تعصبات غرب، مانع حضور زنان مسلمان در میادین ورزشی!
به گزارش بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج ورزش بانوان در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. در رشتههای مختلف ورزشی چه تیمی و چه انفرادی شاهد رشد حرفهای ورزشکاران زن ایرانی هستیم. در رشتههای ورزشی مانند والیبال، فوتسال، تکواندو، کبدی و انواع رشتهها دختران و بانوان ایرانی در مسابقات ورزشی بینالمللی شرکت کرده و توانستهاند امتیازات خوبی کسب کنند.
اما در این عرصه همواره صدای ناهنجاری به گوش میرسید که حجاب مانع رشد زنان میشود اما دیده میشود که حجاب نه تنها مانع رشد فرهنگی و اجتماعی زنان نمیشود بلکه باعث بالندگی آنان در عرصههای مختلف از جمله تربیت بدنی و ورزش است. درواقع در این حیطه باید گفت که تعصباتی که علیه عقاید آزاد است بیشتر ایجاد مانع میکند. درباره یکی از این نمونهها میتوان به ماجرای فرنوش شیخی، والیبالیست کشورمان اشاره کرد.
«فرنوش شیخی» ملی پوش والیبال کشورمان که چندی پیش در تمرینات تیم شارلوا شرکت کرده بود، مورد توجه این تیم نیز قرار گرفت اما مسئولان این تیم اعلام کردند طبق قوانین لیگ والیبال بلژیک کسی نمی تواند با حجاب در این مسابقات بازی کند و بدین ترتیب این بانوی ورزشکار از حضور در این تیم انصراف داد. شیخی همسر «کاوه رضایی» است که برای تیم فوتبال شارلوا بازی می کند.
آنچه مشخص است این قوانین ضد آزای مدنی و همچنین تحمیل نظر و عقیده بلژیکیها بود که امکان حضور شیخی در یک لیگ خارجی را منتفی کرد. این در شرایطی است که کشورهای غربی و اروپایی همواره از آزادی بیان دم میزنند و شعار میدهند و در بسیاری از موارد عکس این ماجرا به طرفداری از افراد میپردازند اما حال که فردی عقیده دارد با حجاب بازی کند و شایستگی خود را نشان داده و حتی تیم مورد نظر بر شایستگی و توانایی وی مهر تایید زده است اما این تعصباتی که متاسفانه امروز به اسم آزادی بیان مطرح می شود مانع میشود.
البته باید گفت که حضور گسترده زنان محجبه مسلمان در ورزشهای مختلف کم کم این تعصبات کور را از بین برده و یک حالت متعارف در این حوزه بهوجود آورده است و جامعه جهانی در حال پذیریش زنان در ورزشگاهها با لباس اسلامی هستند. لباس و حجاب زن مسلمان امروز در این حیطه اهمیت بسزایی پیدا کرده است. پیش از این غربیها با استفاده از تکنولوژیهای ارتباط جمعی که در انحصار و اختیار خود داشتند سعی کردند و تا حدودی توانستند که فرهنگ خود را به عنوان فرهنگ غالب به جهان دیکته کنند. امروز اما حضور زنان مسلمان با حجاب در میادین ورزشی تا حدود زیادی مقابله با این فرهنگ متعصب غربی است و به یک ضدجریان قوی علیه غرب بدل شده است.
موضوع فرنوش شیخی نیز نشان میدهد غربیها در حال حاضر در یک جریان معکوس قرار گرفته و حتی در مقابل آن مقاومت میکنند اما از سوی دیگر حرکت قابل تقدیر بانوان وزشکاری چون فرنوش شیخی در حفظ حجاب اسلامی در ادامه میتواند این مقاومتها و مقابلههای غرب را در هم بشکند و باعث شود که جهان و بخصوص اروپا بر ضد فرهنگ مهاجم خود این موضوع را بپذیرد و و راه حضور زنان مسلمان در میادین و رشتههای مختلف ورزشی باز شود.
هنوز به طور رسمی نیز بسیاری از فدراسیونهای وزرشی از پذیرش بانوان ورزشکار مسلمان با لباس اسلامی و حجاب خودداری میکنند و لازم است که نهادهای رسمی و فدراسیونهای اسلامی و در پیشانی آن فدراسیونهای جمهوری اسلامی ایران دست به کار شده و نسبت به گرفتن حقوق زنان مسلمان اقدام لازم را انجام دهند. این موضوع در عرصههای مختلف از جمله طراحی لباس مخصوص بانوان مسلمان میتواند به گسترش فرهنگ اسلامی کمک کند. درواقع ورزش خود یکی از عوامل گسترش فرهنگ است و انگلیسیها و متعاقب آن کشورهای غربی با گسترش ورزش فوتبال در کل دنیا و نگاه داشتن قدرت اداره امور آن در دست خود به اهداف فرهنگی و اجتماعی خاصی در کل دنیا دست یافتند.
البته گرچه موضوعات تلخی مانند ماجرای فرنوش شیخی در دنیای ورزشی بانوان وجود دارد اما بارقههای امیدی نیز در این عرصه به چشم میخورد. در همین رابطه پس از آنکه دختران مسلمان کانادایی در چندین مورد، به بهانه خطرناک بودن پوشش روسری در هنگام بازی، از مسابقات فوتبال محلی و کشوری، اخراج شدند، یک طراح لباس اهل مونترآل ، ترکیبی از روسری، کلاه و پیراهن را به عنوان پوشش جدید فوتبالیست ها ارائه کرد که مورد استقبال تیم ها قرار گرفته است.
البته این ابتکار، بحث های مربوط به رسوخ سمبل های دینی در زندگی کانادایی را در جامعه مونترآل زنده کرد و طرفداران تفکرات سکولار، از حمایت مقامات رسمی از چنین برنامه هایی انتقاد کردند. به هر جهت چه مسئولان ورزشی و چه نهادهای مدافع حقوق زنان میتوانند در این عرصه نیز ورود کرده و نتایج مطلوبی در آن بگیرند که قطعا به نفع رشد و تعالی جامعه بانوان خواهد بود.