر شده بود. او در این مصاحبه گفت که " هیچ کدام از مدیران ارشد گروه فردا هیچ گاه مورد تحقیق و بازجویی مقامات چینی قرار نگرفتند."

معاملات تجاری شیائو، که درخواست تابعیت کانادا را هم ارایه کرده است، بسیار گسترده و پرابهام بودند. بر اساس گزارش نیویورک تایمز در آپریل 2014، شرکت های تحت مدیریت شیائو در جریان خلع مالکیت دارایی های بعضی از خویشاوندان رییس جمهور چین، در جریان کارزار ضد-فساد او، به شی جینپینگ کمک کرده بود.

شیائو که در این سال ها ثروتی افسانه ای انباشته است، در سال های اخیر در هتل لوکس و 5 ستاره «چهارفصل» هنگ کنگ زندگی می کرد، اما در 27 ژانویه، او هتل محل اقامت خود را ترک کرد و در معیّت شماری از ماموران اطلاعاتی و قضایی چینی به خاک اصلی چین بازگشت. طبق گزارش مطبوعات چینی، او در حال حاضر برای تخفیف در مجازات احتمالیش، در حال کمک به مقامات چینی در جریان تحقیقات ضد-فساد آن ها است.

گو وِنگوی Go Wengui

گو، سهامدار اصلی هلدینگ های «زنیت پکن» و «Beijing Pangu Investment»، اکنون در تبعیدی خودخواسته در خارج از چین به سر می برد. او دو سال پیش در حالی به بهانه درمان پای آسیب دیده خود چین را به مقصد نیویورک ترک کرده بود که به روزنامه ها گفت که به زودی به چین باز خواهد گشت، اما هیچ گاه برنگشت.
 
میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت 
یک روز پیش از آن که شیائو هتل 4 فصل هنگ کنگ را ترک کند، گو در نیویورک یک مصاحبه ویدیویی یک ساعته با شبکه تلویزیونی چینی Mirror(که در خارج از خاک چین فعالیت می کند) ترتیب داده بود که در آن مدعی شدقف «فو ژنگهوا»، معاون وزارت امنیت عمومی چین از قدرت خود علیه او سوء استفاده کرده است.

گو 50 ساله، که در سال 2006 معاون قدرتمند شهردار پکن را با انتشار فیلمی از رسوایی جنسی او سرنگون کرده بود، در این مصاحبه گفت که جدال او با «لی یو» Lee You، یکی از شرکای تجاری سابقش، در واقع جنگ نیابتی با افرادی متنفذ و قدرتمند در پشت صحنه بوده است.

او گفت که اکنون زبان به سخن باز کرده تا " از زندگی و پول خود دفاع کند و روزی انتقامش را بگیرد."

لای چانگشینگ Lai Changshing

لای، 58 ساله، تاجر چینی سابق که اکنون دوران حبس ابد خود را، به جرم ارتکاب بزرگ ترین عملیات قاچاق تجاری در تاریخ این کشور در دهه 1990، در زندانی در چین می گذراند.

میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت 
او در 2011، پس از اقامتی 12 ساله در کانادا، از سوی دولت این کشور تحویل مقامات چینی شد و سال بعد از آن در دادگاه به حبس ابد محکوم گردید.

لای در ماه گذشته، در عریضه ای که از داخل زندان خطاب به مقامات چینی نوشت، خواهان انتقال مدیریت اموال خود، که در اختیار اداره گمرک شهر Xiamen قرار دارد، به دادگاه شد.

خو شیانگ Xu Xiang

خو بیشتر به عنوان مرد اول صندوق های سرمایه گذاری در چین شناخته می شد.

 میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت
 
او که اکنون 40 سال سن دارد، موفق ترین صندوق سرمایه گذاری را در بازار سهام پیچیده و به شدت پررقابت چین اداره می کرد و در عرصه امور مالی یک «سلبریتی» محسوب می شد. شرکت خصوصی سرمایه گذاری او به نام Zexi بالاترین نرخ سود سرمایه گذاری را در بین همتایان خود به مشتریان می داد. دارایی این شرکت در دوران اوج آن، معادل 2.9 میلیارد دلار بود.

خو در 2015، در حالی که در مسیر خانه مادربزرگش بود(برای شرکت در جشن تولد صد سالگی او) توسط پلیس دستگیر شد. اتهام او انجام معاملات به شدت پرسود غیرقانونی از طریق سوء استفاده از اطلاعات حساس و محرمانه بود. او ماه گذشته به 5.5 زندان محکوم شد. گروه رسانه های اقتصادی Caixi، به نقل از منابع خود اعلام کرد که خو در دادگاه به پرداخت 11 میلیارد ین جریمه محکوم شد که رکورد مجازات جرایم مالی برای یک شخصیت حقیقی را در تاریخ چین شکست.

گو گوانگچانگ Gou Guangchang

گو در دسامبر 2015 به مدت سه روز به طرز مرموزی ناپدید شد، امری که موجب توقف معاملات همه شرکت های وابسته به او در بورس های شانگهای و هنگ کنگ شد. گو بعدا گفت که " در حال همکاری در شماری از تحقیقات قضایی مشخص بود که توسط دادگستری چین در زمینه مبارزه با فساد در جریان بود." گرچه جزییات این تحقیقات هیچ گاه منتشر نشد.

میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت 
 
 او در نهایت در دادگاه از اتهام جرایم اقتصادی تبرئه شد.

خو مینگ Xu Ming

خو سابقا یک تاجر میلیاردر چینی بود که با عنصر بدنام حزب کمونیست چین، «بو زیلای»iBo Xila(معروف به شاهزاده) در ارتباط بود. بو زیلای شهردار اسبق شهر دالیان، فرماندار لیائونینگ و عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست بود که در سال 2013 به اتهام فساد مالی گسترده از تمام مناصب خود برکنار و به حبس ابد محکوم شد.

میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت
بو زیلای
 
خو موسس گروه اقتصادی عظیم Dalian Shide،  در 2012 به جرم پیشنهاد رشوه 20.6 میلیون یوانی به بو زیلای و خانواده اش به 4.5 سال زندان محکوم شد. او در 2015، در 44 سالگی به علت حمله قلبی جان خود را از دست داد، در حالی که تنها دو ماه به تاریخ آزادیش مانده بود.


 میلیاردرهای چینی در تور ضد-فساد دولت
خو مینگ

ارزش کل دارایی او در سال 2005 حدود 1.05 میلیارد دلار بود که او را در رده هشتم فهرست سرمایه داران بزرگ چینی قرار می داد.

منبع: مشرق
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار