به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ جواد اکبری فعال بسیجی در اردوهای جهادی خدمت به روستاها و مناطق محروم در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری بسیج استان مرکزی گفت: پس از بازدیدهایی که در مناطق محروم و روستاهای نیازمند داریم و معمولا در این بازدیدها مسئولین ارشدحضور پیدا می کنند ،کار خدمت رسانی را معمولا در حیطه های کشاورزی، محیط زیست، گیاهان دارویی،پزشکی، سلامت و تغذیه،هنر،کاروکسب و اقتصاد روستا را معیار سنجی می کنیم و با تدارک امکانات و نیروی انسانی کارآمد که در این اردوها کاربردی هستند کار را شروع می کنیم.
وی افزود: البته شروع کار و خدمت رسانی در مناطق محروم نیازمند پیش شرط هایی چون حمایت مسئولین از گروه های جهادی است که پیشنهاد می شود مسئولین و حتی نخبگان دانشگاهی و علمی برای چند روز هم که شده در این مناطق حضور یابند و طعم محرومیت را بچشند.
اکبری اظهار داشت: متأسفانه با مهاجرت هایی گسترده ای که در روستاها انجام شده است باعث از بین رفتن رونق کسب و کار برای مردان و زنان روستا شده است، روستایی که در گذشته می توانسته تمام نیازمندی های خود را تأمین کند امروز در تهیه امکانات اولیه خود مانده اند چه کار کنند.
این فعال بسیجی ادامه داد: اکثر روستاها مردان به شهر مهاجرت می کنند و زنان هم با شغل هایی مثل قالی بافی و تشک بافی مشغول هستند، متأسفانه علی رغم امکانات موجود در این مناطق اعم از پوششهای گیاهان دارویی و کشاورزی و دامداری و استفاده بهینه جهت کسب درآمد صورت نمیذیرد.
اکبری با اشاره به استفاده از ظرفیت پنهان گردشگری در بسیاری از مناطق گفت: همچنین منطقه دارای ویژگی های غنی گردشگری می باشد که متأسفانه از رونق افتاده است.
وی تصریح کرد: معمولا اقداماتی که توسط تیم های جهادی ما انجام می شوند شامل؛ آموزش نمازو احکام و مقدمات مربوط به آن با زبانی ساده و گاهی در قالب داستان برای کودکان و نوجوانان،دیدار خانه به خانه که با هدف بررسی وضعیت اشتغال بانوان روستا و مردم روستاو ویژگی آنها و بیان مشکلات،بررسی عدم توسعه تجهیزات حمل و نقل و کشاورزی و... می باشد که اکثر مناطق محروم با آن مواجه هستند.
این فعال جهادی در پایان خاطر نشان کرد: اقدامات موثری که برای نجات این مناطق به دست آمده است شامل ؛ توانمندسازی روستائیان و برگزاری دورههای آموزشی کارآفرینی و مشاوره در این زمینه، فعال کردن زیرساختهای کارآفرینی مثل سرمایه آوردن، اعطای دسترسی به سرمایه و اعطای وام به کارآفرینان، توسعه امکانات و تجهیزات حمل و نقل و برطرف کردن مشکلات تردد هستند که تا حدودی روستاها را می توانند از این بحران ها نجات دهند.