مدیر کانون راه‌بر همدان مطرح کرد

بازار پا به پای حوزه و علما بازوی اصلی قدرت مرجعیت

مدیر کانون راه‌بر همدان با بیان اینکه ازار پا به پای حوزه و علما بازوی اصلی قدرت علما و دین و مرجعیت هستند، گفت: در دوران مشروطه بازار را تعطیل می‌کردند و بازار در دست علما بود و در دید قدرت حوزه و مرجعیت بود.
کد خبر: ۸۸۲۷۰۹۱
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت‌الاسلام ناصر صفری در نشست حلقه مربیان شجره طیبه صالحین سازمان بسیج اصناف همدان اظهار داشت: خداوند سه دسته از مردم را بی‌حساب به بهشت می برد حاکم عادل، تاجر راستگو و کسی که عمرش را در طاعت خداوند گذرانده است و این سه دسته سه رکن و ستون اصلی یک حکومت اسلامی و حکومت ایده آل و مدینه فاضله هستند.

وی عنوان کرد: اگر علما و مسئولین و تجار و کسبه و اصناف واقعا با انصاف و عدالت و از روی اطاعت و اخلاص با هم زندگی کنند همه مشکلات حل می شود و اگر محکم و به جا مستقر شود روزگار مردم در مسیر عبودیت الهی سهل و ممکن خواهد شد و عنایت خداوند نیز بر سر این جماعت خواهد بود.

مدیر کانون راه‌بر همدان گفت: در قدیم بازار و مسجد و دارالعماره که مرکز حکومت بود همه در یک‌جا قرار داشت و انسان‌های خوش ذات و کار بلد در مسند این شغل‌ها وارد می‌شدند.

وی ادامه داد: بازاریان ما واقعا انسان‌های مذهبی و درستی بودند که این سنت کمرنگ شده و باید به حال آن فکری کرد که بازاریان ما با چه قداستی به حجره می رفتند گویا پای درس می رفتند.

صفری ابراز داشت: مسجد بازار یک رکن بازار بوده است اما امروز این موارد دیده نمی شود، مسجد جامع که در دل بازار قرار داشت روزانه برای هر نوبت نماز 5 ، 6 بار نماز جماعت برگزار می شد و این‌ها از مواردی است که بازاریان و بسیج اصناف باید مطالبه کنند که ببینیم چقدر بازار در خدمت دین و علما بود.

وی با بیان اینکه ازار پا به پای حوزه و علما بازوی اصلی قدرت علما و دین و مرجعیت هستند، تأکید کرد: در دوران مشروطه بازار را تعطیل می‌کردند و بازار در دست علما بود و در دید قدرت حوزه و مرجعیت بود.

مدیر کانون راه‌بر همدان در ادامه عنوان کرد: در قدیم بازار با دین همراهی داشت و این همراهی به صرف یک گفتن مرجع تقلید نبوده و دین را در ساختار زندگی و معماری و شهرسازی نهادینه کرده و اینگونه رشد کرده بودند که ما هر چه داریم از حوزه و دین و روحانیت است.

وی گفت: این خمسی که حوزه را مستقل کرده بود و مخارج روحانیت را تأمین می کرد، یک قدرتی برای روحانیت بود.

صفری در خصوص اینکه بازاریان ما چه تأثیر در ایجاد ساختارهای فرهنگی داشته اند مانند مساجدی که در همدان داریم و به نام اشخاص نامگذاری شده اند ولی امروز دیگر وجود ندارد، افزود: امروزه قدرت اصناف از قدرت حاکمیت بالاتر است و حاکمیت 70درصد قدرت را به اصناف واگذار کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در عرصه بازار مسئله صلاحیت اخلاقی وجود ندارد و این برای دشمن یک ارزش است، اضافه کرد: بخش دیگر قدرت‌های سیاسی است که می‌خواهند جبران کار اشتباه خود را با اصناف پیش ببرند و جبران ناکارآمدی خود را در ایجاد ساز و کار اشتغال وارد کنند و توزیع عادلانه ثروت را روی اصناف پیاده کنند.

مدیر کانون راه‌بر همدان گفت: این مسائل از جمله مواردی است که باید روی آن کار شود و راهکارهایی ارائه شود و ریشه یابی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار