برخورد درست با همسر بد دهن

چگونه با همسر بد دهن و پرخاشگرم رفتار کنم؟

اگر در هر شرایطی همسر شما زیبا سخن گفت یا از الفاظ درست استفاده کرد باید به شیوه مثبت پاسخ دهید. باید به گونه ای عمل کنید که وی تشویق به ادامه این رفتارها شود. شما باید لحظاتی را که وی زیبا سخن می گوید به رسمیت بشناسید و او را تشویق کنید و از زخم زبان یا انتقام گرفتن در این لحظات بپرهیزید.
کد خبر: ۹۰۲۷۲۲۹
|
۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶

به گزارش خبرگزاري بسيج استان مركزي ؛ پرخاشگري و بددهني در برخي از خانواده ها باعث بروز مشكلات اساسي در بين اعضاي خانواده شده است ، به نحوي كه بددهني همسر تنها متوجه خود فرد نمي شود و قطعا آسيب هاي آن به اعضاي خانواده و مخصوصا فرزندان وارد مي شود در مشاوره زير سعي شده راهكار هايي براي حل اين آسيب داده شود.

15 سال است که ازدواج کرده ام و دو فرزند دارم همسرم مدتی بود که اعتیاد داشت و الان تفننی این کار را می کند و خیلی عصبانی و بد دهن است و بچه ها و من را با القاب خیلی زشت صدا میزند و من را واقعا کلافه کرده خواهشمندم کمک کنید.

مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که دست از تلاش برای تغییر و اصلاح همسرتان بردارید؛ به عبارت دیگر بهتر است این واقعیت را بپذیرید که تنها یک چیز در دنیا تحت کنترل شماست و آن «خودتان» هستید؛ اینکه چگونه فکر می‌کنید، چگونه عمل می‌کنید و حتی چگونه احساس می‌کنید. همسر من در چه مواقعی عصبانی می‌شود و به احتمال زیاد بددهنی می‌کند؟

رفتارهای درست همسرتان هر چند ناچیز و اندک باشد توجه و احساس خوب خود را در مورد رفتارهایش بیان کنید.

هرگز مقابله به مثل نکنید و به بددهنی های وی پاسخ ندهید زیرا این رفتار موجب تشدید رفتار همسرتان می شود.

زمانی که همسرتان در وضعیت روحی مناسبی قرار دارد، درباره تاثیرات منفی بددهنی بر احساس و رفتار شما و زندگی مشترک تان صحبت کنید.

در صورتی که همسرتان دوستان ناباب و بددهنی دارد، سعی کنید ارتباط او را با آن ها به روش های مختلف و با تدبیر، کمتر و در نهایت قطع کنید و همزمان ارتباط خود را با بستگان و دوستانی که رفتارهای مناسب و بهتری دارند، افزایش دهید. ضمنا چون همسرتان سابقه اعتیاد دارد و الان هم تفننی استفاده می کند شاید این مساله در پرخاشگری ایشان نقش دارد پس حداقل به اتفاق هم نزد یک مشاوره در زمینه ترک اعتیاد مراجعه داشته باشید شاید مدتی دارو درمانی برای ایشان مناسب و کارساز باشد.

يکي از مهم ترين علل اصلي پرخاشگري، ناکامي در تامين نيازهاست. فرد زماني که نيازهايش از جمله نياز به محبت، توجه يا احترام برآورده نشود، احساس ناکامي مي کند و اين ناکامي زمينه ساز بروز پرخاشگري مي شود.

به خودتان مسلط باشید. بسیاری از جر و بحث ها و مشکلات بین زوجین، به دلیل تسلط نداشتن آن ها بر هیجانات به وجود می آید. گاهی اوقات زوجین با واکنش نامناسب از جمله (بی اعتنایی و بی توجهی، پرخاشگری و خشونت) ناخواسته به رفتارهای اشتباه یکدیگر دامن می زنند و متاسفانه چرخه معیوبی را ایجاد می کنند به این معنا که رفتارهای منفی همسر باعث خشم و عصبانیت زوج یا زوجه می شود و رفتار خشمگین زوج یا زوجه باعث افزایش رفتارهای منفی همسرش خواهد شد. دقت کنید در این چرخه معیوب گرفتار نشوید.

ضمن اینکه به چند مساله باید توجه کنید:

- قطع مزایای بددهانی: مسئولیت اجرای این امر به عهده شماست. شما باید از خودتان سوال کنید همسر من با بددهنی چه مزایایی کسب می کند؟ تخلیه خشم؟ تاثیر گذاشتن بر من و بچه ها تا به میل وی رفتار کنیم؟ ترساندن دیگران؟ انجام ندادن برخی وظایف؟ و یا اجبار دیگران به پذیرفتن عقاید خود؟ شما باید مزایای بددهانی همسرتان را شناسایی و تا حد امکان آن را قطع کنید.

- تقویت رفتارهای متضاد: همسر شما در لحظات خاصی بددهانی و ناسزاگویی می کند. حتما لحظاتی، هر چند کم، وجود دارد که او به هنجار سخن می گوید و از الفاظ زیبا استفاده می کند. عکس العمل شما در چنین لحظاتی بسیار مهم است. اگر در هر شرایطی همسر شما زیبا سخن گفت یا از الفاظ درست استفاده کرد باید به شیوه مثبت پاسخ دهید. باید به گونه ای عمل کنید که وی تشویق به ادامه این رفتارها شود. شما باید لحظاتی را که وی زیبا سخن می گوید به رسمیت بشناسید و او را تشویق کنید و از زخم زبان یا انتقام گرفتن در این لحظات بپرهیزید.

برای برخورد با یک شوهر عصبانی فراموش نکنید که درجه صبر و تحمل خود را بالا ببرید. در هر صورت طرف مقابل شما آستانه تحمل پایینی دارد، پس اگر شما هم اینگونه باشید، بروز تنش قطعی می شود.

توجه کنید گاه لجبازی، نحوه حرف زدن و یا رفتارهایتان، او را عصبی می کند. شاید تغییر در برخی رفتارهایتان کمک کند تا او نیز آرام تر شود. و در نهایت شما سعی کنید زیبا سخن بگویید.

منبع : تبيان

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار