سلامت دستگاه قضا بین مردم اعتماد ایجاد میکند/ قضاوت منصبی جلیل و با کرامت و در عین حال توأم با خطر است
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، آیت الله مرتضی مقتدایی در جلسه درس اخلاق در سالن همایشهای مرکز آموزش قضات در قم، اظهار کرد: افرادی که بنا دارند در قوه قضائیه مشغول به کار شوند، باید تصمیم جدی و قاطعی داشته باشند و خود را با شرایط قضایی تطبیق دهند.
دبیردوم شورای عالی حوزه تأکید کرد: قضاوت، خدمت به جامعه است و شما قضات در این منصب جلیل، فقه و جواهر و مباحث فقهی و کتاب قضا را دیدهاید و باید احتیاط کنید.
دبیر دوم شورای عالی حوزه بیان کرد: علاوه بر اینکه قوانین قضاوت را باید بدانید، برای محفوظ بودن از خطر باید احتیاط کرد. در آن زمان نخستین حکمی که آیتالله مشکینی برای ما نوشت، فعالیت در دادگاههای انقلاب سراسر کشور بود که در این راستا به استانهای مختلفی سفر کردیم.
وی گفت: قضاوت امری بسیار جلیل و با کرامت و در عین حال توأم با خطر است، خطر از این جهت که انسان در امر قضاوت غیر از خواسته پروردگار و سخن حق، نباید سخن دیگری به زبان بیاورد.
آیت الله مقتدایی یادآور شد: کسی که وارد دستگاه قضایی میشود، باید مساوات را بین طرفین رعایت کند و حتی در اشاره کردن و نگاه کردن و در مجلس نیز مساوات بورزد.
وی خاطرنشان کرد: طبق گفته امیرالمؤمنین(ع)، در موقع قضاوت، جایی برای خصومت نیست، بلکه باید مساوات را در نظر گرفت و حتی در نگاه کردن نیز عدالت را رعایت و برای هر دو طرف جایی مشخص کرد.
وی عنوان کرد: باید به دستگاه قضایی برای تحقق اهداف کمک کرد که از نظر کیفیت و سلامت در درجه بالایی قرار گیرد. سلامت دستگاه قضا در مردم و جامعه، اعتماد ایجاد میکند.
دبیر دوم شورای عالی حوزه بیان کرد: امروز دستگاه قضایی مورد طمع قرار میگیرد. افرادی قصد دارند قضات را با پول بخرند و سلامت دستگاه قضایی را به مخاطره بیندازند.
آیت الله مقتدایی تصریح کرد: در دستگاه قضایی برای خدا عدل و عدالت رعایت شود. هوای نفس، تطمیع و تهدید و خویشاوندی، اثری در کار شما نداشته باشد، اگر با چنین روحیه ای به دستگاه قضایی بروید، مراتب معنوی به دست میآورید که کمنظیر است.