تحقق برونگرایی اقتصاد در بناب با صادرات 48 میلیون دلاری در 9 ماه گذشته
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، داوود بهبودی اظهار کرد: در ادبیات توسعه جهان غایت توسعه به معنای آسایش، رفاه و رضایتمندی مردم بیان شده و در بیان مقام معظم رهبری این مفهوم به اقتصاد مقاومتی تعبیر و مولفههایی برای آن شمرده شده که منطبق با ویژگیهای جوامع توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه درونزایی و برونگرایی دو ویژگی مهم اقتصاد مقاومتی است که پرداختن به آن ها میتواند جامعه و کشور را در مسیر پرشتاب توسعه قرار دهد، افزود: شهرستان بناب در نه ماه گذشته در حدود 48 میلیون دلار صادرات داشته و این دقیقا به معنی توجه به برونگرایی در اقتصاد مقاومتی در این شهرستان است.
بهبودی در عین حال خاطرنشان کرد: دانشبنیان کردن فعالیتهای تولیدی و اقتصادی هم جزو مولفههای شاخص اقتصاد مقاومتی است که این ویژگیها را میتوان در همه کشورهای توسعه یافته و مدرن دنیا دید و تحقق این ویژگیها میتواند برآیند همه فعالیتها را منجر به ایجاد رضایت درونی مردم کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی توسعه را یک جریان طبیعی درونی و جوشش از درون مردم خواند و اضافه کرد: برخورداری فقط میتواند به رشد کالبدی کشور بیانجامد ولی توسعه یک امر درونی است که در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رخ میدهد و تمامی اقشار جامعه در تحقق آن نقش ایفا میکنند.
بهبودی تاکید کرد: مشکلات سیستم اداری و بانکی برای مردم قابل قبول نیست و آنچه برای مردم مهم است توفیق دولت و نظام در تامین رفاه و رضایتمندی است.
وی اذعان داشت: برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید در نظام مدیریتی کشور بروکراسی زائد را حذف کنیم و ارائه خدمت به مردم و سرمایهگذاران را سریع تر انجام دهیم و این موضوع در تمامی ارکان نظام چه دولت چه قوههای قضائیه و مقننه و چه در شبکه بانکی کشور باید مدنظر قرار گیرد.
بهبودی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: درآمدهای سهلالوصول نفت این تلقی نادرست را در گذشته پیش آورده بود که دولت همه کارها را بایستی خود انجام بدهد؛ در حالی که در هیچ جای دنیا این نوع نگرش به کارکرد دولت وجود ندارد چه با اتکا به منابع نفتی و چه بدون آن.
وی گفت: در کشور ما حدود 71 هزار پروژه نیمهتمام وجود دارد که دولت با منابع فعلی توان اتمام آنها را ندارد و از این رو به دنبال واگذاری همه پروژههای نیمهتمام حتی با قیمت صفر و با اعطای تسهیلات به مردم و بخش غیردولتی هست.
بهبودی یادآور شد: البته به دنبال واگذاری پروژهها دولت بایستی حمایتهای قانونی را بوجود بیاورد.
وی در ادامه با بیان اینکه در ساختار شبکه بانکی ما مشکلات متعددی وجود دارد، افزود: با این حال اتفاقی که افتاده اینست که دولت توانسته تورم را کنترل کند و در نتیجه واحدهای تولیدی سود کاذب خود از محل تورم را از دست داده است.
بهبودی اضافه کرد: واحدها در گذشته از محل شکاف سود بانکی و سود تورمی میتوانستند امورات خود را بگذرانند ولی دیگر این موضوع ممکن نیست و اگر واحدها نتوانند ساز و کار مناسبی برای خود تعریف کنند فرصت فعالیت اقتصادی را از دست خواهند داد.
در ابتدای این جلسه مدیران جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنعت، معدن و تجارت و بسیج سازندگی گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی و سند تدبیر توسعه شهرستان را ارائه نمودند. همچنین فرماندار شهرستان نسبت به عملکرد اعتبارات شهرستان گزارش ارائه داد.
اعزازی نماینده بناب در مجلس و رئیس مجمع نمایندگان هم با حضور در این جلسه اذعان داشت: فعالیتها و اقدامات خیلی خوبی در شهرستان انجام گرفته ولی مدیران شهرستان به این مسئله باید واقف باشند که اشتغال اولویت اول نظام و دولت است.
وی با بیان اینکه بزرگترین معضل در مسیر ایجاد اشتغال سیستم بانکی و نحوه پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران است، افزود: باید تدبیری برای این موضوع اندیشید و سازمان برنامه و بودجه میتواند به این موضوع وارد شده و راهکاری برای آن بیابد.