به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، محسن اوروجی امروز در گفتوگو با خبرنگاران در قم با اشاره به ضرورت کاهش تعداد افراد آسیب پذیر در حوادث اظهار کرد: اقداماتی را در این راستا در استان انجام دادیم.
وی با بیان اینکه حوادث غیرمترقبه در کشور با زندگی مردم عجین شده است و باید با این حوادث زندگی کنیم ادامه داد: 18 بلای طبیعی همچون سیل و زلزله را در استان قم تجربه کردیم، سیل و زلزله در کمتر از یک دقیقه میتواند کل زندگی یک انسان را از بین ببرد و ما باید برای حفظ جان و اموال انسانها برنامه ریزی کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود: زلزله رودبار و منجیل، منشا تحولات بزرگی در ساختمان سازی در کشور شد و پس از این زلزله، آییننامههای 2800 نوشته شد. در استان قم 6 شتاب نگار زلزله وجود دارد و هر ساله براساس ویرایش آییننامهها، تغییراتی در ساختمان سازی در استان صورت میگیرد.
اوروجی مقاوم سازی منازل استان قم را در برابر زلزله ضروری دانست و تصریح کرد: استان در معرض خطر زلزله با نسبت بالا است، باید به مقاوم سازی به بافت فرسوده شهر قم توجه کنیم.
وی با بیان اینکه سه موسسه در کشور زلزلهها را پیگیری میکنند ادامه داد: مردم، بخش خصوصی و دولت باید برای ایمن سازی منازل تلاش کنند، مطالعات تفصیلی شهر قم انجام شده است و کسانی که تخلفاتی را در ساخت و ساز انجام میدهند، منازلشان در زلزله تخریب میشود، همچنین این تخلفات نمای مناسب شهری را از بین میبرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم در پایان خاطرنشان کرد: طبیعت خودش را با ما سازگار نمیکند، بالاخره زلزله اتفاق میافتد، ما باید با مقاوم سازی سازه ای و غیرسازه ای خودمان را برای مقابله بلایی همچون زلزله آماده کنیم. افرادی که در سرپل ذهاب کار مقاوم سازی منازل را انجام داده بودند، منازلشان در زلزله آسیبی ندید.