عقد قرارداد احداث 70 مگاوات نیروگاه خورشیدی در همدان
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، نخستین جلسه شورای هماهنگی پایگاههای مقاومت بسیج صنعت برق منطقه غرب کشور با حضور صحراپور فرمانده بسیج شرکت توانیر، امیری فرمانده بسیج ادارات استان همدان و فرماندهان پایگاههای بسیج شرکت برق منطقهای غرب، شرکت برق منطقهای باختر، شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه، کردستان، ایلام، مرکزی و لرستان به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان برگزار شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در این جلسه با اشاره به وضعیت صنعت آب و برق استان اظهار داشت: 82 درصد مشترکین برق استان در بخش خانگی، دو درصد کشاورزی، 4 درصد اداری و عمومی، یک درصد صنعتی و 11 درصد نیز در بخش تجاری و سایر مصارف هستند.
محمدمهدی شهیدی با بیان اینکه بخش کشاورزی با 38 درصد مصرف انرژی بالاترین مصرف را به خود اختصاص داده است، گفت: بخش خانگی نیز 35 درصد، اداری و عمومی 10 درصد، صنعتی 11 درصد و تجاری و سایر مصارف نیز 6 درصد مصرف انرژی برق دارند.
وی افزود: بیشترین ورود ما نیز در بخش کشاورزی بوده که در این راستا طی سال گذشته با اقدامات انجام شده توانستیم 100 مگاوات در پیک کاهش دهیم که نتیجه آن بخشودگی یک میلیارد و 100 میلیون تومانی کشاورزان بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به مزایای کاهش مصرف گفت: سرمایه اولیه برای تولید هر یک مگاوات ساعت برق، حدود یک میلیون دلار است اما برای بهینهسازی و کاهش مصرف برق به همین میزان، یک پنجم این مبلغ لازم است.
وی ادامه داد: سرانه مصرف مشترک خانگی در استان همدان یک هزار و 855 کیلووات ساعت در سال 96 است که نسبت به میانگین کشوری پایینتر است و این امر نشأت گرفته از اعمال مدیریت مصرف در بخش خانگی است.
شهیدی با اشاره به شاخص شدت مصرف انرژی عنوان کرد: این شاخص نشاندهنده میزان مصرف انرژی برای تولید یک کالا و یا یک خدمت مشابه است که شدت مصرف انرژی در ایران 1.2 برابر روسیه، 9 برابر ژاپن و 4 برابر لبنان است.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف ابراز داشت: رشد جمعیت، رشد بالای مصرف انرژی با توجه به الگوی ناصحیح مصرف انرژی، استفاده بیرویه از انرژیهای فسیلی و لزوم حفظ امنیت اقتصادی کشور و مدیریت منابع مالی در راستای توسعه زیرساختها از جمله مواردی است که اهمیت ضرورت مدیریت مصرف را میرساند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: ساعت اوج مصرف در استان همدان از 12 تا 16 در روز و از ساعت 20 تا 24 در شب است.
وی با اشاره به اجرای طرحهای تشویقی افزود: امسال نیز با عقد تفاهمنامه با کشاورزان در صورتی که مشترکین دارای چاههای آب کشاورزی از 15 خرداد تا 15 شهریور ماه به مدت 31 روز موتور چاه آب خود را در ساعت اوج بار خاموش کنند شامل بخشودگی در بهای برق مصرفی میشوند.
شهیدی با اشاره به طرحهای تشویقی بخش اداری و تجاری، صنایع وابسته به کشاورزی، ایستگاههایCNG و ایستگاههای پمپاژ آب شرب در فصل تابستان یادآور شد: طرحهای تشویقی کاهش پیک بار در بخش صنعتی نیز شامل انتقال تعطیلات و تعمیرات سالیانه، جابجایی شیفت کاری، بکارگیری مولد اضطراری و... است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بخش انرژیهای تجدیدپذیر اظهار داشت: در شرکت توزیع برق استان 25 کیلووات و در مساجد و مدارس نیز 150 کیلووات انرژی خورشیدی نصب شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: 5 نیروگاه 7 مگاواتی نیز از سال 95 تاکنون وارد مدار شده و حدود 35 مگاوات ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در استان است.
وی عنوان کرد: همچنین تا پایان سال 97 حدود 70 مگاوات عقد قرارداد شده که از طریق ساتبا پیگیر هستیم تا به نتیجه برسد.
شهیدی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت توزیع نیروی برق و سازمان بسیج ادارات استان همدان گفت: امید است با استفاده از ظرفیت بسیج ادارات استان بتوانیم با موفقیت برنامه مدیریت مصرف در این بخش را پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه حدود 20 هزار مگاوات از ظرفیت مصرف در بخش سرمایشی است، تصریح کرد: از این میزان حدود 4 هزار مگاوات در بخش اداری مصرف میشود و بخش عمده مخاطبان ما در این بخش اگر مدیریت مصرف داشته باشند موجب کاهش مصرف خواهند شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان همدان استفاده از کولرهای آبی در استان بهینه بوده و این امر را نیز در قالب دستورالعمل ابلاغ کردیم.
انتهای پیام/