همایش جنسیت از نگاه علامه طباطبایی(ره) ۵ اسفند برگزار میشود
استاد حوزه و دانشگاه و دبیر علمی همایش جنسیت و خانواده در نگاه علامه طباطبایی ضمن اعلام خبر برگزاری این همایش در روز ۵ اسفند ماه گفت: زیرساختهای لازم برای غالب شدن گفتمان اسلام از زن و خانواده در کشور وجود ندارد.
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج، فریبا علاسوند، دبیر علمی همایش جنسیت و خانواده در نگاه علامه طباطبایی در نشستی خبری گفت: مرکز تحقیقات زن و خانواده در سال جاری بحث همایش جنسیت و خانواده از منظر علامه را در دستور کار قرار داد و محورهای ششگانهای برای همایش در نظر گرفته و در ذیل آن عناوین گوناگونی مطرح شد و سه کار عمده علمی برای برپایی همایش انجام شد.
علاسوند بیان کرد: فراخوان همایش از مهرماه امسال اعلام شد و تا ۱۵ بهمن ۸۱ مقاله به دست ما رسید؛ همچنین تعدادی مقاله به صاحبنظران سفارش داده شد که نزدیک به ۳۰ عنوان بود ولی ۱۱ مقاله به دست ما رسیده است.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده نیز تعدادی مقاله ارسال کردهاند عنوان کرد: مقالات اعضای هیئت علمی و سفارشی در ۴ پنل، در روز برپایی همایش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد همچنین بخش مصاحبهها نیز برای همایش در نظر گرفته شده بود که تعدادی از آنها انجام شده است.
علاسوند گفت: مصاحبهها نگاه بیرونی به حوزه مطالعات اسلامی و موضوع زن از نگاه علامه طباطبایی دارد که رویداد مبارکی است زیرا معمولا مباحثات ما درونی است و اگر متوجه شویم دیگران ما را چگونه ارزیابی و بررسی میکنند میتوانیم در راستای انتقادات پاسخهایی را داشته باشیم.
دبیر علمی همایش افزود: این همایش یک روزه، ۵ اسفندماه در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار میشود و پنلهای تخصصی نیز در همانجا دایر میشود.
وی با بیان اینکه میزگرد و سخنرانی و برپایی پنلهای تخصصی از جمله برنامههای دو نوبت صبح و عصر همایش است، تصریح کرد: دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و الزهرا سه مرکزی بوده که در ارسال مقالات با همایش همکاری خوبی داشته و بخشی از مقالات از این مراکز به دست ما رسیده است.
دبیر علمی همایش افزود: همایش یک روز از یک جریان علمی است که باید به مرور زمان این حرکت علمی بارور شود.
علاسوند بیان کرد: علامه طباطبایی اولین کسی است که حوزه مطالعات زنان را آن هم در حاشیه تفسیر قرآن شروع کردهاند و بعد از ایشان نیز کسانی مطالعه کردهاند که بخش عمده مطالب آنان پژواک سخنان علامه بوده است لذا باید این جریان پیشرفت کند که بخشی از آن مرهون وجود دیدگاههای انتقادی است لذا از این دیدگاهها هم استقبال میکنیم.
وی افزود: هر دو قشر زن و مرد استقبال خوبی از همایش داشتهاند؛ بخشی از مقالات متعلق به حوزه و دانشگاه و بخشی نیز از ناحیه استادان و اعضای هیئت علمی ارسال شده است.
دبیر علمی این همایش اظهار کرد: گاهی اوقات در حوزه مباحث زن و خانواده، دچار شناخت کاریکاتوری هستیم لذا مقالات روی برخی محورها، متورم شده ولی برخی محورها مانند فضای دانشی مطالعات زنان در دوره خود علامه هیچ مقالهای نداشته است و مشخص نشده که علامه چقدر با حوزه مطالعات کشورهای عربی در زمینه زن و خانواده تعامل داشته و چه تاثیراتی گذاشته و یا گرفتهاند.
علاسوند اظهار کرد: علامه حدود ۷۰ صفحه مطلب در این مورد بیان فرموده که میتوانست منشا مقالات و مبنای نظریهپردازی متعدد شود ولی این اتفاق رخ نداده است لذا با مقالات سفارشی تلاش کردهایم که این نقیصه برطرف شود.
وی افزود: فضای علمی کشور از همایشها ذهنیت علمی زیادی ندارند و کمتر ابتکار و نوآوری در آن دیده میشود که باید مورد کنکاش و دقت بیشتر قرار بگیرد.
علاسوند عنوان کرد: نگاه تاریخی به دیدگاه علامه در حوزه زن و خانواده و تاثیرگذاری علامه بر جریانات بعد از خود یکی از مهمترین محورهای فراخوان بوده است زیرا وقتی المیزان با تفاسیر هزار و اندی سال قبل از خود مقایسه میشود میبینیم علامه در این زمینه صاحب ابتکار بودهاند همچنین محور دیگر فهم درون متنی در حوزه جنسیت و خانواده بوده است که مقالات متعددی نیز دریافت شده است.
دبیر علمی این همایش تصریح کرد: مباحث چالشی فراوانی در حوزه زن و خانواده وجود دارد که پژوهشگران را رسالتمند می کند که به نظریاتی برسند که معلوم شود ما در این زمینه مطلب و نظریه داریم لذا مرکز تلاش کرده تا الگوی اصلی زن مسلمان را مشخص کند.
وی افزود: حوزه علمیه به عنوان مرکز علمی باید تامینکننده نیازهای علمی در این زمینه باشد زیرا مسئله زنان اساسا مسئله سیاسی دنیاست و حقوق زنان بخشی از حقوق بشر تلقی میشود و مسئلهای جهانی است.
علاسوند عنوان کرد: تولید دانش یک فرایند وزین و آرام در حال اتفاق است ولی در حوزه گفتمانی لذا همیشه قصد داریم حتما تاثیرگذار باشیم و اگر نتوانیم خود را به صاحب گفتمان اصلی تبدیل کنیم حتما یکطرف گفت و گو باشیم.
به گزارش ایکنا، وی در پاسخ به اینکه که چرا با وجود تلاشهای صورت گرفته گفتمانهای دیگر در جامعه غالب است افزود: در گفتمانسازی کم کار نبودهایم ولی حل و فصل مسایل زنان بر عهده یک مرکز پژوهشی نیست؛ ما قصد داریم مدل و الگوی زن مسلمان را در چارچوب انقلاب و رهبران آن معرفی کنیم که کار آسانی نیست، وی اظهار کرد: البته گفتمان قدری با سابقه ۱۵۰ ساله در جهان معرفی شده که سابقه قوی جهانی دارد و توسط نهادهای مدنی به همه دنیا در حال تحمیل است و از طریق ترجمه کتبشان وارد بدنه دانشگاهها نیز شده و مرتبا نیز این مدل روزآوری میشود و رسانهها نیز به راحتی در اختیار آن گفتمان است ولو اینکه صدا و سیما و سینمای ایران باشد.
علاسوند عنوان کرد: در گفتمانسازی باید مفیدبودن اجزا برای مردم مشخص شده باشد تا مقاومتی صورت نگیرد ولی پیادهنظام تحقق این الگو به راحتی به دست نمیآید لذا اینکه در خانوادهها دختران ذیابعاد تربیت شوند نیازمند زیرساختهای فراوانی است که فراهم نیست.
وی با بیان اینکه در زمینه حجاب من معتقد به اینکه افراد بدحجاب جامعه غالب هستند نیستم تاکید کرد: قضاوت در مورد بدحجابی براساس نمایشی که در جامعه وجود دارد اشتباه است و الزاما افراد بدحجاب بیشتر نیستند ولی نمایش حضور زنان با حجاب در برخی موارد از جمله فضای مجازی کمتر است البته همین مقدار از بدحجابی هم به هیچ وجه مورد پسند انقلاب و رهبران آن نبوده و نیست.
وی با بیان اینکه در زمینه حجاب من معتقد به اینکه افراد بدحجاب جامعه غالب هستند نیستم تاکید کرد: قضاوت در مورد بدحجابی براساس نمایشی که در جامعه وجود دارد اشتباه است و الزاما افراد بدحجاب بیشتر نیستند ولی نمایش حضور زنان با حجاب در برخی موارد از جمله فضای مجازی کمتر است البته همین مقدار از بدحجابی هم به هیچ وجه مورد پسند انقلاب و رهبران آن نبوده و نیست.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار